Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.
Podaj dokładną lokalizację i popraw obrazki. W W-wie w Tmobile działa głównie LTE1800. Więc pewnie Antena CyberTecha na tą częstotliwość będzie dobra. W niektórych lokalizacjach działa też 2600 i 800 lecz mało takich nadajników.
Edit: Teraz widzę obrazki. Parametry sygnału na telefonie dobre, antena poprawi parametry sygnału, ale nie wiadomo jak to wpłynie na prędkość.
Ostatnio zmieniony 2016-11-08, 15:37 przez ml13, łącznie zmieniany 1 raz.
BTS LTE1800NetWorks na pozwoleniu Orange Al. Krakowska 112/114. Najbliższe pozwolenia na LTE2600 T-Mobile to Ryżowa 33a i Równoległa 2. Trzeba sprawdzić czy działają. Warto tez przetestować inne pobliskie pozwolenia na LTE1800NetWorks.
Spoko... tylko jest jeden mały szkopuł. Mam okno na południe. Nie mam możliwości zamocowania anteny na dachu, a samo ingerowanie w strukturę budynku też jest utrudnione...
Kablowo mamy drogo, 8Mb ale to za mało. Szukamy czegoś do 30Mb... i pomyślałem o LTE no limit ... a że u nas zazwyczaj zasięg dobry... to pomyślałem że jak kupię antenę to będzie ok. Nie wiem co teraz zrobić
W zasięgu tego pola widzenia jest kilka pozwoleń na LTE1800NetWorks, antena kierunkowa dual LTE na 1800MHz pozwoli wymusić połączenie z nimi o ile działają. Sprawdź czy działa i jak BTS przy Muszkieterów 15, Al. Krakowskiej 61, Środkowej 1 i pod tym Al. Krakowska 112. Zrób speedtesty, NCI pokaże ich eNodeB.
@key mnóstwo anten już przetestowałem, ale chcę się mylić.
Tu nie ma nic z myleniem sie, to sa podstawy fizyki. Im wiekszy zysk anteny, tym wezszy jest kat, w ktorym ona odbiera (dziala na tej samej zasadzie co lornetka). Wystarczy umiescic nadajnik poza tym katem i nie masz szans na odbior.