Witam!
Ostatni rok korzystałem z internetu LTE od CP w paśmie 800 MHz z jedną anteną ATK-10 podłączoną do router Huwaei B315.
Postanowiłem dokupić kolejną antenę, ze względu na to, iż słyszałem że Sferia zaczęła korzystać z technologi MIMO w powyższym paśmie.
Drugą antenę ustawiłem pod pierwszą, obracając oczywiście ją o 90 stopni. Niestety prędkość pozostała taka sam jak w przypadku jednej antetny.
Niestety, po raz kolejny muszę to napisać - upload większy od downloadu podpowiada, że nadajnik jest zapchany.
Gdybyś nie wiedział, to korzystasz z nadajnika Sferii id: 33348 pod adresem Oborniki Śląskie, Siemianicka, Dz. Nr 33/44
Uroki LTE w Plusie/CP , szczególnie z LTE800Sferii . Na dodatek nie byłbym pewny czy to MIMO to na wszystkich BTS-ach. Sieci u tego operatora są budowane od dawna bez ładu i składu i jakiejkolwiek logiki.A w TV non stop głupawe reklamy z LTE-A, którego ten operator praktycznie nie posiada. Co cię trzyma u tego operatora?
Niestety jak na razie LTE od CP jest dla mnie jedynym rozwiązaniem. No nic, rok jeszcze wytrzymam, potem prawdopodobnie przejdę do Orange, ze względu na to, że przy najbliższym BTS'ie zrobili w końcu LTE.
Dzięki wszystkim za odpowiedź.