Znikający internet na tel z androidem 5.1 przy repeaterze TL-WA830RE
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Znikający internet na tel z androidem 5.1 przy repeaterze TL-WA830RE
Witajcie, mam problem z połączeniem internetowym na moim telefonie z Androidem 5.1. Objawia się to tym, że podczas korzystania z internetu na telefonie w sieci WIFI, nagle ten internet zanika - strony się wczytują bez końca. Pomaga wyłączenie i włączenie WIFI na telefonie. Tak się dzieje niezależnie od siły sygnału mojej sieci.
Problem objawia się tylko na tym telefonie. W domu mam jeszcze dwa komputery i telewizor - na żadnym z tych urządzeń nie ma tego problemu, internet wydaje się działać BDB.
Posiadam router Sagemcom Fast 2704 oraz wspomniany w temacie repeater TP TL-WA830RE. Konfigurator repeatera ocenia sygnał z routera głównego na 50-60%.
Zmiana routera nie wchodzi w grę, gdyż w maju kończy mi się umowa z Orange i będzie zmiana na lokalnego dostawcę w technologii światłowodowej.
Czy mam zrobić jakieś zrzuty ekranu abyście mogli mi pomóc?
Problem objawia się tylko na tym telefonie. W domu mam jeszcze dwa komputery i telewizor - na żadnym z tych urządzeń nie ma tego problemu, internet wydaje się działać BDB.
Posiadam router Sagemcom Fast 2704 oraz wspomniany w temacie repeater TP TL-WA830RE. Konfigurator repeatera ocenia sygnał z routera głównego na 50-60%.
Zmiana routera nie wchodzi w grę, gdyż w maju kończy mi się umowa z Orange i będzie zmiana na lokalnego dostawcę w technologii światłowodowej.
Czy mam zrobić jakieś zrzuty ekranu abyście mogli mi pomóc?
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Znikający internet na tel z androidem 5.1 przy repeaterze TL-WA830RE
to się dzieje tylko przy włączonym repeaterze, czy przy wyłączonym także ?
Komputery i tv też korzystają z wifi ?
Może to usterka telefonu.
Komputery i tv też korzystają z wifi ?
Może to usterka telefonu.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
Tylko przy włączonym repeaterze.
-
- Guru bezprzewodowy
to ustaw repeater tak, żeby rozgłaszał inną nazwę wifi.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
Ok, zmieniłem. Czy efektem będzie to że teraz będę miał dwie sieci WIFI podczas gdy repeater jest uruchomiony?
-
- Guru bezprzewodowy
-
Wygląda na to, że pomogło
Wielkie dzięki
Podziałałem trochę na obu sieciach, zarówno z tej bezpośrednio z routera jak i po repeaterze. Internet ani razu nie zniknął w żadnej z sieci.
Ale czy nie dałoby się czegoś zrobić żeby było tak jak dawniej i żebym miał to wszystko pod jedną siecią? Mimo wszystko byłoby to wygodniejsze. Jeżeli nie to trudno, będzie musiało być tak jak jest.

Podziałałem trochę na obu sieciach, zarówno z tej bezpośrednio z routera jak i po repeaterze. Internet ani razu nie zniknął w żadnej z sieci.
Ale czy nie dałoby się czegoś zrobić żeby było tak jak dawniej i żebym miał to wszystko pod jedną siecią? Mimo wszystko byłoby to wygodniejsze. Jeżeli nie to trudno, będzie musiało być tak jak jest.
-