Niewykorzystane środki w SIMDATA
Moderator: Moderatorzy
- pablo
- Stały użytkownik forum
Niewykorzystane środki w SIMDATA
Mam pytanko.
W jaki sposób można odzyskać niewykorzystane środki z konta SIMDATA?
Czy można je przelać na inne konto? Rozmowy są drogie, a parę kopiejek zostało do wykorzystania .Chcę zrezygnować z simdaty na rzecz abonamentu.
W jaki sposób można odzyskać niewykorzystane środki z konta SIMDATA?
Czy można je przelać na inne konto? Rozmowy są drogie, a parę kopiejek zostało do wykorzystania .Chcę zrezygnować z simdaty na rzecz abonamentu.
Pozdrawiam.
Huawei E220/Iplus/Linuks/~do 1.5Mbps na HSDPA
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Niewykorzystane środki w SIMDATA
Odzyskać kasy chyba nie odzyskasz. Przynajmniej jeszcze jakiś czas temu tak było. Chcesz zachować ten numer czy nie? Jeżeli nie, to najlepiej sprzedać SimDatę ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- pablo
- Stały użytkownik forum
Hmmm....
A może tak jakieś zakupy płatne smsem?

Pozdrawiam.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Tak, to jest jakieś rozwiązanie. Tyle, że obecnie taka forma płatności jest jeszcze bardzo mało rozpowszechniona.
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
- Mikolaj211
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Możesz kupić sobie jakieś bajery na telefon.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Przede wszystkim można przelać część pieniędzy na inny numer telefonu (simplus). Ograniczenie jest tylko takie że tylko 20 zł w ciągu miesiąca (30 dni).
Teleprzelew: http://www.simplus.pl/v.do?idx=805039
Gdyby nie udało się "upłynnić" stanu konta możemy bez obawy odłożyć kartę na półkę. Według tego co piszą o terminie blokady karty sim po upływie "kadencji" na zasilenie wcale tej karty nie blokują. Postanowiłem sprawdzić zasłyszaną wcześniej opinię która się potwierdziła. Mimo iż minęło ok. 2 miesiące po których powinni zablokować kartę - po przelaniu 5 zł simdata "ożyła" i bez problemu można jej używać i dalej zasilać
Teleprzelew: http://www.simplus.pl/v.do?idx=805039
Gdyby nie udało się "upłynnić" stanu konta możemy bez obawy odłożyć kartę na półkę. Według tego co piszą o terminie blokady karty sim po upływie "kadencji" na zasilenie wcale tej karty nie blokują. Postanowiłem sprawdzić zasłyszaną wcześniej opinię która się potwierdziła. Mimo iż minęło ok. 2 miesiące po których powinni zablokować kartę - po przelaniu 5 zł simdata "ożyła" i bez problemu można jej używać i dalej zasilać

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
W Simplusie jest przelew kasy na konto innego użytkownika. Nie wiem czy ta promocja dotyczy Simdaty ale możesz próbować:
Kod: Zaznacz cały
Teraz, jeśli chcesz zasilić komuś konto, możesz to zrobić przelewając część środków ze swojego konta Simplus. Wystarczy tylko wysłać SMS.
Teleprzelew to nowa usługa, dostępna dla wszystkich użytkowników Simplus. Dzięki niej jeden użytkownik może przekazać część swoich środków pieniężnych (liczonych w pełnych złotych) na konto drugiego użytkownika. Maksymalna wartość Teleprzelewu oraz kolejnych przelewów w ciągu 30 dni nie może przekroczyć 100 zł.
Aby skorzystać z promocji, osoba przekazująca pewną kwotę musi wysłać SMS pod numer 5511 w treści wpisując: P X yyyyyyyyy (gdzie P oznacza komendę Usługi, X oznacza wysokość kwoty Teleprzelewu w pełnych złotych a yyyyyyyyy oznacza numer telefonu osoby przyjmującej przelew).
Po wysłaniu każdego zlecenia realizacji Teleprzelewu, przekazujący otrzyma od operatora wiadomość SMS z prośbą o potwierdzenie realizacji Teleprzelewu. Aby sfinalizować realizację Teleprzelewu użytkownik musi w ciągu 15 minut wysłać wiadomość o treści TAK na numer 5511.
Jednorazowo osoba przekazująca środki może dokonać Teleprzelewu na kwotę wyrażoną w pełnych złotych z przedziału od 1 do 100 zł.
Zasilenie teleprzelewem nie przedłuża terminu ważności konta.
Koszt wysłania wiadomości SMS na numer 5511 wynosi 5 groszy z VAT. W przypadku gdy osoba przekazujaca znajduje się w roamingu do tej opłaty doliczony jest należna opłata za wiadomość SMS wysłaną w roamingu zgodnie z cennikiem.
- pablo
- Stały użytkownik forum
Miły Pan z infolinii poinformował mnie że to simdaty nie dotyczy 

Pozdrawiam.
-
Mi też tak kiedyś powiedziano. Nie wiem ile w tym prawdy a i tak nie maiłem nikogo w "Plusie" i nie mogłem sprawdzić. Sam chętnie przelałbym kwotę ze swojej SimDaty. Bo obecnie leży i "gnije"pablo pisze:Miły Pan z infolinii poinformował mnie że to simdaty nie dotyczy
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Ludzie - wiem co piszę! 20 zł i kasę przelewałem osobiście bez żadnych problemów! Promocja 100 zł nie obowiązuje od dawna, kasę można przelewać na simdatę i simplusa. I simdata nie traci ważności - wszystko sprawdzone przeze mnie ...
A tego Pana niech Wlodus trochę przeszkoli

A tego Pana niech Wlodus trochę przeszkoli

Ostatnio zmieniony 2007-11-11, 21:24 przez mar_kow, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
W Orange można przejść z Go na Orange Free (a przynajmniej można było) a w Plusie nie ma takiego myka żeby przejść z Simdaty na Simplusa? Ktoś może wie?
. Z doświadczenia wiem, że różne informacje mają.
Zadzwoń jeszcze raz i spytaj się innego Panapablo pisze:Miły Pan z infolinii poinformował mnie że to simdaty nie dotyczy

- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Niestety, ale takiej opcji nie ma ...Sundance_kid pisze:[...] a w Plusie nie ma takiego myka żeby przejść z Simdaty na Simplusa? Ktoś może wie?[...]

Ostatnio zmieniony 2007-11-12, 21:25 przez mar_kow, łącznie zmieniany 1 raz.
- pablo
- Stały użytkownik forum

Sprawdzone

Pozdrawiam.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...normalnie niedowiarki... Nie wierzą dopóki palcem nie dotkną 

- pablo
- Stały użytkownik forum

No dobra a co z resztą kasy? Co miesiąc po 20 zeta to do wielkanocy zleci. Chodzi mi po głowie ta płatność smsem ale poza serwisami xxx nie widać miejsca na wydanie w ten sposób złotówki.
Pozdrawiam.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Są jeszcze serwisy hostingowe (Rapidshare) które umożliwią pobranie dużej ilości "ciekawych" danych
Gdy czas "simki" się skończy bez problemu można poczekać i uaktywnić później za min 5 zł.

-
Tyle, że po ok. 40 dniach od wygaśnięcia możliwości wykonywania połączeń, środki z konta zostaną wyzerowane.
-
Jest takie coś w regulaminie?Engelbert pisze:po ok. 40 dniach od wygaśnięcia możliwości wykonywania połączeń, środki z konta zostaną wyzerowane

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
Jest, ale nie dosłownie. Jest informacja o przepadaniu środków. Całkiem niedawno UKE zajmowało się tą sprawą i uznało, że operatorzy (bo nie dotyczy to tylko Plusa) nie łamią takim postępowaniem prawa i swoich regulaminów.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Tego akurat nie sprawdzałemEngelbert pisze:Tyle, że po ok. 40 dniach od wygaśnięcia możliwości wykonywania połączeń, środki z konta zostaną wyzerowane.