ANTENA do routera

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
MyKasero
Początkujący użytkownik forum

ANTENA do routera

Post autor: MyKasero »

Witam.
Chciałbym zwiększyć moc mojego routera poprzez zakup anteny zewnętrznej. Zwiększyła się ilość urządzeń korzystających z wi-fi i nie można już komfortowo grać w gry online i oglądać filmów.
Router to huawei b593 , internet mam z plusa, mianowicie LTE. Do najbliższego nadajnika mam 9.5km jest na paśmie UMTS2100.
Tutaj status funkcji bezprzewodowej:
1 PLMN: 26001
2 Stan usługi: Prawidłowa usługa
3 RSSI: -91
4 RSRP (dBm): -121
5 RSRQ (dB): -16
6 Roaming: Nie
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam :)
Hermogenes
Mistrz bezprzewodowy

Re: ANTENA do routera

Post autor: Hermogenes »

UMTS2100 to nie jest LTE daj namiary gdzie mieszkasz to jak wpadnie kol matek to Ci wszystko wyjaśni jak to z tym Plusem jest.poz Hermogenes
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: ANTENA do routera

Post autor: matek451 »

Parametry sygnału LTE tragiczne, masz B593 czyli LTE z Plusa od kilku lat i antenę powinieneś kupić już dawno. To Plus więc najpierw trzeba sprawdzić czy ten marny zasięg z LTE1800Aero2 czy z LTE800Sferii bo to z tych sieci korzysta Plus w LTE, ale na poczatek lokalizacja.jakie masz prędkości przy tych parametrach LTE? Testy zrobisz najlepiej na zewnątrz za pomoca telefonu z LTE i aplikacją Network Cell Info . Pokaże parametry sygnału LTE oraz dane BTS-a z którego korzystasz.Do tego speedtest. Trzeba sprawdzić czy BTS nie jest przeciążony o co w Plusie nietrudno.
ODPOWIEDZ