Wtyczka anteny
Moderator: Moderatorzy
- Mikolaj211
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Wtyczka anteny
Witam! Już przy przekładaniu kabla od anteny przez otwór w ramie okna, wtyczka została urwana (była wywiercona za mała dziura). Pomimo założenia jej ponownie i zaciśnięcia kombinerkami ciągle spadała. Teraz jest zaklejona taśmą. Myślę, że to może mieć wpływ na sygnał. Powiedzcie mi jak założyć tą wtyczkę, tak jak była fabrycznie. Czy zaciskarka jest całkowicie niezbędna? Oczywiście mogę kupić nową wtyczkę na allegro. Aha i wysłanie anteny do sprzedawcy nie wchodzi w grę, bo to w końcu atk-20, a nie jakaś mała antenka kierunkowa. Może jakieś rady z autopsji?? Pozdrawiam!
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Wtyczka anteny
Też tak myślę.mikolaj211 pisze:Myślę, że to może mieć wpływ na sygnał
Obawiam się, że jak kombinerki się nie sprawdziły, to chyba tak. A nawet zaryzykuję, że nowa wtyczka także.mikolaj211 pisze:Czy zaciskarka jest całkowicie niezbędna?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Mikolaj211
No dobra... Czy zaciskarka może być taka?? >KLIK 1<
Tylko jaka wtyczka do tego?? Bo na allegro widzę same rp-sma. Antenę mam dokładnie taką (nawet od tego Pana) >KLIK 2<
Gdy napisałem do Pana, od którego kupiłem antenę, czy moe mi sprzedac sam wtyk, to mnie niestety zignorował. Więc podajcie proszę, jesli możecie lnk do odpowiedniej wtyczki. Tylko jeszcze pytanie, czy łatwo jest to zrobić?? Bo znam siebie i od razu kupię dwie wtyczki (ahh ten mój talent ;/), ale nie wiem jak to założyć, żeby było dobrze... Pozdrawiam!
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2007-11-13, 18:24 ]
Poprawa linków.
Tylko jaka wtyczka do tego?? Bo na allegro widzę same rp-sma. Antenę mam dokładnie taką (nawet od tego Pana) >KLIK 2<
Gdy napisałem do Pana, od którego kupiłem antenę, czy moe mi sprzedac sam wtyk, to mnie niestety zignorował. Więc podajcie proszę, jesli możecie lnk do odpowiedniej wtyczki. Tylko jeszcze pytanie, czy łatwo jest to zrobić?? Bo znam siebie i od razu kupię dwie wtyczki (ahh ten mój talent ;/), ale nie wiem jak to założyć, żeby było dobrze... Pozdrawiam!
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2007-11-13, 18:24 ]
Poprawa linków.
Ostatnio zmieniony 2007-11-13, 18:21 przez Mikolaj211, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Zaciskarka powinna być OK.
Na marginesie.
mikolaj211, poprawiłem link w Twoim poście. Nie używaj [ code ] tylko [url = dla linków, tak jak to opisane jest tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=53396#53396
Na marginesie.
mikolaj211, poprawiłem link w Twoim poście. Nie używaj [ code ] tylko [url = dla linków, tak jak to opisane jest tu: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=53396#53396
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Mikolaj211
Ok będę pamiętał z linkami. A jaką wtyczkę byście polecili??
- wikara
Jeśli wtyczke dobrze zarobisz i dociśniesz i załozycz koszulke termo to jak po dociśnięciu dociskaczem kabli tym co dałeś linka i oczywiście opaleniu koszulki to nie będziesz miał strat w sygnale,a jeżeli takowe wystąpia to nie odczujesz ich!Oczywiście nic nie lutujesz o ile taka złączka tego nie wymaga!