Witam.
Chciałbym zamontować u siebie w firmie kamerkę do monitoringu (coś tego typu: http://allegro.pl/kamera-ip-monitoring- ... 45928.html) i z wykorzystaniem Internetu LTE od Plusa łączyć się z nią z domu.
Chciałem w tym celu wykorzystać Router 4G LTE "Alcatel ONETOUCH" żeby móc podłączyć kamerkę przez wifi do sieci wewnętrznej a następnie z wykorzystaniem publicznego adresu IP (dostępnego odpłatnie w plusie) połączyć się z kamerką z mojego mieszkania.
Chciałbym się od was dowiedzieć czy Plus w swoim internecie mobilnym blokuje jakieś porty, które uniemożliwiałby zdalne podłączenie się do urządzenia z zewnątrz?
Kamera IP na Internecie LTE od Plusa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Kamera IP na Internecie LTE od Plusa
Jak wykupisz usługę to nic nie blokuje, trzeba tylko odpowiednie przekierowanie w routerze zrobić.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Ta kamera to jakiś gniot, czasem nie oczekuj, że obraz na odbiorniku będzie taki jak na tych fotkach na allegro.
Dla mnie podstawowym minusem w specyfikacji jest brak ONVIF.
Co do plusa to musisz sobie wykupić dynamiczny lub statyczny zewnętrzny adres IP.
Reszta to kwestia ustawienia. Jeśli się obawiasz blokowania przez operatora portów, to ustaw sobie w kamerze (jeśli ona posiada taką możliwość) port danych na np 80 czyli taki jak dla www.
Dla mnie podstawowym minusem w specyfikacji jest brak ONVIF.
Co do plusa to musisz sobie wykupić dynamiczny lub statyczny zewnętrzny adres IP.
Reszta to kwestia ustawienia. Jeśli się obawiasz blokowania przez operatora portów, to ustaw sobie w kamerze (jeśli ona posiada taką możliwość) port danych na np 80 czyli taki jak dla www.
-
- Początkujący użytkownik forum
@wojteks dzięki wielkie za pomoc
@szymek2000 zdaje sobie sprawę że kamera jest kiepska, ale dostałem ją w prezencie więc będę działał z nią.
Jeżeli dobrze pamiętam to była możliwość ustawienia konkretnego portu na kamerce dzięki za pomysł z portem 80.
@szymek2000 zdaje sobie sprawę że kamera jest kiepska, ale dostałem ją w prezencie więc będę działał z nią.
Jeżeli dobrze pamiętam to była możliwość ustawienia konkretnego portu na kamerce dzięki za pomysł z portem 80.