Witam kupiłem na allegro modem huawei e3372s za 20 zł pisało w ogłoszeniu ze jest skopany firmware myslałem ze uda mi sie naprawic ale niestety podczas wgrywania pokazuje mi takie cos. modem miga na zielono ale internet nie działa
masz wgrany program do łączenia od modemu ? Jeśli tak, to odinstaluj.
Zainstaluj sterowniki, jak w tutorialu do e3372h i wtedy firmware wgrywaj od e3372s.
tutorial dla e3372h viewtopic.php?f=12&t=45272
instrukcja dla e3372s viewtopic.php?f=12&t=42416#p501331 (przewiń nieco w dół)
sterowniki i firmware https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
tu nie ma nic skomplikowanego, poczytaj.
dobra, to jeszcze inaczej, po prostu wgraj mu to http://www.mediafire.com/download/wzt2j ... .00.03.zip
rozpakuj i uruchom.
to są sterowniki i program do łączenia, które zostaną wgrane w modem, w zamian za webui.
Bo teraz masz pomieszane fw od wersji zwykłej i webui od hilinka i trzeba to naprawić.
potem można przerabiać na hilinka, jeśli chcesz.
boyek8 pisze:Udało sie wielkie dzięki za pomoc. a jeżyka polskiego nie ma tylko angielski ?
Bez jaj 5 slow nie znasz ?
Nie dotykaj więcej innych rzeczy bo również zepsujesz... Nawet wody na herbatę czy kawę nie gotuj. Każdy kto grzebie liczy się z porażką a co dopiero jak 5 słow po angielsku nie potrafi zrozumieć...
Nie chcę otwierać nowego wątku, bo mam podobny problem z E3372s-153.
Chciałem pozbyć się HiLinka. Robiłem wszystko wg instrukcji, jednak podczas wgrywania firmware wystąpił błąd 19. Dokładnie w tym samym miejscu, co u kolegi wyżej.
Jednakże sposób wyżej opisany u mnie nie działa. Mam teraz w menedżerze urządzeń, w PORTACH dwa urządzenia. Podczas próby wgrania czegokolwiek jest błąd przełączenia w tryb pobierania. Próbowałem odinstalowywać sterowniki - nic nie dało.
Będę wdzięczny za pomoc.
Miałem Firmware ze Szwedzkiej sieci, z HiLinkiem (nie wiem dokładnie która wersja - na pewno 22.)
Próbowałem wgrać firmware z pierwszego posta: viewtopic.php?f=12&t=42416 , czyli "Firmware TCPU Huawei E3372s-153 21.286.03.00.264 Poland"
Po któreś próbie modem wszedł w tryb Pobierania (zaczęło szybko mrugać lampka LED), po czym był błąd i koniec. Dokładnie taki sam błąd, jak miał kolega - pasek był w tym samym miejscu.
Teraz HiLink już nie działa, ale i aplikacja Mobile Partner nie wykrywa modemu. Oczywiście wg zaleceń już ją odinstalowałem.
Mam Win 10 Pro 64 bit i Win XP 32 bit. Na dwóch mam teraz taki sam błąd przy próbie wgrania.
Obecnie próbuję wgrać to, co polecałeś Koledze - czyli UTPS23.015.02.00.03_MAC23.015.02.00.03
Niestety teraz nawet nie próbuje prosić o Product Code. Jedynie błąd 16.
skoro był błąd przy próbie wgrania firmware (tcpu), to nie został zinstalowany i nadal masz hilinka, tylko został w trybie pobierania (szybko migająca dioda) i tym samym wgrywanie dashboarda (utps) nie ma sensu. Żeby wyjść z trybu pobierania uruchom skrypt http://www.mediafire.com/download/ss1a3 ... adMode.rar
Możesz podejrzeć programem dc-unlocker jaki masz teraz firmware zainstalowany.
bez sterownikow na kompie, po wlozeniu modemu powinien pokazac sie wirtualny cdrom, a w nim sterowniki mobile br serv.
A jak będą nadal nieznane to zainstaluj fc serial.
Menedżer urządzeń wykrył tak samo dwa urządzenia w portach. DC-Unlocker: Modem not found.
Próbuje jednocześnie na Win10 i XP - ten sam efekt.
Próbowałem użyć Download_Exit - chyba skrypt się połączył, bo coś mieszał w menedżerze, ale efektów dalszych brak.
Po podłączeniu modemu bardzo długo miesza w menedżerze - podłącza i odłącza urządzenie. Po jakimś czasie się uspokaja.
Poprawka - po instalacji mbbservice i usunięciu sterowników FC modem nie jest wykrywany. Jedynie Huawei_Mobile, bez wgranych sterowników.
Ostatnio zmieniony 2016-07-30, 21:28 przez LookRoss, łącznie zmieniany 1 raz.