Czyżby brak simlocka na netboxie??
Moderator: Moderatorzy
- Mikolaj211
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Czyżby brak simlocka na netboxie??
Witam! Wygrzebałem swoją starą kartę z HEYAH. Chciałem sprawdzić jaka by była prędkość, bo era ma u mnie edge. Nie mając odpowiedniego telefonu, bez większego prekonania włożyłem kartę do modemu - a tu niespodzianka. Bez problemu zalogował się do sieci, a po chwili dostałem kilka sms. Aha, tam gdzie zawsze pisało Plus, było wtedy 26002 Czyli mój modem nie ma simlocka? Ale ta karta była nie zasilona i były zablokowane połączenia wychodzące. Więc szybko zasiliłem sobie ją za 20zł i kupiłem jakimś tam pakiet 5mb za 5zł. Włożyłem kartę ponownie i próba połączenia przez iplus mr nie udała się. Otworzyłem więc połączenie dial-up, wpisałem numer *99* i również się nie udało. Więc jaki numer powinienem wpisać?? Mam jeszcze takie pytanie, czy to może w jakiś sposób uszkodzić modem? A tak w ogóle to zasięg był 5 kresek, ale spójrzcie, że była podłączona antena kierunkowa ustawiona na bts plusa, a po drodze nie ma bts plusa. Więc bez tej anteny powinno być jeszcze lepiej, bo do bts mam gdzieś 1,5km. (jakbym przypadkiem wziął bc, to bym po prostu przestawił antenę, bo tamten bts jest przeciwnym kierunku). Więc proszę o odpowiedzi!
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Czyżby brak simlocka na netboxie??
Masz to w FAQmikolaj211 pisze:Włożyłem kartę ponownie i próba połączenia przez iplus mr nie udała się. Otworzyłem więc połączenie dial-up, wpisałem numer *99* i również się nie udało. Więc jaki numer powinienem wpisać?

[ Dodano: 2007-11-12, 16:08 ]
Co? Użycie karty innego operatora? Oczywiście, że nie powinno.mikolaj211 pisze:Mam jeszcze takie pytanie, czy to może w jakiś sposób uszkodzić modem?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Mikolaj211
- Specjalista bezprzewodowy-senior
A więc tak, internet poszedł, jest trochę lepiej niż na iplusie, ale gdybym ustawił antenę na bts ery, to by było chyba super... Nie mam innej anteny niż ta kierunkowa, bo przy dookolnej urwałem wtyczkę, a podczas remontu zginęła mi cała podstawa. Antenę dołączoną zniszczyłem. Muszę kupić antenę oryginalną do netboxa (jeżeli masz do sprzedania - zapraszam do tematu w ogłoszeniach, zaraz go założę) i wtedy będą ponownie testy na heyah i później na orange. Jeszcze do tego za dwa tygodnie będę w Krakowie - tam wezmę modem i sprawdzę ile wyciągnie na jakiej sieci (wiadomo, tam zasięg extra). A teraz przesiadka na iplusa, bo zaraz skończy mi się pakiet z Heyah 

-
- Stary wyga bezprzewodowy
Starsze modemy np. Comandery, SE, Netboxy, Globetrottery GPRS i EDGE nie miały simlocka Plusa. Nowsze modemy (obecnie sprzedawane) chyba też nie mają, chociaż pewny nie jestem.mikolaj211 pisze:Czyli mój modem nie ma simlocka?