Moderator: Moderatorzy
Jeżeli będziesz miał zewnętrzne IP to tak, zwykle to płatna usługa i nie każda sieć to oferuje.crash pisze:Wystarczy to żeby dostać się z poziomu komórki poza domem ?
To z zewnątrz w prosty sposób się nie dostaniesz.crash pisze:A jeśli sieć tego nie oferuje.
Nie wystarczy, część operatorów daje IP wewnętrzne (nierutowalne), część IP podobne do zewnętrznego ale z zablokowanym dostępem z zewnątrz więc usługi typu noip nic nie dadzą.crash pisze:http://www.noip.com/ nie wystarczy by się dostać na akurat ten potrzebny komputer w sieci lokalnej
To zadziała pod warunkiem że coś z sieci wewnętrznej będzie łączyło/utrzymywało połączenie się z serwerem VPN który będzie widoczny w internecie, czy jakiś darmowy VPN będzie wystarczający trudno powiedzieć.crash pisze:Ewentualnie VPN?
Mało realne, że na niego trafię. Smart Store na Pańskiej ma dużą rotację klientów.shevchenko1987 pisze:To idź w takim razie do tego samego gościa...
Skończy się czas dzierżawy IP (nie wiem ile tam Netgear ma domyślnie ustawione) i się wszystko "rozjedzie".crash pisze:W Komputerach nic nie musiałem ręcznie ustawiać jak na razie trzymają IP. W komórce tylko ręcznie wpisać musiałem. Nie testowałem tylko czy po wyłączeniu i włączeniu routera zmienią mi się IP .Oby nie
To łatwiej poszło niż w Huawei. Gdzie na każdym sprzęcie musiałem ręcznie IP i reszte wpisywać w sieciówki żeby net hulał i pamiętały urządzenia.
Jeżeli chcesz sprawdzić osiągi to możesz jeszcze wyłączyć na chwilę szyfrowanie sieci. Powinno być szybciej, ale sugeruję późno w nocy to zrobić, żeby nikt się nie pokusił łączyć.crash pisze:OPo lokalu skoczyło parę razy do 21.5MB/s :. Jedna większość czasu jednocyfrowa liczba transferu.
Domyślnie ustawione jest na 12h. Jednak można zwiększyć. Ja mam ustawione na 30 dni.ja.michal pisze:Skończy się czas dzierżawy IP (nie wiem ile tam Netgear ma domyślnie ustawione) i się wszystko "rozjedzie".