Pomoc w wyborze operatora - Kraków Bielany
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Pomoc w wyborze operatora - Kraków Bielany
Witam,
Do tej pory korzystałem zawsze z internetu w UPC, niestety wprowadziłem się do mieszkania gdzie Internet muszę mieć LTE. Z racji braku doświadczenia bardzo proszę o pomoc w wyborze operatora.
Lokalizacja - Astronautów 9, Kraków
Zdobyłem kilka kart sim i zrobiłem testy netmonitorem i speedtestem na telefonie Motorola G3 w mieszkaniu.
Plus - 1 kreska zasiegu LTE, sygnał -110dDm, transfery na speed test do 0,5Mbs
Virgin Mobile (Play) - pełny zasięg LTE, sygnał -85, RSRG -9, RSNR 17 transfer D/U 25/10 ( Po wystawieniu telefonu za okno sygnał - 70, reszta poobna, transfer D/U 35/20)
T-Mobile - tylko H+ pełny zasięg i transfery około 15/5 - na starterze zbalokowane jest chyba LTE
Orange - w domu jedna kreska zasięgu LTE, sygnał -105, RSRG -9, RSNR 18 transfer 30/8 (Po wystawieniu za okno pełny zasię LTE sygnał -85, RSRG-7, RSNR 14, transfery 50/20)
Oferta na której mi zależy to jak największy pakiet z uwagi ze Intenret będzie wykorzystywany przez 2 młode osoby.
Skłaniam się ku Orange dla domu za 59,99 i modememu B315.
Czy mogę się spodziewać podobnego odbioru sygnału jak na telefonie/ lepszego? Czy konieczna będzie antena zewnętrzna?
Według netmonitora łączyło mnie z nadajnikami oznaczonymi jako Obwodnica IV, Kryspinów, Na Wirach, Zwierzyniecka.
Będę bardzo wdzięczny za sugestie.
Do tej pory korzystałem zawsze z internetu w UPC, niestety wprowadziłem się do mieszkania gdzie Internet muszę mieć LTE. Z racji braku doświadczenia bardzo proszę o pomoc w wyborze operatora.
Lokalizacja - Astronautów 9, Kraków
Zdobyłem kilka kart sim i zrobiłem testy netmonitorem i speedtestem na telefonie Motorola G3 w mieszkaniu.
Plus - 1 kreska zasiegu LTE, sygnał -110dDm, transfery na speed test do 0,5Mbs
Virgin Mobile (Play) - pełny zasięg LTE, sygnał -85, RSRG -9, RSNR 17 transfer D/U 25/10 ( Po wystawieniu telefonu za okno sygnał - 70, reszta poobna, transfer D/U 35/20)
T-Mobile - tylko H+ pełny zasięg i transfery około 15/5 - na starterze zbalokowane jest chyba LTE
Orange - w domu jedna kreska zasięgu LTE, sygnał -105, RSRG -9, RSNR 18 transfer 30/8 (Po wystawieniu za okno pełny zasię LTE sygnał -85, RSRG-7, RSNR 14, transfery 50/20)
Oferta na której mi zależy to jak największy pakiet z uwagi ze Intenret będzie wykorzystywany przez 2 młode osoby.
Skłaniam się ku Orange dla domu za 59,99 i modememu B315.
Czy mogę się spodziewać podobnego odbioru sygnału jak na telefonie/ lepszego? Czy konieczna będzie antena zewnętrzna?
Według netmonitora łączyło mnie z nadajnikami oznaczonymi jako Obwodnica IV, Kryspinów, Na Wirach, Zwierzyniecka.
Będę bardzo wdzięczny za sugestie.
-
Re: Pomoc w wyborze operatora - Kraków Bielany
Pokręciłem się troche samochodem w okolicy która wskazuje netmonitor jako nadajnik 52879 Kryspinów, IV obwodnica bo to jego łapie mi z domu orange, sygnał -79 i transfery D64/U32 ale bts nie ma a to szczere pole wzdłuż A4. Co ciekawe pod samym nadajnikiem play który mam pod domem sygnał jest slabszy i transfery gorsze niż w mieszkaniu.
-
Ja bym ci polecił redbull na kartę. Taniej i więcej nie znajdziesz a router z olx. 25/10 spokojnie wystarczy do konfortowego kożystania nawet 2 filmy jednocześnie na yt.
- onken
- ** Moderator **
Blagam, slownik ortograficzny....
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Jeżeli dobrze znalazłem w necie to chodzi o jakieś bonusy za doładowanie aktywowanie ich etc. Jak dla mnie za dużo pierniczenia się. Kasa nie jest problemem te 50-60 zł miesięcznie to dla mnie normalna stawka za internet byle by był stabilny i z prędkością umożliwiającą oglądnięcie filmu w 1080p bez buforowania 2h.MiMiMiM pisze:Ja bym ci polecił redbull na kartę. Taniej i więcej nie znajdziesz a router z olx. 25/10 spokojnie wystarczy do konfortowego kożystania nawet 2 filmy jednocześnie na yt.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Wybierz Orange, do tego antena zewnętrzna i będzie ok.