matek451 pisze:Testy na zewnątrz? Po końcówce CID wygląda na to ze to może być pasmo LTE800, pozwolenia na LTE800 są w Jaśle przy Baczyńskiego 13 i Asnyka 10. Prędkości na tym pasmie są gorsze bo tu Play ma tylko 5MHz pasma z MIMO. Niestety ale BTS Play w Osobnicy nie działa, inny BTS LTE1800 Play jest w Mytarce. Warto zrobić testy Play pod BTS-ami w Mytarce i przy 3Maja 101 i sprawdzić jak działa LTE Play na pasmie 1800MHz gdzie Play ma 10MHz z MIMO. Antena niezależnie od wyboru pasma konieczna, jeśli się okaże że na LTE1800 prędkości lepsze( wybierzesz BTS działający szybciej) to dual z Cybertecha. Nie ma linka do oferty LTE bez limitu za 5 zł/m-c bo to karta RBM na kartę 5 z usługą DIL oraz z uzyskanym na niej RWK. Na forum mnóstwo na temat jak to zrobić.
A co z tym z łężyn? Czemu mi akurat stamtąd to pokazuje?
Kieruje w stronę łęzyn - lepszy zasięg, a po drugiej stronie domu juz sie na 3g przełącza.
Testy robione przy oknie, przy otwartym i przy zamkniętym.
Nie mogę znalesć tej oferty ;/ Możesz coś podesłać?
We wtorek podjade i zrobie testy w Jaśle na ulicy 3-maja.
EDIT
LTE jest tylko w moim pokoju, nawet na balkonie który jest bardziej od strony Jasła nie ma albo jest chwilke i się na 3G przełącza.
Dzisiaj poszukało mi jeszcze LTE z plusa i tmobile ale po połączeniu z nimi jest 3g, za slaby zasieg aby się połączyło z 4g?
Wynik 4G LTE Play podczas padania śniegu 16:00 w domu: