Witam.
Ostatnio zaczynam obcowac z WiFi i potrzebuje troche rad doswiadczonych uzytkownikow;]
Mieszkam w UK mam internet kablowy 2mbs z wydaje mi sie nie najlepszym modem "scientic atlanta" czy jakos tak.. kupilem router Belkin G+.. za okolo 350 zł .. ktory stoi w innym pokoju niz w ktorym chce go uzywac za kilkoma scianami .. korzystam z laptopa packard bell z wbudowana karta wifi.. jesli robie to w pokoju gdzie stoi router dziala bez problemowo.. szybko i bez zrywania.. ale juz dalej zrywa mi internet.. troszke czytalem na necie.. i zamierzam kupic router: Netgear WPN824 . Planuje wydac okolo 300zł.
1.Czy to dobry sprzet?
2.Widzialem go w sumie tylko w wersji na podlaczenie modemu kablowego, czy jest taki model tego routera, zeby dziala na modemie kablowym i na xDSL ? (nigdy nie wiem na jakiego dostawce internetu trafie w przyszlosci)
No to bede was jeszcze meczyl, z gory dzieki ;-)
Netgear WPN824
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Netgear WPN824
Jeżeli nie wiesz jakiego dostawcę będziesz miał, to moim zdaniem najlepiej brać taki router, który ma "wejście" WAN na RJ45. Czyli mówiąc inaczej nie ma wbudowanych modemów.
Dlaczego... ano dlatego, że zawsze wtedy będziesz mógł podpiąć dowolny modem, czy to kablowy, czy jakiegoś DSLa.
Dlaczego... ano dlatego, że zawsze wtedy będziesz mógł podpiąć dowolny modem, czy to kablowy, czy jakiegoś DSLa.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy mozesz mi polecic jakis taki router z duzym zasiegiem.. czy ten Netgear WPN824 lub ktorys podobny posiada takie wejscie?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Mi się sprawdził LinkSys WRT54GL i dlatego go polecam. Mają go też prawie wszyscy moi znajomi i też sobie chwalą. Oczywiście ma on wejście na RJ45.radzioszku pisze:Czy mozesz mi polecic jakis taki router z duzym zasiegiem
Pozdr, (R) BliSki. (tm)