Potrzebuję pomocy w wyborze najlepszej możliwej opcji dla internetu. W październiku przeprowadzam się z miasta na wieś i będę potrzebował dokonać odpowiedniego wyboru zarówno operatora jak i wymaganego sprzętu. Jeśli to możliwe to chciałbym się zdać na wiedzę forumowiczów w tym zakresie gdyż moja jest bardzo znikoma. Dodam tylko, że internet jest dla mnie podstawą moich dochodów, więc muszę mieć pewne stałe łączę z netem. Dlatego chciałbym już teraz poczynić odpowiednie przygotowania do tej przeprowadzki, takie które umożliwią mi korzystanie z internetu natychmiast po przeprowadzce.
A teraz do rzeczy. Na chwilę obecną jestem w posiadaniu routera Huawei E5377T od sieci T-mobile bo mam u nich wykupiony abonament internetu mobilnego. Niestety z tego co widzę to T-mobile nie ma w zasięgu mojego przyszłego miejsca zamieszkania. Moja przyszła lokalizacja to - Latitude: 52.274759 i Longitude: 21.634874.
Na marginesie na mapie satelitarnej tej okolicy w Googlach śmiesznie widać przelatujący samolot i co ciekawe to jest chyba samolot wczesnego ostrzegania AWACS

Ale wracając do tematu. Którą sieć szanowni forumowicze byście polecali wziąć pod uwagę. Z map LTE to chyba tylko Play w tej lokalizacji się łapie. Jaki sprzęt wybrać, jakie anteny, jakie routery itd. Bardzo proszę o pomoc, bo sam nie wiem co mam robić i gdzie pójść z tym problemem. A internet to dla mnie źródło zarobku, więc muszę być solidnie przygotowany do tej przeprowadzki.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.