Cześć, mam problem z internetem mobilnym w Play. Podpisałem niedawno umowę, dostałem kartę SIM i używam jej we wspomnianym Huaweiu B68A. Niestety internet raz działa bez zarzutów, a raz nie działa prawie wcale (czy to wifi, czy bezpośrednio po kablu rj45 z kompa do routera). Zasięg internetu na stronie play w miejscu zamieszkania jest na fioletowo, zasięg wewnątrz budynku też, więc niby nie powinno być problemów... Wie ktoś z was gdzie tu może leżeć problem? To po prostu przeciążony nadajnik BTS czy przyczyna może być jakaś inna?
Nie wygrzebał tylko nie wiedzieć czemu kupił za ponad 300 zł, bo po tyle to oferuja w slepach. To pewnie taki B683 po lifcie. W naszej rzeczywistości właściwie bezużyteczny. Spełnia wymagania internetu mobilnego z 2010 roku, nawet DC na UMTS2100 nie obsługuje. Proponuję szybo to oddać i kupić router z LTE. Jaka to oferta z Play, abonament internetowy czy dodatkowy SIM do formuły rodzina /BIZ ?
Abonament internetowy Tak myślałem, że to wina tego routera, także jutro go oddam. Zatem jaki router z LTE polecicie? Jestem zupełnym laikiem w tych sprawach... jak widać
A skąd masz ten szajs? no bo chyba nie kupiłeś go sam ? Na dodatek kto ci polecił brać abonament w Play tylko SIM. Gorzej wybrać nie można. W play na LTE można mieć internet bez limitu prawie za darmo czyli kilka z/m-c. I to bez żadnej umowy na kartę w RBM, więc ja możesz to zrezygnuj z umowy na abonament tylko SIM. Gdzie chcesz używać LTE z Play?
W Gdańsku będę używał tego LTE. Podpisałem umowę na rok (dłuższa nie wchodzi w grę) i nie chciałem drogo, a te 35 złotych miesięcznie przełknę, w dodatku przy rocznej umowie nie mogłem wziąć urządzenia. I sam sobie kupiłem... właśnie tego B68A.
To żeś wybrał po całości, bez sprzętu za 35 zł 30GB i aktywacja 39 zł to chyba jakiś żart w dzisiejszej rzeczywistości. Przez pół roku dadzą ci bez limitu czyli 100GB a potem lejek 1Mb/s a potem będziesz się skrobał z 30GB. w Play nie bierze się takich ofert. Od 3 lat można mieć internet LTE bez limitu za kilka zł/m-c i bez umowy. A od sierpnia nawet 100GB/m-c w LTE i 3G za 0 zł m/c. Wystarczy zdobyć startery zasięgowe Play Internet na Kartę za 0 zł, zarejestrować 10 z nich i uruchamiać bonus RWK i 100GB do końca stycznia 2017. Nie chciałeś drogo a wybrałeś odwrotnie a kupno B68a to kuriozum, szczególnie za ponad 300 zł. router oczywiście do zwrotu. Umowa abonamentowa zawiera opcję kup i sprawdź czyli jak nie minęło 14 dni to możesz z niej zrezygnować. http://www.play.pl/dokumenty/2016/90876 ... -08-22.pdf