Cześć

Posiadam aktualnie internet stacjonarny z Orange 10mb/s i mam tutaj upload na poziomie 0,8 mb/s gdzie ja potrzebuje do streamowania na twitchu około 4

Myślę nad kilkoma rozwiązaniami, przedstawia Wam kilka i prosiłbym o jakąś pomoc
Ogólnie sprawa wygląda tak, że w Orange więcej niż 10 mb/s nie mogę mieć, więc odpada przedłużenie umowy z nimi, dowiedziałem się, że są koło mnie światłowody, lecz po moich kablach nie pójdzie a trzeba by wymienić całe kable co wiąże się z kopaniem podwórka co odpada

Jest opcja z światłowodami taka : mam zakład i do zakładu pociągnąć światłowody a od zakładu po starych kablach by to poszło do domu, czyli światłowody na zakładzie i po tych starych kablach idzie to do domu, tylko teraz pytanie jaka tutaj będzie prędkość? Taki pomysł dał mi informatyk, że niby to będzie jakoś działać, tylko czy to nie będzie pogorszenie prędkości ;/ Dla zrozumienia tego mam tak, że kable idą do zakładu i dom jest ze 100 m od niego, kable z zakładu do domu i tutaj mamy router.
Druga opcja jest wzięcie internetu mobilnego, tylko nie mam pojęcia jak to działa ;p Czy będę miał zasięg i w domu i na zakładzie? I czy jest jakiś internet nielimitowany ?
Daje jeszcze linka do tego, bo przejrzałem forum i widzę, że to się przydaję
http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 59&zoom=15
Może jeszcze jakieś inne rozwiązania abym miał upload na większym poziomie?