RBM na Karte 5 sie kończy
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
RBM na Karte 5 sie kończy
Witam
Mam RBM na Karte 5 pod koniec roku się kończy RWK... czy rejestrować aby otrzymać nowe RWK czy muszę kupić w play za 9 zł a redbulla do kosza ?
Mam RBM na Karte 5 pod koniec roku się kończy RWK... czy rejestrować aby otrzymać nowe RWK czy muszę kupić w play za 9 zł a redbulla do kosza ?
-
- Guru bezprzewodowy
Re: RBM na Karte 5 sie kończy
w rbm5 nie ma rwk za rejestrację.
RWK zostało tylko w taryfie rbm7mnp, którą dostajesz, gdy przenosisz numer z innej sieci do red bulla.
RWK zostało tylko w taryfie rbm7mnp, którą dostajesz, gdy przenosisz numer z innej sieci do red bulla.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- Stały użytkownik forum
Jakie bonusy otrzymam w mojej ofercie?
Wszystkie oferty Red Bull MOBILE otrzymują w bonusie za rejestrację:
pakiet 10 GB
od 100 zł do 500 zł doładowania, w zależności od tego, jak długo jesteś naszym użytkownikiem
1 rok ważności konta (tylko jeśli masz ofertę Red Bull MOBILE Energy na kartę lub Red Bull MOBILE 7 MNP)
-
- Początkujący użytkownik forum
Podepne sie pod temat.. od trzech dni nie dziala mi internet w RBM. Darmowe LTE wlaczone, pakiet 600mb kupiony i aktywny.. oprócz tego mam jeszcze bonusowy pakiet za rejestracje. Gdy przelacze się na PLUSa dziala bez problemu.. zasiegu Playa w ogole nie wyszukuje. Wyglada to na awarie co? Czy Wam dziala darmowe LTE?
-
- Guru bezprzewodowy
Oczywiście, że działa. Zadzwoń na infolinię i zgłoś problem.
-
Odpisali coś takiego...
'"Najbliższy nadajnik Play znajduje się od Pańskiej lokalizacji prawie 16km.
Jeśli korzysta z niego w danej chwili większa ilość użytkowników, jest gorsza pogoda oraz coś znajduje się na linii nadajnik-Pańskie miejsce zamieszkania - faktycznie może tego zasięgu w ogóle nie łapać, gdyż już sama odległość jest dość spora, a wpływ na jakość zasięgu mają dodatkowo powyższe kwestie.
Dodam, że korzystanie z nadajników innego operatora w ramach roamingu krajowego nie jest płatne.
Jedyne ograniczenie jest takie, że na nadajnikach innego operatora nie może Pan korzystać z częstotliwości LTE."
Jestem z centrum Koronowa.. Najblizszy nadajnik widze z okna. Chyba, że sie myle to wyprowadzcie mnie z bledu.
'"Najbliższy nadajnik Play znajduje się od Pańskiej lokalizacji prawie 16km.
Jeśli korzysta z niego w danej chwili większa ilość użytkowników, jest gorsza pogoda oraz coś znajduje się na linii nadajnik-Pańskie miejsce zamieszkania - faktycznie może tego zasięgu w ogóle nie łapać, gdyż już sama odległość jest dość spora, a wpływ na jakość zasięgu mają dodatkowo powyższe kwestie.
Dodam, że korzystanie z nadajników innego operatora w ramach roamingu krajowego nie jest płatne.
Jedyne ograniczenie jest takie, że na nadajnikach innego operatora nie może Pan korzystać z częstotliwości LTE."
Jestem z centrum Koronowa.. Najblizszy nadajnik widze z okna. Chyba, że sie myle to wyprowadzcie mnie z bledu.
-
- Guru bezprzewodowy
A które to Koronowo?
-
Okolice Bydgoszczy.
-
- Guru bezprzewodowy
W Koronowie jest BTS LTE Play, trzeba sprawdzić czy działa.
-
To ja wiem właśnie.. jak mozna to sprawdzic? Zawsze zasieg mialem na full teraz zero.
-
- Stały użytkownik forum
Podepnę się pod temat… Mam RBM 5. Doładowałem za 50, włączyłem usługę darmowego LTE i od dobrych kilkunastu godzin jest "w trakcie włączania". Czy to normalne? Zwykle trwało to nie dłużej niż godzinę. Czy PLAY w ten sposób zniechęca do korzystania z tej usługi jako podstawowego łącza internetowego? A może po prostu jest weekend i wszystko dzieje się wolniej, bo nie ma tam kto przełożyć wajchy?
-
- Guru bezprzewodowy
play24 reaguje z opóźnionym zapłonem
zazwyczaj włączenie trwa góra kilka minut, smsy sprawdzałeś ?
zazwyczaj włączenie trwa góra kilka minut, smsy sprawdzałeś ?
-
ja też kartę do testów zarejestrowałem i w czwartek ok. 22:00 uruchomiłem kod bonus 100GB karta PLAY internet. Do dzisiaj mam komunikat: usługa w trakcie włączania. Próbowałem kodem telefonicznym, sms i przez play24
-
Przerabialem niedawno ten temat.. po rejestracji numeru musicie troche odczekac poki ten wniosek "przejdzie swoja drogę". Mi te bonusy przyznali chyba na drugi dzien.
Panowie to jak to jest z ta moja lokazliacja.. jest ten BTS od Playa czy nie? zawsze zasieg mialem na full i wydawalo mi sie, ze z okna widze anteny (sugerowalem sie mapka na btsserach). A teraz od tygodnia nie moge nawiazac polaczenia z Play.
Panowie to jak to jest z ta moja lokazliacja.. jest ten BTS od Playa czy nie? zawsze zasieg mialem na full i wydawalo mi sie, ze z okna widze anteny (sugerowalem sie mapka na btsserach). A teraz od tygodnia nie moge nawiazac polaczenia z Play.
-
- Guru bezprzewodowy
skoro go widzisz, to wybierz się na krótką wycieczkę pod nadajnik i zrób testy.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Mam podobnie , dzisiaj włączone o 9.30 i nadal mam "w trakcie włączania" - smsów brak ..ramonramirez pisze:P;odepnę się pod temat… Mam RBM 5. Doładowałem za 50, włączyłem usługę darmowego LTE i od dobrych kilkunastu godzin jest "w trakcie włączania". Czy to normalne? Zwykle trwało to nie dłużej niż godzinę. Czy PLAY w ten sposób zniechęca do korzystania z tej usługi jako podstawowego łącza internetowego? A może po prostu jest weekend i wszystko dzieje się wolniej, bo nie ma tam kto przełożyć wajchy?
-
- Stały użytkownik forum
Włączyli dzisiaj o 13-tej. Trwało to jakieś 40 godzin.
-
Rozmawialem z pomocą techniczną godzina 22.00
Mają problem z systemem automatycznej aktywacji DIl. Powinno to trwać max kilka minut, a trwa ponad 2 doby.
DIL został u mnie włączony ręcznie przez konsultanta , bo mialem sytuację że dostalem lejek 64
Mają problem z systemem automatycznej aktywacji DIl. Powinno to trwać max kilka minut, a trwa ponad 2 doby.
DIL został u mnie włączony ręcznie przez konsultanta , bo mialem sytuację że dostalem lejek 64
-
- Guru bezprzewodowy
Problemy to mają chyba ze wszystkim, nie tylko z DIL. Od 36godzin włączają mi np. bonus za rejestrację karty RBM 7MNP.
-
Dokładnie , jeszcze przed telefonem do BOK RBM w sprawie DIL, chciałem awaryjnie włączyć pakiet danych 6 GB. Do tej pory nie został włączony. Poczekam max 24 godziny i piszę reklamację.matek451 pisze:Problemy to mają chyba ze wszystkim, nie tylko z DIL. Od 36godzin włączają mi np. bonus za rejestrację karty RBM 7MNP.