Uruchomienie Redbull Mobile 100GB
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB
Czy istnieje w sprzedazy jakiś dostępny starter play lub redbull który po rejestracji i doładowaniu za 50zl bedzie miał RWK i 100GB LTE?
No bo tak: w RBM 5 jest darmowe LTE, ale bonusy za rejestracje dla RBM 5 to 10GB i 100zł (do tej taryfy nie dają RWK).
Czy bez przenoszenia z innej sieci da sie jakoś mieć RWK +100GB?
No bo tak: w RBM 5 jest darmowe LTE, ale bonusy za rejestracje dla RBM 5 to 10GB i 100zł (do tej taryfy nie dają RWK).
Czy bez przenoszenia z innej sieci da sie jakoś mieć RWK +100GB?
- onken
- ** Moderator **
Nie ma. Trzeba trochu kombinacji i przenoszenia z innej sieci. Tyle ze po co Ci RWK jak wielce prawdopodobne ze w lutym wylacza Darmowe LTE lub nawet wczesniej jak Play znajdzie nabywce.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
- MobNotHeavyUser
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ależ oczywiście, że jest. Dowolny starter z poprzedniej oferty Play Internet na kartę (w sklepach, kioskach, na stacjach benzynowych i w niektórych salonach Play można je jeszcze spotkać - są po 9 lub po 19zł). Kupujesz taki starter, rejestrujesz go, a następnie uruchamiasz i czekasz na włączenie się cyklicznego pakietu danych (co miesiąc będziesz dostawać, w zależności od startera, 250 lub 500MB transferu do wykorzystania). Najlepiej założyć dla tego numeru konto w Play24, tam najłatwiej sprawdzisz, czy pakiet jest już aktywny. Po aktywacji pakietu odczekaj 24 godziny, po czym możesz aktywować bonusy za rejestrację 100GB i RWK. Pakiet cykliczny będzie co miesiąc przedłużał ważność 100GB, a dzięki RWK nie będziesz musiał doładowywać tego numeru przez rok. Tutaj masz poradnik, autor wszystko dokładnie opisał: KLIK
Huawei E5186s-22a + Sorensen 17dB MIMO 1800MHz| RBM5
-
- Guru bezprzewodowy
A skąd informacja , że w lutym wyłączą DIL a nawet wcześniej jak Play będzie miał nowego właściciela ?. Na ten temat było już tyle spekulacji a DIL ma już 35 m-cy. Pożyjemy, zobaczymy. Póki co nie ma po co sobie głowy zawracać. Jak wyłączą to trzeba będzie czegoś poszukać a RWK się przydaje bo nie trzeba skarbonki robić. Od początku DIL to promocja bez konkretnego terminu więc i przez te 3 lata warto było korzystać.
- onken
- ** Moderator **
Wystarczy pomyslec logicznie drogi matku, to bardzo prawdopodobne
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Guru bezprzewodowy
Na logikę to powinni wyłączyć ta usługę już dawno. Ale widać czymś się innym tam kierują w Play i wciąż trwa w najlepsze. Ale tak jak pisałem trzeba żyć dniem dzisiejszym i cieszyć się że działa. Zresztą nie mamy na to wpływu. Ja mam jeszcze rezerwę czyli dwie karty głosowe na abonament w Play z taryfą 4.0 Unlimited za 19,50 i na takiej zawsze sobie uruchomię Nielimitowany Internet LTE za 20 zł. No i warto sobie nabijać staż w Nju internetowym.
- MobNotHeavyUser
Moim zdaniem przynajmniej do czasu sprzedania Play zakończenie DIL jest bardzo mało prawdopodobne. Dlaczego? Z tej oferty korzysta w całej Polsce przynajmniej kilkaset tysięcy osób, a taryfa, na której działa, niczym szczególnym się nie wyróżnia (nawet RBME jest lepsze ze względu na powiększone ostatnio bonusy GB za doładowanie). Więc gdyby teraz wyłączyli DIL, tych kilkaset tysięcy kart w większości wylądowałoby w koszu. A wiadomo, że szykując się do sprzedaży biznesu operatorowi zależy na utrzymaniu jak największej liczby aktywnych numerów, aby łatwiej mu było wytargować wyższą cenę.
Huawei E5186s-22a + Sorensen 17dB MIMO 1800MHz| RBM5
- Sebenicz
- Stały użytkownik forum
Jest jakaś alternatywa dla red bulla? Żeby było bez umowy, doładowanie 50zł na 3 miesiące i darmowy LTE?
-
Czy ktoś miał ostatnio problem z przejściem z kartą np. Orange na RBM ? W salonie przy takiej próbie dostają komunikat o błędzie systemowym. Zgłaszają to wprawdzie jako usterkę ale od początku września nic się nie zmienia i wciąż nie da się tego zrobić.
-
- Guru bezprzewodowy
Przeniosłem wczoraj kartę Orange do RBM7MNP. Dzisiaj już aktywna.
-
Darmowy LTE 100GB jest tylko w zasięgu LTE i HSPA+.
Powiedzcie - czy jeśli przełączy mnie na inny zasięg i wyciągnie mi pakiet danych to potem będzie zżerać mi z konta karty złotówki? czy poprostu internet przestanie działać a z konta mi nic nie ruszy?
Powiedzcie - czy jeśli przełączy mnie na inny zasięg i wyciągnie mi pakiet danych to potem będzie zżerać mi z konta karty złotówki? czy poprostu internet przestanie działać a z konta mi nic nie ruszy?
-
- Guru bezprzewodowy
Włączy sie lejek, z konta nic nie ruszy. Darmowe jest tylko LTE, jak sama nazwa wskazuje. HSPA+ już nie.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
W regulaminie pisze że LTE i HSPA+dzejk pisze:Włączy sie lejek, z konta nic nie ruszy. Darmowe jest tylko LTE, jak sama nazwa wskazuje. HSPA+ już nie.
6.
Operator dokłada wszelkich możliwych starań w celu zapewnienia jak najlepszej jakości połączenia transmisji danych dla klient
ów P4. Przez jakość rozumie się tu stabilność połączenia z siecią, prędkość transmisji wysyłania i pobierania danych. W ramach usługi „Darmowy Internet LTE”, w trakcie 30 dniowego okresu ważności usługi prędkość transmisji danych wynosi maksymalnie 15 Mb/s w przypadku danych
pobieranych i 5 Mb/s w przypadku danych wysyłanych, w technologii LTE i HSPA+.
-
- Guru bezprzewodowy
Usługa Darmowy Internet LTE działa tylko w sieci LTE Play, dane pobierane na 3G są wliczane do pakietu internetowego na karcie RBM 5. Jeśli na modemie / telefonie nie wymusisz tylko LTE i połaczy się w 3G dane z pakietu zostaną wykorzystane. Brak aktywnego pakietu internetowego skutkuje ograniczeniem prędkości DIL do 16Kb/s.
-
- Guru bezprzewodowy
regulamin swoje, a życie swoje. Limit 15/5 Mb/s też nie obowiązuje.
-
Potwierdzam, że przenoszenie już działa.matek451 pisze:Przeniosłem wczoraj kartę Orange do RBM7MNP. Dzisiaj już aktywna.
-
Czy swoją karte można zarejestrować w kiosku ruch? Wiem że jak kupie u nich nowy starter to rejestrują. Ale jak przyjde do kiosku ze swoim starterem kupionym gdzie indziej to też mi zarejestrują?
-
Dzisiaj jest 30 września w Play24 jest informacja, że DIL "w trakcie wyłączania". Fizycznie już nie działa, a aktywować również go nie można (nawet przed kod). Długo będzie trwał taki stan?
-
U mnie po otrzymaniu komunikatu SMS o wyłączeniu LTE i wpisaniem kodu *111*480*1# czas oczekiwania wynosi około 10 minut.
Nie sprawdzam w Play24 jaki jest status, więc nie wiem. Sprawdzenie statusu można dokonać kodem *111*480*3# - wtedy przychodzi komunikat "Usługa włączona", lub o przeciwnej treści.
Trzeba spełnić wszystkie warunki, aby otrzymać darmowe LTE. Na ważnym koncie musi być 30 zł i czynny jakiś pakiet internetowy: wykupiony, lub otrzymany jako bonus przy doładowaniu. Stan tego ostatniego pakietu sprawdzisz kodem *107#
Nie sprawdzam w Play24 jaki jest status, więc nie wiem. Sprawdzenie statusu można dokonać kodem *111*480*3# - wtedy przychodzi komunikat "Usługa włączona", lub o przeciwnej treści.
Trzeba spełnić wszystkie warunki, aby otrzymać darmowe LTE. Na ważnym koncie musi być 30 zł i czynny jakiś pakiet internetowy: wykupiony, lub otrzymany jako bonus przy doładowaniu. Stan tego ostatniego pakietu sprawdzisz kodem *107#
-
- Stały użytkownik forum
Podejście numer 1548 do przeniesienia numeru do rbm.
Nie da się przenieść numeru bezpośrednio do rbm. Tylko do play. Nie wiem jak wy to robicie ale ja już chyba z 10 salonów odwiedziłem i w każdym nie mogli mi tego zrobić. Tutaj akurat pani mi powiedziała, że skoro u niej nie można to w każdym innym też nie. Chyba pozostaje mi naprawdę co 100 dni przedłużać za 50 zł.
Nie da się przenieść numeru bezpośrednio do rbm. Tylko do play. Nie wiem jak wy to robicie ale ja już chyba z 10 salonów odwiedziłem i w każdym nie mogli mi tego zrobić. Tutaj akurat pani mi powiedziała, że skoro u niej nie można to w każdym innym też nie. Chyba pozostaje mi naprawdę co 100 dni przedłużać za 50 zł.
D-link DWR 116 + Huawei e3372
Cybertech Dual LTE/4G 15dBi MIMO 1800 MHz
LTE RBM5
LTE RBM5
-
- Guru bezprzewodowy
albo allegro, chociaż drogo, ale będzie rwk.
-
- Guru bezprzewodowy
Dwa startery z Orange do RBM 7MNP w czwartek. Po wejściu w system konsultanci maja często info, że się nie da , ze system coś nie takale po wklepaniu danych nr w Orange i klienta jest taka możliwość. Sam przeniosłem tak około 10numerów w ciągu m-ca.Większość z konsultantów ma takich klientów gdzieś i dla odczepienia się powtarzają te swoje bajeczki. Są sposoby na nich, opisz te ich gadki na Play Forum.
-
- Stały użytkownik forum
Prawdę mówiąc mam już dosyć jeżdżenia i się proszenia. Wolę ten czas z dzieckiem w domu spędzić.
Skończy się DIL to będę bardzo dobrze pamiętał, że się nie dało.
Skończy się DIL to będę bardzo dobrze pamiętał, że się nie dało.
D-link DWR 116 + Huawei e3372
LTE RBM5
LTE RBM5
-
Mam nową karte RBM5 fabrycznie zaplombowana, moge sprzedać jesli ktos chce.
- Sebenicz
- Stały użytkownik forum
RWK będzie po jednym doładowaniu i darmowy LTE będzie działał rok?dzejk pisze:albo allegro, chociaż drogo, ale będzie rwk.
- onken
- ** Moderator **
Nie, bedziesz musiał co miesiac właczac i miec pakiet danych na koncie i minimum 30 zł na saldzie
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
- Sebenicz
- Stały użytkownik forum
To zrozumiałe, ale czy po jednym doładowaniu będę mógł aktywować darmowe LTE co 30 dni przez rok?
-
- Guru bezprzewodowy
to zależy od kogo kupisz. RWK jest z bonusa za rejestrację dla pierwszych 10 numerów na osobę, więc jak kupisz od jakiegoś handlarza, to raczej nie dostaniesz. A darmowe LTE jest od 3 lat, ale nikt nie wie do kiedy. Handlarze najczęściej mają karty z taryfą rbm7, gdzie ważność konta po doładowaniu za 50 zł to 150 dni. Jest na nich DIL.
- Sebenicz
- Stały użytkownik forum
RWK po rejestracji jest na zawsze czy po roku wraca do normalności?
- onken
- ** Moderator **
jest tylko rok od pierwszego "zrobienia"
@dzejk
Od kiedy ponownie na RBM7 jest DIL ?
@dzejk
Od kiedy ponownie na RBM7 jest DIL ?
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW