Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.
modem za okno podłączony do przedłużacza usb, pociągnięty do pokoju pod port aktywny który będzie pośrednikiem między modemem a laptopem? Jakbym do 10zł kupił ten 5 metrowy to bym dokupił nawet 0.5m męsko-żeński pod właśnie port/laptop czy takie kombinowanie nic nie da? Bo net będzie laptop pobierał jak będzie podłączony usb/port/usb ?
Albo http://allegro.pl/markowa-przedluzka-ek ... 04660.html lepsza?
to ten hub na zewnątrz też będzie musiał być i ta ładowarka do prądu? przecież to obłęd Ja przedłużacz mam na środku pokoju bez możliwości podpięcia innych do niego.
Kabel USB dł. 2-3m do E3131 wystarczy bez żadnych aktywnych, HUBów itp. Sam w zamierzchłych czasach ten modem u mnie dawał radę na 3G z UMTS2100 w podobnych warunkach, czyli w słoiku za oknem i na takim kablu. To nie modem LTE. Też kiedyś tak zaczynałem. wydatek 10 zł to nie majątek zaryzykuj. Jak nie wypali będziesz się martwił co dalej.
matek ja potrzebuję 4-5 metrów, bo kabel nie może iść środkiem pokoju ani być napięty bo babcia się po nim porusza i nie uważałaby na niego.
wojteks 1 kontakt dobry tylko w pokoju póki co, do niego podłączony przedłużacz a do niego laptop, telefon stacjonarny, lodówka i radio babki, jest jedno wolne ale musiałbym znów kupować przedłużacz 3-4 metry, babka zacznie narzekać że plątanina kabli będzie. Laptop mogę używać prawie na końcu pokoju gdzie znajduje się biurko. więc kable 4-5 metrów aby do okna sięgnęło drogą okrężną.