Przejście z kabla na blueconect - kilka pytań

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
OneTouch
Początkujący użytkownik forum

Przejście z kabla na blueconect - kilka pytań

Post autor: OneTouch »

Witam
Od kilku lat korzystam z Neostrady. Obecnie mam 1mega. Niedługo kończy mi się umowa a otrzymałem propozycję od znajomego, że może mi dać swojego Blueconecta, ponieważ firma wykupiła mu taka możliwość ale on z tego w ogóle nie korzysta. Stąd moje pytanie. Czy to sie opłaca? Jak by wyglądała procedura podłączenia, jak by chodził ten internet? Ma byc podłączony pod stacjonarny komputer. Co jest potrzebne, żeby wykonać takie podłączenie? Troche poczytałem o Blueconectie ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi na wszystkie moje pytania. U mnie w mieście (Płock) jest tylko EDGE (patrzyłem na mapke ery). Przy nowej umowie z Tp za neta płaciłbym około 85zł/miesiąc. Blueconect miałbym za darmo lecz nie wiem jak to będzie chodziło. Czy w ogóle opłaca sie przeprowadzać taką manipulację?
Czekam na jakies podpowiedzi, sugestie.
Z góry dziękuje

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Przejście z kabla na blueconect - kilka pytań

Post autor: Jaco »

OneTouch pisze:Czekam na jakies podpowiedz
:szukaj:
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

OneTouch pisze:[...]Blueconect miałbym za darmo lecz nie wiem jak to będzie chodziło. Czy w ogóle opłaca sie przeprowadzać taką manipulację?
To wszystko zależy do czego się używa internetu. Jeżeli pobierane są duże ilości danych, korzysta się ze skype z wideokonferencją itp. to klasa EDGE jest zbyt wolna jeśli chodzi o przepływność. Natomiast jeżeli chcemy tylko surfować, sprawdzać pocztę, ściągać niewielkie pliki to opcja darmowa jest do przyjęcia. No i trzeba pamiętać o limitach wysłanych/pobranych danych.
Awatar użytkownika
Jaco

OneTouch pisze:Czy w ogóle opłaca sie przeprowadzać taką manipulację?
Daj sobie spokój. Nie jeden tu z forumowiczów oddał by ci za darmochę modem i zrobił cesję aby mieć stałe łącze 1MB/s nawet za 85 zł. Zero limitów przeciążeń sieci i nerwów.
Jarek no.1

Post autor: Jarek no.1 »

a ja odpowiem tak: jeśli do końca umowy neo masz jeszcze trochę czasu a ERĘ będziesz miał gratis, to weź ją i przez ten czas testuj na maxa, sam sobie wtedy odpowiesz na pytanie
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

Jaco pisze:
OneTouch pisze:[...] Nie jeden tu z forumowiczów oddał by ci za darmochę modem i zrobił cesję aby mieć stałe łącze 1MB/s nawet za 85 zł. Zero limitów przeciążeń sieci i nerwów.
To fakt niezaprzeczalny... W zasadzie masz wybór i "neozdradę" i blue za darmo. Można nie podpisywać na razie umowy lojalnościowej z TPSA a testować blue. Najwyżej później wystąpić z wypowiedzeniem. Traci się tam chyba miesiąc abonamentowy ale jest czas sprawdzić czy "Niebieski" jest coś wart... ;)

[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2007-11-16, 20:23 ]
Poprawa cytowania.
Ostatnio zmieniony 2007-11-16, 20:23 przez mar_kow, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco

OneTouch pisze:Ma byc podłączony pod stacjonarny komputer.
To jest kolejny powód aby nie brać BC. Chyba że modem miał by być na USB.
ODPOWIEDZ