Czesc, mam taki problem : posiadam tel. Nec e313, zakupilem do niego karte SimData i nie moge polaczyc sie z internetem.

Probowalem na Win 98 se oraz na XP. Robie wszystko tak jak opisane a nie dziala. Juz od dawna mam w necu ustawione apn'y, adresy itp. Nie ma problemu z netem przez GPRS w komorce, moge sobie wyswietlac strony tylko nie laczy mi sie przez komputer.

Wiec wgrywam mu sterowniki, potem dorzucam klucz do polecen inicjujacych modemu, potem ustanawiam polaczenie, konfiguruje je i daje polacz. I wtedy gdy dzwonie na nr *99# telefon wypisuje:otwieranie portu, weryfikacja nazwy uzytk. i hasla i nagle rozlacza i podaje blad 734 ze nie moze skonczyc polaczenia ppp.

Dodam ze wpisywalem dnsy plusa tez w kompie we wlasciwosci tcp/ip i dalem zeby pobral ip automatycznie.

Aha i tych polecen inicjujacych modemu jest kilka wersjii wiec probowalem juz ze wszystkimi, przy niektorych nie chce sie nawet laczyc tylko od razu pisze ze nie moze otworzyc portu. aha i w windows xp w modemach nie dziala zakladka "kwerenda modemu" albo sie dlugo laczy i wisi.
Co ja robie zle ?
Aha kolega ma tez neca e313 wiec dzis jestem u niego i MA TEZ TO SAMO!!!
To jak powiedzcie mi czy my piratujemy te neki czy nie?
I jak sie polaczyc ?
Nam chodzi tylko o zwyczajny modem gprs