Cyfrowy Polsat - Limit został wyczerpany
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Cyfrowy Polsat - Limit został wyczerpany
Witam
Kolega posiada Internet w cyfrowym polsacie i po przekroczeniu podstawowego abonamentowego transferu, jeśli chce się odwiedzić jakąś stronę www wyskakuje strona Cyfrowego Polsatu z komunikatem Limit Został Wyczerpany. Nie da się odwiedzić żadnej strony www , ale działa np. komunikator gg i tutaj moje pytanie. Czy Gadu Gadu jakoś indziej łączy się z serwerem , bo przecież polaczenie z internetem jest skoro gg jest podłączone do swojej rodzimej sieci i można z niego korzystać. Do jakiej prędkości został obniżony interent ? Czy da się odwiedzić jakąś prostą stronę w trakcie tego limitu tak by ominąć to przekierowanie do tego komunikatu o wyczerpanym limitu czy nie ? Jeśli tak to z jakiej strony i jakiej przegladarki ?
Kolega posiada Internet w cyfrowym polsacie i po przekroczeniu podstawowego abonamentowego transferu, jeśli chce się odwiedzić jakąś stronę www wyskakuje strona Cyfrowego Polsatu z komunikatem Limit Został Wyczerpany. Nie da się odwiedzić żadnej strony www , ale działa np. komunikator gg i tutaj moje pytanie. Czy Gadu Gadu jakoś indziej łączy się z serwerem , bo przecież polaczenie z internetem jest skoro gg jest podłączone do swojej rodzimej sieci i można z niego korzystać. Do jakiej prędkości został obniżony interent ? Czy da się odwiedzić jakąś prostą stronę w trakcie tego limitu tak by ominąć to przekierowanie do tego komunikatu o wyczerpanym limitu czy nie ? Jeśli tak to z jakiej strony i jakiej przegladarki ?
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Cyfrowy Polsat - Limit został wyczerpany
Masz lejek, zapewne 16 kbps, ale trzeba sprawdzić w regulaminie umowy.
gg generuje bardzo mały ruch sieciowy, dlatego działa.
Niech kolega sprawdzi, czy po wymuszeniu LTE na routerze internet działa.
gg generuje bardzo mały ruch sieciowy, dlatego działa.
Niech kolega sprawdzi, czy po wymuszeniu LTE na routerze internet działa.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- Stały użytkownik forum
Pytałem go ale ma router w innym pomieszczeniu i nie ma obecnie dostepu do niego, zapewne przez przeglądarkę da się wejść do ustawień routera ale nie wiem jaki to może być adres , może 192.168.0.1 czy jakiś inny ? Umowa była brana ponad dwa lata temu więc to jakiś stary router.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
- Stały użytkownik forum
Mam to wpisać w przeglądarkę ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
- Stały użytkownik forum
OK, byłem na mobilku i nie chciało mi się szperać po necie gdzie to wklepać.
U mnie pod hasłem "Brama Domyślna" & "Serwer DHCP" jest adres dostępu do routera.
Dowiem się jaki router to będziemy dalej działać, może uda się odpalić jakąś przeglądarkę, która w żołwim tępie wczyta podstawowe strony
zamiast robić od razu przekierowanie na stronę główną Cyfrowego Polsatu.
U mnie pod hasłem "Brama Domyślna" & "Serwer DHCP" jest adres dostępu do routera.
Dowiem się jaki router to będziemy dalej działać, może uda się odpalić jakąś przeglądarkę, która w żołwim tępie wczyta podstawowe strony
zamiast robić od razu przekierowanie na stronę główną Cyfrowego Polsatu.
-
- Stały użytkownik forum
Dobra dostałem sie do ustawień routera.
Adres to 192.168.2.1 login admin haslo 1234
Na stacjonarnym komputerze teraz brak internetu calkowicie , wykrzyknik na pasku po prawej stronie.
Modern to ZTE MF669 , sygnał 19% .
W zakładce STATUS ~>> Polaczenie z internetem
Uzyskany protokół IP : Dynamic IP disconnect
Stan WWAN : Connected
Ustawienia ~>> WAN
Konfiguracja LTE/HSPA+/UMTS
Apn : internet.cp
Sieć Lte/hspa+/umts lub cdma2000 nie ma tylko LTE
Czemu nie ma połączenia z siecią ?
Adres to 192.168.2.1 login admin haslo 1234
Na stacjonarnym komputerze teraz brak internetu calkowicie , wykrzyknik na pasku po prawej stronie.
Modern to ZTE MF669 , sygnał 19% .
W zakładce STATUS ~>> Polaczenie z internetem
Uzyskany protokół IP : Dynamic IP disconnect
Stan WWAN : Connected
Ustawienia ~>> WAN
Konfiguracja LTE/HSPA+/UMTS
Apn : internet.cp
Sieć Lte/hspa+/umts lub cdma2000 nie ma tylko LTE
Czemu nie ma połączenia z siecią ?
-
- Guru bezprzewodowy
Kolega jest daleko za murzynami w tym CP. Ma sprzęt sprzed kilku lat, router to pewnie Edimax a modem to stary , kiepski MF669. Podejrzewam, że warunki abonamentowe to jakaś tragedia. Dlaczego nie zrezygnował z tego Cp a przynajmniej nie wymienił sprzętu na coś współczesnego. Jaka to lokalizacja, jest zasięg LTE w CP? Na 3G ma fatalny poziom sygnału.Przecież w Plusie/CP na 3G jest limit a na LTE można mieć dużo lepszą ofertę. Ogólnie to jakaś masakra jak na koniec 2016, do kiedy ta umowa w CP?
-
- Stały użytkownik forum
Kolega nie jarzy bazy w tym temacie, kiedyś mu to zakładałem i tak to wisi i płaci i płaci i nic nie zmienia.
Zasięg 19% , modem mf669, router edimax ale nie wiem jaki model, wersja sprzętowa to rev. A ; 1.0 ; 1.04e.
Utawienia WAN to państwo oraz dostawca jako wybierz.
Apn to internet.cp , sieć lte/hspa+/umts , skrypt wybierania *99# .
Jak uzyskać dostęp do modemu , dalczego nie ma połączenia z internetem wcale ?
Co do zasięgu to nie wiem, lokalizacja to :
50.569909,21.437403 z google maps
Zasięg 19% , modem mf669, router edimax ale nie wiem jaki model, wersja sprzętowa to rev. A ; 1.0 ; 1.04e.
Utawienia WAN to państwo oraz dostawca jako wybierz.
Apn to internet.cp , sieć lte/hspa+/umts , skrypt wybierania *99# .
Jak uzyskać dostęp do modemu , dalczego nie ma połączenia z internetem wcale ?
Co do zasięgu to nie wiem, lokalizacja to :
50.569909,21.437403 z google maps
-
- Guru bezprzewodowy
Najwyższa pora mu uświadomić, że robi koszmarne błędy. Sprzęt nadaje się już na śmietnik, wart jest z 50 zł. Przy takich parametrach sygnału z UMTS900 i tak dziw , że to działa . Zasięg 3G z sieci UMTS900 aero2, który z założenia działa kiepsko a przy takim sygnale jest pewnie jeszcze gorzej. Od początku powinien mieć zewnętrzną antenę kierunkową na 900MHz ustawioną na Łoniów lub Suchowolę. W tych lokalizacjach są też pewnie BTS-y LTE800Sferii a w suchowoli pozwolenie na LTE1800Aero2. LTE od Plusa , szczególnie ze Sferii działa z kiepsko ale przynajmniej oferta na LTE jest lepsza. kolega powinien już dawno zrezygnować z CP na takich warunkach. Lejek na 3G w CP/Plusie oznacza praktycznie brak internetu. Gdyby korzystał z LTE to w Plusie/CP mógłby mieć i 150GB bez takiego lejka. No i trzeba zrobić tez testy innych operatorów. Obawiam się że z kolegą nie będzie łatwo.
-
- Stały użytkownik forum
Mieszkam dwa domy dalej od lokalizacji którą podałem, modem na zewnątrz i prędkość zadowalająca mimo 15 km do BTS-a.
Mam w Play, bez limitu ( lejek do 2 Mbps po przekroczeniu ~ 100 GB ).
Myślę, że spokojnie mógłby mieć podobną prędkość u tego operatora, ale kiedyś dzwoniłem do Orange i mają uruchomić LTE w Sulisławicach.
Ciekawe jak to będzie hulać , nie wiem kiedy kończy mu się umowa, na razie nie mam z nim kontaktu jak będę się z nim widział to poruszę ten temat.
Czy router da się jeszcze jakoś wykorzystać do internetu u innego operatora, do LTE ? Bo modem zmienić trzeba na pewno, ten nie obsługuje LTE.
Będę dziś u kolegi to zobaczę jaką ma prędkość. Limit pewnie też nie za duży.
U mnie tak to wygląda - 150 metrów od kolegi z modemem na zewnątrz.

Mam w Play, bez limitu ( lejek do 2 Mbps po przekroczeniu ~ 100 GB ).
Myślę, że spokojnie mógłby mieć podobną prędkość u tego operatora, ale kiedyś dzwoniłem do Orange i mają uruchomić LTE w Sulisławicach.
Ciekawe jak to będzie hulać , nie wiem kiedy kończy mu się umowa, na razie nie mam z nim kontaktu jak będę się z nim widział to poruszę ten temat.
Czy router da się jeszcze jakoś wykorzystać do internetu u innego operatora, do LTE ? Bo modem zmienić trzeba na pewno, ten nie obsługuje LTE.
Będę dziś u kolegi to zobaczę jaką ma prędkość. Limit pewnie też nie za duży.
U mnie tak to wygląda - 150 metrów od kolegi z modemem na zewnątrz.