Jaki internet w tej lokalizacji

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
DydPL
Początkujący użytkownik forum

Jaki internet w tej lokalizacji

Post autor: DydPL »

Witam niedługo kończy mi się umowa na internet z cdma. I chciałbym zmienić na LTE z orange lub innej sieci jak by było to możliwe. Mógłby ktoś rzucić okiem na te namiary GPS: 53.506114 18.626466 ⇔ 53º30'22.01'' N 18º37'35.28'' E
z góry dzięki za pomoc :zdrowko:
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Jaki internet w tej lokalizacji

Post autor: matek451 »

Wybór właściwie jeden czyli Orange, zasięg LTE z BTS-a LTE800Orange w Nowe Marzy. Potrzebna antena na 800Mhz czyli ATK-20 sztuk dwie ustawione pod katem prostym. z Orange bierzesz ofertę internet LTE dla domu za 59,90, otrzymasz 150GB w strefie domowej +60GB poza nią. noce 0-8 poza limitem, dwie karty SIM i do tego zestaw MF283+ z tabletem Lenovo TAB2A8 za 99 zł. Złóż wypowiedzenie obecnej umowy i negocjuj rabat z DUK Orange. Do uzyskania rabat 20-30% na abonament i niższa cena za ten zestaw. Ewentualnie trzeba by jeszcze sprawdzić jak działa LTE z Play u ciebie. BTS Play Nowe Marzy działa na LTE1800 ale jest też pozwolenie na LTE800 i trzeba sprawdzić czy działa. W Play można na kartę mieć internet LTE bez limitu za darmo. potrzebny własny sprzęt LTe i zasięg LTE tego operatora. Jeśli byłby zasięg LTE Play można spróbować z kartą RBM II new , starter z puszką za 9 zł i z usługą darmowy Internet LTE bez limitu.Choć jeśli uzyskasz rabat 30% na internet LTe dla domu w orange to oferta z polecanym routerem i tabletem nie ma żadnej konkurencji. Zasięg LTE Orange pewny, na dodatek ten operator ma 10MHz w MIMO na LTE800 co pozwala na teoretyczny DL do 75Mb/s( w Play połowa tego0, praktyczne prędkości po testach.
Patryk56
Stały użytkownik forum

Post autor: Patryk56 »

Witam kolegę z okolicy ;) Nie chcę zapeszać, ale Grupa otoczona jest ze wszystkich stron wysokim kilkukilometrowym lasem. Więc nawet ATK-20 może przynieść mierne skutki... Ale z tego co widzę, to mieszkasz na maderze, pewnie w jakimś budynku piętrowym. Może dałoby się zamontować anteny na dachu z niewielkim masztem? Jak możesz to wstaw wynik ze speedtestu na cdma :)
DydPL

Witam wstawię jutro jestem w pracy. Tak oczywiście teraz mam tez z masztem 1,5 m na dachu i w cdma wacha się w okolicach 4,5 do 7 mb. Na zewnątrz testowałem dzisiaj lte na telefonie i predkości latały w okolicach od 13 mb do 23 mb, ping 26. Jak dam radę przetestuje jutro z playa. Dzięki za odzew
DydPL

Sorki nie miałem czasu weekend oto test:

Obrazek
ODPOWIEDZ