problem z UNIFI - brak połaczenia z siecią

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
QEREK
Początkujący użytkownik forum

problem z UNIFI - brak połaczenia z siecią

Post autor: QEREK »

Witam, zainstalowałem na firmie UNIFI 2,4GHz 2szt. Wszystko śmiga. Z powodu rozbudowy firmy dołozyłem jeszcze 2 szt i tu pojawił sie problem na jednym z nich. Myślałem ze to problem sprzętu i wymieniłem go na nówke, niestety problem pozostał. Mianowicie adoptuje sie wszystko w kontrolerze, utworzone są 2 sieci ( FIRMA i KLIENT) na wszystkich AP. W całej firmie wszystko działa (na 3 szt) oprócz piętra gdzie jest umieszczony ostatnia szt. Zasięg pokazuje na full, łączy sie z siecią ale nie pobiera IP z mojego routera. Oczywiście w gniazdku jest sieć. Adres IP z niedziałającego UNIFI to 192.168.1.140 i jak go pinguje będąc podłączony po kablu do routera to jest ok. Wygląda na to ze problem jest z konfiguracją. Resetowałem ją już 2 razy i cały czas to samo. Utworzyłem nawet inna nazwe sieci specjalnie dla tego UNIFI tak aby mieć na 100% pewnośc ze łączy sie z tym AP. Cały czas to samo. Gdzie jest problem? Sieć ustawiona na kanał: AUTO oraz moc: AUTO. Wszystkie AP ustawione na DHCP.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: problem z UNIFI - brak połaczenia z siecią

Post autor: ja.michal »

Może masz za mały zakres IP ustawiony w DHCP?
QEREK
Początkujący użytkownik forum

Re: problem z UNIFI - brak połaczenia z siecią

Post autor: QEREK »

nie, mam zakres od 100-199 a unifi pobiera mi 140.
ODPOWIEDZ