Szukam operatora LTE i sprzętu do domu jednorodzinnego, piętrowego. Po poradach, przejrzałem mapę BTSearch. Obszar, w którym mieszkam jest tu W zasadzie mam wszystkich operatorów - ok. 800 m - PLUS, TMobile, Orange (jedna lokalizacja - na drodze osiedle bloków), ok. 1 km - Play (tutaj w linii prostej raczej zabudowa jednorodzinna - domki) Jeżeli chodzi o częstotliwości to Plus i Orange 900 i 2100, TMobile i Play 900, 1800 i 2100. Przy czym jak rozumiem dla LTE 900 nie ma znaczenia. Nie wiem na ile istotna jest informacja, że TMobile i Play mają pozwolenia na 2600 - w odległości ok. 1 km W zasadzie rozważam wszystkie oferty - w każdej za ok. 60 zł miesięcznie jest oferta z LTE bez limitu. Szczegóły są drugorzędne, bardziej zależy mi na dobrym dostępie.
Co do sprzętu rozważam zarówno w ramach oferty, jak i samodzielny zakup (choć tu mam wrażenie jest większy wybór i możliwość wyboru bardziej perspektywicznego sprzętu). Z internetu będzie korzystało 5 domowników (telefony, tablety, TV) więc raczej intensywnie. Nie wiem czy przy takich odległościach BTS jest sens szukania modemu/routera z możliwością podłączenia zewnętrznej anteny kierunkowej? Może potraktować to jako opcję rozszerzenia i wystartować bez? Tym bardziej że okoliczności przyrody nie sprzyjają pracom monterskim

Będę wdzięczny za pomoc w wyborze operatora na podstawie tych danych i wszelkie porady. Z góry dzięki