Dzisiejszy rekord
U mnie mam go na kablu cały czas. Jednak tam jest tak ładowanie ustawione że ładuje do 100 % później mimo że na kablu rozładowuje się jako do 56% żeby znowu do 100 się ładować. Też tak macie ?
crash pisze:Coś nie tak z tym routerem i wysyłaniem sygnału po wifi?
Ile widzisz obcych sieci WiFi? Zakłócanie działa w obie strony. Pokaż obrazek z inSSIDera czy podobnego programu, jaki poziom sygnału WiFi, oszczędzanie energii dla kart WiFi w komputerach wyłączone masz?
crash pisze:
Dzisiejszy rekord
U mnie mam go na kablu cały czas. Jednak tam jest tak ładowanie ustawione że ładuje do 100 % później mimo że na kablu rozładowuje się jako do 56% żeby znowu do 100 się ładować. Też tak macie ?
Opraw to w ramki, w życiu nie widziałem takiego rezultatu.
Na nadajnikach Playa ale nie czysty Play RBM
Gdyż z Playa czystego zrezygnowałem ,gdyż za 45 zł w starej taryfie agregacji nie dają. A w nowej taryfie za 49 zł agregacja jest ale lejek 1Mb/s zamiast dwóch. Więc oferty nie przeniosłem na 49 zł
Zabezpieczenie PIN w naszych urządzeniach działa identycznie jak w telefonie, ponieważ dotyczy zabezpieczenia ustalonego na karcie SIM. Zabezpieczenie to wymaga każdorazowego wprowadzenia kodu zabezpieczającego PIN.
W celach bezpieczeństwa inżynierowie nie wprowadzają do urządzeń funkcji, które będą omijały jakiekolwiek zabezpieczenia.
Jedyne co w tym momencie możemy poradzić to korzystanie z urządzenia w ten sposób aby było jak najrzadziej wyłączane, co z kolei wpłynie na zmniejszenie ilości sytuacji w których konieczne będzie wpisywanie kodu PIN.
A to odpowiedź z działu technicznego Netgear, więc ktoś kto wcześniej pisał o takiej funkcji, że router ją posiada zwyczajnie się mylił.
@crash to nie rekord tylko błąd speedtesta. Nawet agregacja LTE2600+LTE1800 + LTE800 w Play nie da takiego DL. Teoretycznie w Play z agregacji 35MHz pasma LTE jaki posiada Play w MIMO można uzyskać około 262Mb/s. "Uzyskałeś" 180% teoretycznych możliwości sieci. Oczywiście karty bez PIN-u dl aofert firmowych istnieją od dawna, sam taką załatwiałem koledze. Karta używana do routera z rejestratorem kamer w monitoringu.
Czy tylko ja nie widzę obrazków z speedtest.pl ?
Edit: ok już widzę- oglądam z telefonu i muszę przełączać stronę na "wersję komputerową" żeby zobaczyć.
@shevchenko1987
To bardzo ciekawe z tym PINem bo sam mam abo Orange FreeNet i e5186, jakiś miesiąc temu pisałem na czacie z kobietą i stwierdziła bez chwili wahania że nie ma możliwości wyłączenia PINu czy uzyskania karty bez niego... Jeżeli Tobie się to uda, koniecznie daj znać.
Ostatnio zmieniony 2016-09-12, 10:48 przez barek16, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy tak trudno zrozumieć, że twoje wyniki speedtesta to lipa. Play nie posiada zasobów radiowych, które pozwoliłyby osiągnąć szybkości większe niż 262Mb/s. Tu cudów nie ma, to fizyka a narzędzie w postaci speedtesta jest mało wiarygodne. Możesz wklejać wiele takich błędnych testów i to sieci LTE-A Play nie przyspieszy.
Ktoś posiada może do niego stacje dokującą? NETGEAR AirCard Smart Cradle DC112A. Na necie to chyba ze świeczką jej szukać .. Dostępność chyba Kuwejt albo Australia nic z UK ,USA czy UK nie znalazłem albo chociaż coś z EU żeby ściągnąć ;/. Polski odział Netgeara nic mi nie odpisał czy wprowadzą to do sprzedaży w PL. W USA ciągle komunikat że wkrótce dostępne.Nie wiem czy tak ludzie to wykupują czy nie wiem produkują tego po 100 sztuk na miesiąc ..
Czytałem na forum, że ludzie mieli z nią kłopoty. Nie wiem czy to kwestia oprogramowania.
Zauważyłem mocny spadek wydolności urządzenia gdy 2.4 i 5 GHz działa równocześnie. Myślałem, że to już dosyć nowoczesne urządzenie ...
No więc okazuje się że mozna otrzymać kartę bez PINu...
Tyle że są to karty tylko do ofert internetowych, płatne 25 zł za wymianę ( możliwe też że tylko dla firm ), rozmiar micro + zwykła ale bez LTE
lub w zwykłym z LTE
Więc o nano można zapomnieć a zwykłą trzeba dociąć do rozmiaru micro.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
crash, rozumiem, że podłączasz modem przez USB 2.0 bo takie jest w tym sprzęcie? To realnie kontroler "przepchnie" jakieś 350 Mbps i to jeśli jest tylko jedno urządzenie USB podpięte.
Router ma usb 3.0. Ja wpinałem w usb 2.0 to max 120 Mb/s ale ping niski koło 19 .
Większe prędkości to na 5GHz wifi jednak jakieś fajniejsze prędkości na urządzeniach mających karty wifi z AC rozwinąłem
Jest jakiś program co by nim ustawić optymalne miejsce gdzie można postawić router?Ewentualnie jakie parametry śledzić w szczegóły stanu w menedżer aircard 810s ? Jakość ?
Ma ktoś może tak, że po podłączeniu pod ładowarkę nie chce ładować ? Pisze online w informacjach ale bateria leci w dół, błyskawicy na wyświetlaczu także nie ma.