A może Asus 4G-AC55U? Bardzo długo nosiłem się, żeby go kupić, ale był (i jest) trochę za drogi. Nie wiem, jaki masz budżet, ale ten sprzęt ma prawie wszystko (nie ma tylko cat. 6/9, ale LTE-A w Polsce dopiero raczkuje, na razie nie warto się tym przejmować). Co do PIN-u to musiałby się wypowiedzieć jakiś szczęśliwy posiadacz.
Huawei E5186s-22a + Sorensen 17dB MIMO 1800MHz| RBM5
Ciekawy... cena trochę odstrasza ale.... ma możliwość podłączenia kabli z końcówką SMA od anteny zewnętrznej panelowej? Widzę, że ma 3 anteny zewnętrzne; są odkręcane?
Grupens, jak ci się po miesiącu użytkowania sprawuje?
Wsadziłem kartę SIM orange, skonfigurowałem WiFi i zapomniałem, że mam router. Prędkości LTE na nim powiększyły mi się x2 w stosunku do ZTE 283+.
Problem miałem tylko gdy chciałem aby moja sieć WiFi była niewidoczna (rozgłaszanie wyłączone), niektóre moje urządzenia (np. wzmacnicz Wifi, dekoder nc+) miały z tym problem; więc włączyłem ponownie rozgłaszanie i teraz jest ok.
Przypomnisz o nim sobie jak Ci odpalą wszystkie częstotliwości, a Ty w danym momencie nie będziesz chciał korzystać z tego pasma, które wybiera automat.
W mojej lokalizacji jest niemożliwe, po drugie to orange, który póki co nie agreguje. A gdyby to się okazało prawdą (LTE-A) to przy przedłużaniu umowy dobiorę sobie w przyszłości modem z LTE-A. 2-3 lata na modem/router to wystarczający czas pracy.
Chyba, że:
Korzystam z LTE1800 z jednego nadajnika; niedługo będę miał LTE800 z drugiego (dla każdego osobne anteny zewnętrzne). Czy istnieje techniczna możliwość podłączenia tych dwóch anten "w jedną" za pomocą jakiegoś switcha (4 SMA kable na 2 SMA); tak aby podłączyć do jednego routera....
I teraz drap się po głowie jeśli LAN masz 100 Mbps, a prędkości mogą być wyższe. Przez WLAN 2,4 GHz tego w dużej aglomeracji czy przy gorszej karcie sieciowej nie przepchasz.
Moja lokalizacja: 8 km na południe od Miał, woj. Wielkopolskie. Nadajniki: Miały -LTE1800, Piłka -LTE800 (IX 2016 r); Drawski Młyn za daleko. Sąsiedzi nieliczni i daleko. Minus -LAN 100Mbps, przy NAS to problem. Widoki na LTE-A słabiutkie. Wydawanie kasy na droższy sprzęt w tej chwili (bez możliwości pełnego jego wykorzystania i że za 2 lata będzie już po prostu stary), w moim przypadku, wydaje się bez celowy. Gdy zawita LTE-A za "jakiś" czas kupię najnowszy sprzęt, który go obsługuje i kasa nie będzie żadnym ograniczeniem.
mam to samo, pozwolenia na pobliskich stacjach są na wszystko od niepamiętnych czasów ,postawili nawet nowy na wiosnę i pewnie zamykając drzwi wyłączyli LTE .Po roku oczekiwania kupiłem sprzęt kat 3 .poz Hermogenes
Czyli obecnie dalej e3372 i modowany soft daje największe możliwości:(. Kiedy wreszcie huawei wsadzi tego e3372 w jakąś solidną obudowę z paroma portami LAN?
tom3636 pisze:Poza tym wszystkie z tego co mi wiadomo nie zapamiętują PINu. Ja nic z tego zestawu raczej nie polubię
Masz złe wieści akurat B593 zapamiętuje i cóż że ze Szwecji innych nie mam więc się nie wypowiadam.
Ktoś wcześniej nadawał że ma inne częstotliwości i nie będzie działał u nas ,już nie chce mnie się szukać tego posta.
Wczoraj dograłem uaktualnienie z obsługą anten wł /wył musiałem tylko zmienić APN na Orange^owy .poz Hermogenes