Lte od T Mobile bez limitu danych
Moderator: Moderatorzy
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Lte od T Mobile bez limitu danych
Ludzie oferta jest bez limitu, ale danych a nie prędkości. Limit prędkości zawsze będzie chociażby technologiczny. 

-
- Stały użytkownik forum
Jeśli faktycznie jest lejek po 100-200GB to moim zdaniem nie powinni reklamować tego jako no-limit.
Co z tego, że nie odłączają dostępu, skoro 16 kbit, 64 kbit, czy nawet 128 kbit to prędkości przy których dziś praktycznie nie jesteś w stanie korzystać z Internetu. Wolałbym Internet bez limitu danych, ale z ograniczeniem prędkości do np. 30-40 Mbit.
Co z tego, że nie odłączają dostępu, skoro 16 kbit, 64 kbit, czy nawet 128 kbit to prędkości przy których dziś praktycznie nie jesteś w stanie korzystać z Internetu. Wolałbym Internet bez limitu danych, ale z ograniczeniem prędkości do np. 30-40 Mbit.
-
- Początkujący użytkownik forum
Operatorzy w naszym kraju nauczyli się nawijać klientom makaron na uszy.Taka jest prawda.
-
http://www.ranking-najlepsze.pl/interne ... imitu.html
Tak naprawde jesli chodzi o T-Mobile konsultanci mowią swoje a zarząd robi swoje.I nigdzie nie mowią o limicie prędkosci nie pisz bzdur kolego.
Tak naprawde jesli chodzi o T-Mobile konsultanci mowią swoje a zarząd robi swoje.I nigdzie nie mowią o limicie prędkosci nie pisz bzdur kolego.
-
- Stały użytkownik forum
Przeczytaj regulamin zanim zaczniesz płakać 

-
W tej kwestii krótko - brać za mordę operatorów i nakładać kary tak duże i tak częste aż odechce im się wprowadzania w błąd. Co chwilę "bez limitu" jest podkreślane słowami "prawdziwe" czy "tylko u nas". Nie, nie ma no-limit. Kiedyś dawali pakiety, dziś mamy zapisy "gdy ruch jest nadmierny możemy zmniejszyć przepustowość łącza". Ostatecznie mogą nam ściąć transfer po 1TB danych, ale mogą też po 0.5MB.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ot to to! Zmniejszona przepustowość łącza, a nie limit danych.marcin484 pisze:Kiedyś dawali pakiety, dziś mamy zapisy "gdy ruch jest nadmierny możemy zmniejszyć przepustowość łącza".
Ludzie, kłania się czytanie ze zrozumieniem.
-
- Stały użytkownik forum
Te przykładowe 16kb/s , to jest obejście przepisów. Dzięki temu dostajemy internet "bez limitu". Niby jest internet, a tak na prawdę go niema
Ale prawda jest taka, że ci co się nie zagłębiają w regulamin - na starcie połykają haczyk i potem jest płacz ...

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Trzeba brać Orange, jest do 64 kbps czyli szybciej niż modem dial-up.
Tak poważnie to sprawdzanie poczty bez załączników czy WhatsApp działają.

-
- Stały użytkownik forum
Jako ciekawostka. Rozmawiałem z BOK T-mobile i pytałem o wysokość limitu, po którym włączają lejek. Konsultant zarzekał się, że to prawie niemożliwe, bo sytuacje jakie on kojarzy to było przekroczenie kilku TB nim go włączyli. Ale to tylko niezobowiązująca rozmowa.
A teraz pytanie do osób, które skorzystały z tej oferty. Logując się do swojego konta ponoć jest tam jakiś licznik dla 3G i LTE, który aktywuje lejek. Możecie napisać czy coś takiego jest i jakie są tam wartości.
A teraz pytanie do osób, które skorzystały z tej oferty. Logując się do swojego konta ponoć jest tam jakiś licznik dla 3G i LTE, który aktywuje lejek. Możecie napisać czy coś takiego jest i jakie są tam wartości.
-
Ja w panelu iboa mam podany taki limit 0.0 / 2147483648.0 KB
. Z te go wykorzystałem już według rutera 66GB.
Wiec muszę pociągnąć aż 2.14748365 terabajta żeby dostać lejka
W aplikacji na androida iboa nie pokazuje żadnego już limitu

Wiec muszę pociągnąć aż 2.14748365 terabajta żeby dostać lejka

W aplikacji na androida iboa nie pokazuje żadnego już limitu

-
- Stały użytkownik forum
W tej chwili przesłałem już ponad 200 GB danych, a korzystam z internetu w T-Mobile przy abonamencie 79,99 zł.
Tak jak ktoś wyżej napisał, w Internetowym Biurze Obsługi widnieje graficzne przedstawienie limitu, które chyba nie działa, bo zawsze wynosi 0/2TB.
Dodam tylko, że i mnie pani z call center zapewniała, że jedyny przypadek nałożenia lejka o jakim słyszała, miał miejsce wówczas, gdy ktoś w krótkim interwale czasowym pobrał 1 TB danych.
Tak jak ktoś wyżej napisał, w Internetowym Biurze Obsługi widnieje graficzne przedstawienie limitu, które chyba nie działa, bo zawsze wynosi 0/2TB.
Dodam tylko, że i mnie pani z call center zapewniała, że jedyny przypadek nałożenia lejka o jakim słyszała, miał miejsce wówczas, gdy ktoś w krótkim interwale czasowym pobrał 1 TB danych.
-
- Stały użytkownik forum
@rafter, @instruktor
Ponoć ten licznik działa dla 3G tylko, a czy coś podobnego jest również dla LTE?
Ponoć ten licznik działa dla 3G tylko, a czy coś podobnego jest również dla LTE?
-
- Stały użytkownik forum
U mnie stale się wyświetla to samo, bez względu na to czy jestem podłączony przez 3G czy przez LTE.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Już dawno UOKiK/UKE powinny ukrócić te praktyki (gdyż problem dotyczy znacznej grupy konsumentów-sieci komórkowe łącznie są ISP nr 1 w PL). Nie jest tak też że za kilkadziesiąt pln, klient będzie miał na sieci LTE "no-limit" z prędkością 30-40Mbps-to nie realne. Ale przy ofercie abonamentowej, powinien być zagwarantowany lejek minimum 0,5Mbps (tak już dostosowali ofertę P4 i Orange w Strefie Domowej, pora na pozostałych graczy).marcin484 pisze:W tej kwestii krótko - brać za mordę operatorów i nakładać kary tak duże i tak częste aż odechce im się wprowadzania w błąd.
Tak szczerze powiedziawszy to żadnej łaski ci nie robią-takie ilości danych prześlesz u konkurencji za 1/3 tej ceny (tylko mogą być uwarunkowania lokalne takie że sieć może działać dużo wolniej).instruktor pisze:W tej chwili przesłałem już ponad 200 GB danych, a korzystam z internetu w T-Mobile przy abonamencie 79,99 zł.

jareq
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Sorry, że odkopuje temat, ale jest nadal aktualny. Z tego co zrozumiałem w regulaminach jest tak:
LTE-limit do 100GB i potem lejek 2Mb/2Mb
3G jest cały czas bez limitu.
Czy ktos potwierdzi 3G bez limitu? bo nawet po wyczerpaniu LTE, samo 3G nawet nie najgorzej chodzi. U mnie ok 10-12Mb
LTE-limit do 100GB i potem lejek 2Mb/2Mb
3G jest cały czas bez limitu.
Czy ktos potwierdzi 3G bez limitu? bo nawet po wyczerpaniu LTE, samo 3G nawet nie najgorzej chodzi. U mnie ok 10-12Mb
-
3. Mając na uwadze zapewnienie jak najlepszej prędkości transmisji danych oraz stabilności połączenia wszystkim użytkownikom sieci,
po przekroczeniu przez Abonenta korzystającego z opcji „LTE bez limitu” 100 GB transmisji danych w technologii LTE w Cyklu
Rozliczeniowym, prędkość transmisji ulegnie obniżeniu do końca tego cyklu i będzie wynosić nie więcej niż 2 Mb/s w przypadku
danych pobieranych oraz nie więcej niż 2 Mb/s w przypadku danych wysyłanych. Ograniczenie to nie będzie miało wpływu na
prędkość transferu danych poza opcją LTE bez Limitu
po przekroczeniu przez Abonenta korzystającego z opcji „LTE bez limitu” 100 GB transmisji danych w technologii LTE w Cyklu
Rozliczeniowym, prędkość transmisji ulegnie obniżeniu do końca tego cyklu i będzie wynosić nie więcej niż 2 Mb/s w przypadku
danych pobieranych oraz nie więcej niż 2 Mb/s w przypadku danych wysyłanych. Ograniczenie to nie będzie miało wpływu na
prędkość transferu danych poza opcją LTE bez Limitu
-
Ogolnie to troche słabo z tym TMobile bo mają lepsza warunki dla klientów indywidualnych niż dla firm.
Indywidualni mają 100GB po LTE, potem 2/2 i 3g bez limitu, a dla firm jest tylko, że mogą dac 16kbs bo maja taki kaprys XD
Indywidualni mają 100GB po LTE, potem 2/2 i 3g bez limitu, a dla firm jest tylko, że mogą dac 16kbs bo maja taki kaprys XD
-
To jednak dobrze myśle. Czyli wychodzi na to, że opłaca się brać neta bez limitu w t-mobile. Inni mają limity 100GB, 150GB na wszystkie technologie. Tutaj 3G jest całkowicie wolne.
A w taryfach comfort i relax 3G już nie bez limitu?
A w taryfach comfort i relax 3G już nie bez limitu?
-
Nie wiem, ale ja wezmę sobie LTE BIurowy od Orange za 55zł/msc, przynajmniej mam zagwarantowane 560 GB 

- onken
- ** Moderator **
55,99 :-) - netto
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
netto netto bo i tak netto place XD
Ale jakby zmienili regulamin na taki jak dla indywidualnych w tmobile to bym wzial tmobile bo 100gb po lte i reszta po 3g by mi starczylo. Tmobile u mnie wygrywa jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> pod wzgledem pokrycia lte :d
Ale jakby zmienili regulamin na taki jak dla indywidualnych w tmobile to bym wzial tmobile bo 100gb po lte i reszta po 3g by mi starczylo. Tmobile u mnie wygrywa jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> pod wzgledem pokrycia lte :d
- onken
- ** Moderator **
Pokrycie LTE1800 jest identyczne jak Orange. Po moich przejsciach z t-mobile heyah za darmo tego ich syfu systemoweho nie chce i do tego 2x wyzszy ping niz w orange
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Mistrz bezprzewodowy
Onken czy możesz sprawdzić potwierdzić do kogo LTE zostałem wpuszczony w roamingu ID 97 szerokość pasma 5 MHz ,czy to Tm na 800 .poz Hermogenes
Przepraszam za off ale na jedno pytanie .
Przepraszam za off ale na jedno pytanie .
-
U mnie jak na razie jest LTE800 Tmobile, a co do 1800 to nie wszystkie stacje są wpuszczone ;/onken pisze:Pokrycie LTE1800 jest identyczne jak Orange. Po moich przejsciach z t-mobile heyah za darmo tego ich syfu systemoweho nie chce i do tego 2x wyzszy ping niz w orange
-
Umnie jest wirtualnie LTE1800, według ostatniej mapki i konsultantów. A ja dalej nic nie widze, skanując ręcznie sieć. Czy t-mobile ukrywa swoje nadajniki LTE?
-
- Stały użytkownik forum
Jeśli chodzi o 3G, to w lipcu przesłałem prawie 1.5 TB i żadnego lejka nie uświadczyłem.
Nie wiem jak wygląda sytuacja z pobieraniem w LTE, bo z powodu znaczych rozbieżności w prędkości pobierania (kilka-30+ Mbps) jestem cały czas połączony przez DC-HSPA+.
Nie wiem jak wygląda sytuacja z pobieraniem w LTE, bo z powodu znaczych rozbieżności w prędkości pobierania (kilka-30+ Mbps) jestem cały czas połączony przez DC-HSPA+.
-
Jaką masz ofertę? Indywidualna czy dla firm?instruktor pisze:Jeśli chodzi o 3G, to w lipcu przesłałem prawie 1.5 TB i żadnego lejka nie uświadczyłem.
Podobno po 3G jest 2TB na umowę, to jest twój pierwszy miesiąc czy już masz to kilka miesięcy i przekroczyłeś 2TB i bez lejka?
- onken
- ** Moderator **
Pytanie jak to jest po LTE... któe pozwala w teorii na sporo szybsze max prędkości
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Ja już nie wiem, którą ofertę jest trudniej rozszyfrować
Plusa z FUP'em czy Tmobile