mam dziwny problem, otóż w komputerze z Windows 8 z modemem Huawei E3372 działa karta Play, działa Tmobile, ale Plus którego używałem przestał działać. Zasięg jest pełny, menadżer połączeń umożliwia połączenie, wszystko niby normalnie, ale nie ma możliwości połączenia z internetem pomimo , że pojawia się na pasku dymek informujący o połączeniu z netem. Akurat mało miałem danych do wykorzystania na tej karcie, więc to olałem, uruchomiłem bonus w Orange żeby skorzystać z 100GB na miesiąc ... to samo. A Play i TMobile działają. Dla każdej z sieci utworzyłem oddzielny profil w menadżerze połączeń z odpowiednimi wpisami w każdej rubryce. Przełączam jak zmieniam operatora. Nie ma możliwości skorzystania z netu, niby łączy i wszystko działa normalnie, ale nie działa. Tzn Plus i Orange nie działa, bo inni operatorzy działają. Co może być przyczyną? Zaglądałem gdzie się da w systemie, niczego dziwnego nie widzę. Odinstalowałem menadżera połączeń i zainstalowałem ponownie. W innym komputerze wszystko jest ok i działa każdy operator. O co tu chodzi?