Adamjx Możesz sprawdzić jaką masz wersję orogramowania w tej Nokii? Robi się to kodem *#0000#. Zwróć też uwagę, czy Twoja Nokia jest z Węgier, czy z Finlandii. Jest to napisane na naklejce na chasis w miejscu gdzie wkłada się baterię. Dzieki.Adamjx pisze:Koledzy ja 6120 używam codziennie w pracy.
Cytat przyciety przez Moderatora ->Fanta - Panie i Panowie tniemy zbedne cytaty!
Nokia 6120 classic
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Nokia 6120 classic
Ostatnio zmieniony 2007-11-16, 21:18 przez prezeswk, łącznie zmieniany 1 raz.
V03.83
19.06.07
RM-243
MADE IN HUNGARY do Finlandii jej daleko:)
19.06.07
RM-243
MADE IN HUNGARY do Finlandii jej daleko:)
-
Dzięki. Moja chyba dopiero w czasie Świąt będzie przezywała męki, tyle, że na EDGE. Na razie nie planuję mobilnego netu. Telefonik rzeczywiście świetny, ale wykonanie mogłoby być ciut lepsze.Adamjx pisze:V03.83
MADE IN HUNGARY
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Panowie powiedzcie mi czy gdybym poszedł do servisu i opowiedział o problemie, czy byli by skłonni zakwalifikować to jako rzeczywistą wadę telefonu, i w ramach gwarancji coś z tym zrobić, być może wymienić na inny egzemplarz.
A tak na marginesie podaje dane które zwrócił mój model poleceniem *#0000#:
V03.83
19-06-07
Rm-243
a miejsce produkcji: Made in Hungary
A tak na marginesie podaje dane które zwrócił mój model poleceniem *#0000#:
V03.83
19-06-07
Rm-243
a miejsce produkcji: Made in Hungary
-
Moim zdaniem nie warto isc do serwisu z ta sprawa.hubert pisze:Panowie powiedzcie mi czy gdybym poszedł do servisu...
Spróbuj prędzej pozyczyć od kogos inny BT i na nim spróbować, poczekaj na inny soft.
Serwis co najwyzej wgra ci raz jeszcze oprogramowanie i jesli ma warunki - sprawdzi testerem parametry telefonu (takze BT), które z pewnościa wyjdą dobrze.
Jesli zachce im sie go otwierać, to ci wspołczuję, bo jakoś nie wierze w umiejętności serwisantów - po co mają się uczyć na twoim aparacie?. Obudowa tej Nokii jest prawdopodobnie na zaczepy, więc jeśli je zerwą przy otwieraniu, to tela Ci skleją.
Jesli duzo korzystasz z mobilnego neta, sprzedaj ten telefon, kupc cos mniej zaawansowanego i jakiś modem HSDPA - będzie stabilniej. Tak to jest ze świeżymi modelami...
- seboo
A czy utrzymywales tym telefonem transmisje powyzej 80 kilobitow - bez przestojow dluzej niz niz 30 minut ??Adamjx pisze:Koledzy ja 6120 używam codziennie w pracy. Mam laptopa Hp nx6310 który ma bluetooth zintegrowany. Prędkość jaką osiągam to 740-1006Kb/s i połączenie jest stabilne. Wczoraj jednak połączyłem się przez kabel prędkość teraz mam od 1400-2023Kb/s. Strony otwierają się na dosłowne klik. Mało tego teraz gdy połączenie bluetooth zostało zwolnione telefon ten robi jako kamerka do skypea przez bluetooth a net chodzi przez kabel. Oczywiście wszystko ładnie wyrabia 100% zadowolenia. Polecam tę Nokię. pozdrawiam.
Nie bardzo rozumiem. Czy chodzi Tobie o to że jest trochę ciepły jak pracuje w necie? Na HSDPA ciągnąć coś przez 30min to pozbyłbym się sporej części limitu danych. Netmeter pokazuje nawet do 290KB/s Na EDGE nie próbowałem.
- seboo
tak masz racje - ale wystarczy ze odpalisz shoutcasta 128 kbit na 30 minut - zabierze to okolo 35 megabajtow
OK. Zrobiłem tak. Najpierw wykupiłem sobie w Iplusie dodatkowy pakiet bo miałem już łącze ograniczone. Załączyłem to radio co kolega podał o prędkości 128kbps 44khz po 16min i 17 sekundach rozłączyło internet- zużyłem 15,84MB danych (według netmetera)
Aby powtórnie uruchomić internet musiałem wyłączyć i włączyć telefon. Postanowiłem zrobić wszystko od początku. No i sukces- nie rozłączyło. Wyłączyłem radio ręcznie po 31 minutach i zużyciu 30.23MB. Sprawdzałem to wszystko w Gdyni w porcie morskim w zasięgu HSDPA. Tak sobie myślałem, że jakby zerwało jeszcze raz to uruchomiłbym test po raz trzeci, ale tym razem telefon podłączyłbym kablem- bo te dwa testy były przez bluetooth. Teraz kolega może zdradzi do czego chciał nawiązać bo chyba się domyślam
Aby powtórnie uruchomić internet musiałem wyłączyć i włączyć telefon. Postanowiłem zrobić wszystko od początku. No i sukces- nie rozłączyło. Wyłączyłem radio ręcznie po 31 minutach i zużyciu 30.23MB. Sprawdzałem to wszystko w Gdyni w porcie morskim w zasięgu HSDPA. Tak sobie myślałem, że jakby zerwało jeszcze raz to uruchomiłbym test po raz trzeci, ale tym razem telefon podłączyłbym kablem- bo te dwa testy były przez bluetooth. Teraz kolega może zdradzi do czego chciał nawiązać bo chyba się domyślam

- regedit
- Specjalista bezprzewodowy-senior
jutro albo pojutrze będę go miał i postaram się przez weekend zrobić jakąś porządną reckę 
aż się łezka w oku kręci... żegnaj simdato i gprs przez nokię 6310i
P.S. Trochę mnie zmartwiliście tym bt... oby to szybko naprawili
Chociaż przez kabel lepiej bo baterii nie trzeba ładować i transfer lepszy jest. Przez bt jest trochę kłopot bo po 3-4 godzinach bateria kaputt.
...i tak z resztą nie ma lepszej alternatywy. W tej cenie mogę wziąć jeszcze k810 która nie ma hsdpa ani edga(!) ani symbiana ani kart micro sdhc
jednym słowem kupa.

aż się łezka w oku kręci... żegnaj simdato i gprs przez nokię 6310i

P.S. Trochę mnie zmartwiliście tym bt... oby to szybko naprawili

...i tak z resztą nie ma lepszej alternatywy. W tej cenie mogę wziąć jeszcze k810 która nie ma hsdpa ani edga(!) ani symbiana ani kart micro sdhc

ZTE MF60 HSPA+ @ T-Mobile
Linksys WAG200G & Neostrada 10Mb/s
- seboo
tzn ja chcialem nawiazac do postu ktory napisalem pod wplywem problemow z BT i 6120 - poprostu rozlacza mnie w sposob nieprzypadkowy i szukam jakichs prawidlowosci jak z tym powalczyc
A może to nie bluetooth w telefonie rozłącza tylko ten w komputerze. Może ta nokia stabilnie pracuje z wąską grupą kluczyków. Ja akurat mam w laptopie zintegrowany i oprogramowanie ze strony HP. Ciekawe jakbym podłączył inny bo taki też posiadam hamy, ale on należy raczej też do tych lepszych kupiłem go jak jeszcze nie było tych tanich okrojonych chińskich wyrobów. Jak przykładowo idę w niedziele do pracy to laptop chodzi cały dzień i neta nie zerwie.
-
Ja zmarnowałem pieniądze na trzy różne adaptery bluetooth, tylko po to żeby się przekonać że to nie ich wina.
Mało tego, zrobiłem test pod linuxem i to samo.
Mało tego, zrobiłem test pod linuxem i to samo.
- regedit
może to były właśnie jakieś chińskie podróbki 
Tutaj kolega Adamjx mnie pocieszył bo też mam bt wbudowany i też jest to notebook hp
ale i tak raczej będe z kabla korzystał. Skoro dodają do zestawu to aż grzech nie wykorzystać 

Tutaj kolega Adamjx mnie pocieszył bo też mam bt wbudowany i też jest to notebook hp

-
Trzeba kiedyś zrobić eksperyment i wgrywać coś na kartę pamięci tej Nokii, albo z niej zgrywać łącząc sie via BT. Ja teraz już ponad godzinę siedzie testowo na HSDPa (Orange) i meczę neta (ponad 100 MB naciągniętych i nic, tzn działa!) Tyle, że jestem w jednym miejscu, telefon w zasadzie nie robi handoverów między nodeB, a jeśli już, to miedzy dwoma. Mam wrażenie, ze serwer cachujacy www orangutana działa nie do końca poprawnie - kilka razy wyrzuciło, że żądany adres nie może zostać sprowadzony, ale net nie padł, stream gra cały czas poprawnie. BT - to Bluetake BT-007SX, stery Windowsa XP, notebook Asusa.Adamjx pisze:A może to nie bluetooth w telefonie rozłącza tylko ten w komputerze...
Cześć. Spróbowałem dziś wykonać test tego telefonu na EDGE zdala od Trójmiasta w pewnej wiosce. Najpierw przetestowałem łącze wyszło 100kb/s, czyli słabo dla mnie wzorcowy EDGE jest w Helu- tam wychodzi od 160 do 210kb/s. Komputer użyłem stacjonarny atlon 2600+ na płycie Msi z układem Nforce2 oraz taki stary bluetooth Hama. Załączyłem radio ze strony SHUTcast o przepustowości 96kbps 44kHz (z wiadomych przyczyn).
Radio grało 12min i 43s, zużyło 9,23MB danych no i rozłączyło się. I znowu sytuacja się powtórzyła aby ponownie połączyć się z netem musiałem zrestartować telefon. Telefon był oddalony od bluetootha ok 4,5m. Wziąłem telefon bliżej a kluczyk bluetooth podłączyłem bezpośrednio do wejścia USB (był na takim byle jakim przedłużaczu cienkim prawie jak nitka)
Ponowiłem test jeszcze raz. Teraz wyszło na korzyść nokii- radio grało 41 minut zużywając 30,26MB danych- po czym je ręcznie rozłączyłem. Nie wiem co o ty wszystkim myśleć, żeby nie kolega Seboo to nawet bym się tą sprawą nie zainteresował. Przed tym modelem miałem 6233 i z niej też byłem zadowolony. Pozdrawiam.
Radio grało 12min i 43s, zużyło 9,23MB danych no i rozłączyło się. I znowu sytuacja się powtórzyła aby ponownie połączyć się z netem musiałem zrestartować telefon. Telefon był oddalony od bluetootha ok 4,5m. Wziąłem telefon bliżej a kluczyk bluetooth podłączyłem bezpośrednio do wejścia USB (był na takim byle jakim przedłużaczu cienkim prawie jak nitka)
Ponowiłem test jeszcze raz. Teraz wyszło na korzyść nokii- radio grało 41 minut zużywając 30,26MB danych- po czym je ręcznie rozłączyłem. Nie wiem co o ty wszystkim myśleć, żeby nie kolega Seboo to nawet bym się tą sprawą nie zainteresował. Przed tym modelem miałem 6233 i z niej też byłem zadowolony. Pozdrawiam.
-
Ja bede jeszcze testować i dam znac. Pierwsze moje testy na EDGE też ladnie szly, transfer okolo 25 kB download i ok 14 kB upload to ladnie jak na Orange (testy bylo w nocy, bo w dzien obslugująca mnie stacja BTS jest bardzo obciązona). Na razie po wczorajszym dwugodzinnym surfowaniu po necie i sluchaniu radia, bateria z prawie maxa spadła do 1 kreseczki. Co prawda najblizszy NodeB byl oddalony ode mnie o 3 - 4 km, ale zasieg byl max. Uwazam, ze akurat ta nokia ma za slaba baterie, przydala by sie ta li-pol od 6233.Adamjx pisze:Cześć. Spróbowałem dziś wykonać test tego telefonu na EDGE
Co do polaczenia - klucz BT jest u mnie podlaczony zawsze do laptopa, odleglosc to okolo 2-3 m.
- regedit
Już go mam!! 
Pierwsze wrażenia:
- Solidna obudowa - nic się nie rusza i nie trzeszczy
- Naprawdę dobra jakość wykonania
- Kompaktowy i niewielki. Nie jest gruby.
- Bardzo dobry ekran. Dobre kąty. Świetna rozdzielczość (nie dla osób z wadą wzroku
).
- Strasznie palcująca się obudowa
- Działa jak błyskawica - Mimo, że symbian to reaguje natychmiast
- Wygodna twarda klawiatura
- Średni aparat (nawet bardzo średni ale od biedy może być). Na trybie nocnym całkiem nieźle fotki wychodzą. Nie mniej jednak nie nadaje się do niczego więcej niż pojedyncze "okazyjne zdjęcia"
- Kręci całkiem niezłe filmy (jak na komórkę)
- Podczas rozmowy trochę się grzeje
- BT działa bardzo szybko i ma zadowalający zasięg.
- Telefon wspaniale współpracuje z Windows Vista & Nokia PC Suite
i trochę na temat:
- bardzo dobrze łapie zasięg 3G i nie gubi go. Nie ważne czy budynek niedaleko okna. Telefon leży 10m od okna i nadal jest 3G
- Przeglądanie internetu w komórce to po prostu BAJKA! Opera mini w Siemensie S65 to jakaś gigantyczna pomyłka
- Strony (w komórce i na laptopie) ładują się błyskawicznie (HSDPA)
- Podczas korzystania z internetu jest widoczna ikonka z informacją z jakiej technologii korzysta (bardzo wygodne!!!)
Symbol antenki z strzałeczkami - GPRS
Literka E ze strzałeczkami - EDGE
3G ze strzałeczkami - UMTS
3.5G ze strzałeczkami - HSDPA
W czasie spoczynku (bez włączonego internetu) na wyświetlaczu pojawia się 3G albo nie.
po chwili od załadowania strony z 3.5G zmienia się na 3G i odwrotnie - w czasie ładowania strony z 3G na 3.5G
Można wymusić "tylko UMTS"
To takie opinie na gorąco. Później zrobię szczegółowy test.
Jak na razie jestem zachwycony
Jedyny minus to aparat - do zdjęć ujdzie, zawiodła mnie natomiast wiadomość, że nie użyję go jako "ksero" - mały tekst jest nieczytelny.
UPDATE:
U mnie się nie rozłącza!!!
Pisaliście, że wywala po kilkunastu minutach z netu i trzeba telefon restartować więc postanowiłem to sprawdzić.
Połączyłem się przez blueconnect i bluetooth. Przez ponad pół godziny siedziałem na gg otworzyłem paręnaście stron w tym jedną dużą - tvn24.pl żebym mógł zobaczyć jak szybko leci. Ładowało się z prędkością ok 70KB/s czyli ok 560kb/s tak więc na pewno to było HSDPA. Zresztą wyświetlało na ekranie 3.5G gdy był ruch. Pewnie jak bym zassał coś z ftp to by było lepiej ale szkoda mi transferu
Przez kabel pewnie jest dużo szybciej ale jeszcze nie sprawdzałem
Zasięg 6-7/7 kresek a telefon był 2 metry od okna. Bez wymuszania 3G 
dla niedowiarków:

telefon jest zajedwabisty!!!
P.S. Łączyłem sie przez wbudowany w notebooka bt oraz przez program Nokia PC Suite @ Windows Vista Ultimate 32bit

Pierwsze wrażenia:
- Solidna obudowa - nic się nie rusza i nie trzeszczy
- Naprawdę dobra jakość wykonania
- Kompaktowy i niewielki. Nie jest gruby.
- Bardzo dobry ekran. Dobre kąty. Świetna rozdzielczość (nie dla osób z wadą wzroku

- Strasznie palcująca się obudowa
- Działa jak błyskawica - Mimo, że symbian to reaguje natychmiast
- Wygodna twarda klawiatura
- Średni aparat (nawet bardzo średni ale od biedy może być). Na trybie nocnym całkiem nieźle fotki wychodzą. Nie mniej jednak nie nadaje się do niczego więcej niż pojedyncze "okazyjne zdjęcia"
- Kręci całkiem niezłe filmy (jak na komórkę)
- Podczas rozmowy trochę się grzeje
- BT działa bardzo szybko i ma zadowalający zasięg.
- Telefon wspaniale współpracuje z Windows Vista & Nokia PC Suite
i trochę na temat:
- bardzo dobrze łapie zasięg 3G i nie gubi go. Nie ważne czy budynek niedaleko okna. Telefon leży 10m od okna i nadal jest 3G

- Przeglądanie internetu w komórce to po prostu BAJKA! Opera mini w Siemensie S65 to jakaś gigantyczna pomyłka

- Strony (w komórce i na laptopie) ładują się błyskawicznie (HSDPA)
- Podczas korzystania z internetu jest widoczna ikonka z informacją z jakiej technologii korzysta (bardzo wygodne!!!)
Symbol antenki z strzałeczkami - GPRS
Literka E ze strzałeczkami - EDGE
3G ze strzałeczkami - UMTS
3.5G ze strzałeczkami - HSDPA
W czasie spoczynku (bez włączonego internetu) na wyświetlaczu pojawia się 3G albo nie.
po chwili od załadowania strony z 3.5G zmienia się na 3G i odwrotnie - w czasie ładowania strony z 3G na 3.5G
Można wymusić "tylko UMTS"
To takie opinie na gorąco. Później zrobię szczegółowy test.
Jak na razie jestem zachwycony

Jedyny minus to aparat - do zdjęć ujdzie, zawiodła mnie natomiast wiadomość, że nie użyję go jako "ksero" - mały tekst jest nieczytelny.
UPDATE:
U mnie się nie rozłącza!!!

Pisaliście, że wywala po kilkunastu minutach z netu i trzeba telefon restartować więc postanowiłem to sprawdzić.
Połączyłem się przez blueconnect i bluetooth. Przez ponad pół godziny siedziałem na gg otworzyłem paręnaście stron w tym jedną dużą - tvn24.pl żebym mógł zobaczyć jak szybko leci. Ładowało się z prędkością ok 70KB/s czyli ok 560kb/s tak więc na pewno to było HSDPA. Zresztą wyświetlało na ekranie 3.5G gdy był ruch. Pewnie jak bym zassał coś z ftp to by było lepiej ale szkoda mi transferu

dla niedowiarków:

telefon jest zajedwabisty!!!
P.S. Łączyłem sie przez wbudowany w notebooka bt oraz przez program Nokia PC Suite @ Windows Vista Ultimate 32bit

- seboo
Ech - szkoda ze niedoczytales mojego postu - tak do konca.
Zapewniam Ciebie ze ja osiagalem i 140 kilobajtow na sekunde - na BT i jesli korzystalem z internetu na Twoj sposob to polaczenie moglo byc utrzymywane przez 12 godzin i dluzej - skoro szkoda Tobie transferu to niestety tego nie sprawdzisz - chodzi o CIĄGŁĄ transmisje danych jak streaming !
Na gadu i www to ja siedzialem dniami i nocami bez rozlaczania - jezeli uzywasz telefonu wedle takiego profilu to ta wada ktora moza masz a moze nie - nie bedzie Tobie przeszkadzac.
Zapewniam Ciebie ze ja osiagalem i 140 kilobajtow na sekunde - na BT i jesli korzystalem z internetu na Twoj sposob to polaczenie moglo byc utrzymywane przez 12 godzin i dluzej - skoro szkoda Tobie transferu to niestety tego nie sprawdzisz - chodzi o CIĄGŁĄ transmisje danych jak streaming !
Na gadu i www to ja siedzialem dniami i nocami bez rozlaczania - jezeli uzywasz telefonu wedle takiego profilu to ta wada ktora moza masz a moze nie - nie bedzie Tobie przeszkadzac.
- regedit
Eee to w takim razie taka wada jest nią tylko w przypadku np. słuchania radia albo ściągania większych plików na raz. 99% użytkowników jej w ogóle nie dostrzeże...
-
- Stały użytkownik forum
No wiesz, sciaganie duzych plikow czy sluchanie radia na laczu typu blueconnect 99 lub podobne to nic nadzwyczajnego i nie ma sie co dziwic ze rwie polaczenie bo nie do tego przeciez telefon zostal zaprojektowany od tego sa modemy. A do przegladania okazyjnie stronek to znow nikt nie potrzebuje telefonu za 700zl, jak za pol ceny kupi bardziej stabilny aparat.Eee to w takim razie taka wada jest nią tylko w przypadku np. słuchania radia albo ściągania większych plików na raz. 99% użytkowników jej w ogóle nie dostrzeże...
- seboo
Ja mam plan 4 gb a wiec okolo 133 mb dziennie - nie sciagam p2p - poprostu chce posluchac godzine radia internetowego uzywajac 55 mb a jak mam nadwyzki to 2 godziny - nie da sie - poprostu sie nie da !! rozlacza raz po 6 minutach , raz po 25 - trzeba wstawac - wylaczac i wlaczac telefon - logowac sie do sieci - czasem wyjac kluczyk BT - czlowiek ma juz zespol natrectw - dochodzi do 25 minuty i wie ze przerwie - a zwykla juz nokia 6630 poprostu smiga !!! - czy ja chce zbyt wiele ? jak na ultraszybki internet ?
co do postu powyzej - hsdpa do miniopery jest raczej zbedny
a telefon nie ma niestety normalnego klienta sip co juz by sie przydalo - w/w transmisja ktora nie dziala na bt dziala pieknie na kablu - tak wiec to jest wina tylko BT - jak tak dalej pojdzie to przestanę w ogóle kupować Nokie - wstawiaja tylko substytuty polaczenia w tansze aparaty a zeby miec prawdziwe hsdpa trzeba kupowac telefon za 2500 zl
co do postu powyzej - hsdpa do miniopery jest raczej zbedny

-
Zgadzam się z seboo w 100%, telefon nie trzyma połączenia przez bt , i to niezależnie od tego czy transmituje duże ilości danych czy tylko sobie czatuje na tlenie, czasami po pół godzinie a czasami po godzinie połączenie zamiera.
I musze tutaj napisać o czymś o czym dopiero teraz zdałem sobie sprawe, otóż kilka miesięcy temu byłem posiadaczem nokii 6230, korzystałem z niej jako modemu tylko przez bluetootha, czasami połączenie rwało po godzinie, przez skypa ani innego komunikatora nie dało sie pogadać bo wywalało z sieci zupełnie. A teraz nie mam żadnego problemu porozmawiać sobie przez któryś z komunikatorów głosowych nawet będąc w zasięgu edg(łącząc telefon kablem).Klnąłem od siedmiu boleści oczywiście swojego operatora i nie potrzebnie, już teraz wiem że wina leżała po stronie nokii. Teraz klne nokie.
Widać że producent ma w ogóle problemy z implementacją bluetootha w swoich telefonach. Należy mieć tylko nadzieje że aktualizacja oprogramowania rozwiąże ten problem, chociaż jestem pełen obaw.
Pozdrawiam
I musze tutaj napisać o czymś o czym dopiero teraz zdałem sobie sprawe, otóż kilka miesięcy temu byłem posiadaczem nokii 6230, korzystałem z niej jako modemu tylko przez bluetootha, czasami połączenie rwało po godzinie, przez skypa ani innego komunikatora nie dało sie pogadać bo wywalało z sieci zupełnie. A teraz nie mam żadnego problemu porozmawiać sobie przez któryś z komunikatorów głosowych nawet będąc w zasięgu edg(łącząc telefon kablem).Klnąłem od siedmiu boleści oczywiście swojego operatora i nie potrzebnie, już teraz wiem że wina leżała po stronie nokii. Teraz klne nokie.

Widać że producent ma w ogóle problemy z implementacją bluetootha w swoich telefonach. Należy mieć tylko nadzieje że aktualizacja oprogramowania rozwiąże ten problem, chociaż jestem pełen obaw.
Pozdrawiam
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Z tym się nie zgodzę gdyż rozpoczynając przygodę z netem komórkowym korzystałem z tego fona i korzystam niekiedy obecnie i to co napisałeś nigdy nie stwierdziłem.hubert pisze:otóż kilka miesięcy temu byłem posiadaczem nokii 6230, korzystałem z niej jako modemu tylko przez bluetootha, czasami połączenie rwało po godzinie,
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Pojedyńcze przypadki które mogą nie mieć w ogóle związku z modemem tylko innymi zewnętrznymi elementami a już przeklinamy nokię...hubert pisze:[...] już teraz wiem że wina leżała po stronie nokii. Teraz klne nokie.![]()

Korzystałem i z BT i wcześniej bardzo długo z portu IRDA i nie miałem żadnego przypadku rwania czy coś podobnego. 6310i, 6610i, 5140 i teraz 6280 - jeżeli zasięg jest dobry, konfiguracja jak należy to nie ma siły żeby modem nie działał sprawnie. Czy to na BT czy IRDA.
- regedit
Co wy chcecie od nokii. Przecież ten model to nie jest szrot z najniższej półki.
I że niby trzeba zapłacić 2500zł za "dobry" telefon z HSDPA???
Jak co poniektórzy mają burdel w windowsie to się rwie i rozłącza.
Za tą cenę można mieć np. Sony Ericsson K800 który to jest 2x grubszy, nie ma ani edga, ani hsdpa, symbiana, wejścia na karty sdhc, ma dużo gorszy wyświetlacz, szczególnie kąty w pionie... Jedyne co trzeba przyznać to dobry aparat (lepiej kupić najtańszą cyfrówkę)
Wcześniej miałem Siemensa S65 i w tym przypadku stabilność działania to prawdziwy skandal. Bardzo często przy włączaniu opery mini przy łączeniu z gprs telefon nagle..... gasł zupełnie...
Ojciec ma K750i i był już 2 razy w serwisie bo oprogramowanie się sypnęło, że tel w ogóle się nie włączał.
A przecież te sony ericssony ąs takie wspaniałe -.-
I że niby trzeba zapłacić 2500zł za "dobry" telefon z HSDPA???

Jak co poniektórzy mają burdel w windowsie to się rwie i rozłącza.
Za tą cenę można mieć np. Sony Ericsson K800 który to jest 2x grubszy, nie ma ani edga, ani hsdpa, symbiana, wejścia na karty sdhc, ma dużo gorszy wyświetlacz, szczególnie kąty w pionie... Jedyne co trzeba przyznać to dobry aparat (lepiej kupić najtańszą cyfrówkę)
Wcześniej miałem Siemensa S65 i w tym przypadku stabilność działania to prawdziwy skandal. Bardzo często przy włączaniu opery mini przy łączeniu z gprs telefon nagle..... gasł zupełnie...
Ojciec ma K750i i był już 2 razy w serwisie bo oprogramowanie się sypnęło, że tel w ogóle się nie włączał.
A przecież te sony ericssony ąs takie wspaniałe -.-
-
Zgadza się, po kablu chodzi wszystko że aż miło, tylko ten bt denerwuje. Nie jestem wyznawcą tej czy innej marki, po prostu sprzęt ma działać w stu procentach, a tu tak nie jest.regedit pisze:Co wy chcecie od nokii. Przecież ten model to nie jest szrot z najniższej półki.
Pozdrawiam.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Przyczyna może leżeć w BT ale niekoniecznie po stronie Nokii.
-
To może ktoś doradzi jakiś konkretny model adaptera bt który to współpracował by najlepiej z nokią, moje poprzednie to: bluetake , pentagram fang pro i jakis no name.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Może być zwykły noname z unikalnym mac adresem i pełnym oprogramowaniem np. Blusoleil. Tylko nawet taki niby zwykły na Allegro kosztuje więcej niż byle jaki Pentagram. Używam podobnego i praktycznie pracuję czasami na BT gdzie telefon leży w drugim pokoju. Bez zacięć czy innych tego typu przygód...