Kieruję się do was z pytaniem odnośnie anteny do modemu huawei e3372h-153. Mieszkam w Piotrkowie Trybunalskim i korzystam z internetu w play, ponieważ na mojej ulicy (kilka domków) nie ma sieci telefonicznej, dlatego nie mogę mieć internetu na kabel. Problem w tym, że ja przeżywam dramat z tym internetem. "Niby" jestem w zasięgu LTE 4G, lecz mój zasięg wynosi 30% i prędkość po ostatnich burzach to kpina. Napisałem do obsługi i to był istny kabaret, słuchajcie. Odpisali mi, że dziękują za rozmowę (nikt do mnie nie dzwonił) i przyznają mi upust 10 złoty na następnej fakturze, no fajnie, czuję się bogaty i brzydko mówiąc "wyru**any". Dodatkowo napisali, że nie ma u mnie na nadajniku żadnego przeciążenia itp. itd. Mówię sobie, no fajnie to może jest to tylko efekty tych burz. Zadzwonili do mnie po kilku godzinach i mówi facet, że jakieś hasło chce i w ogóle, ja nie wiem o co mu chodzi to odpowiedział, że napisze mi kolejną odpowiedź do tego zgłoszenia i napisał w niej to samo i dał mi upust na następną fakturę 20 złoty, jeej, jestem bogaty!
Ale wróćmy do tematu, nie chce mi się z nimi dochodzić, po prostu łatwiej będzie jak wymienię sprzęt. Do końca mam już kilka miesięcy, dlatego nie chcę wymieniać modemu, tylko wolę kupić jakąś dobrą antenę, która mi się przyda do kolejnego modemu, który wezmę po przedłużeniu umowy.
Prosiłbym was o pomoc w doborze tego sprzętu, ponieważ internet potrzebny mi jest do pracy, lecz jak ja mogę pracować, skoro muzyka relaksacyjna puszczona na youtube mi się nawet zawiesza!
Budżet do 150 złoty.
Pozdrawiam