Co do zaporowej ceny oraz wejścia na rynek... ten router jest dostępny od ponad pół roku a cena z jednej strony jest duża za ten QOS minimalistyczny bez czegokolwiek ( mimo to sprawny i działający nie jak w asusach

) ten router to dolna stawka cenowo, są routery które kosztują 3x tyle ale mają 10x większą funkcjonalność.
Lepiej kupić linksysa wrt 1200, wgrać tomato albo i nie i zostawić co tam jest i podłączyć jakiś modem albo nawet kupić telefon typu zuk 2 i go tam wetknąć w usb na stałe
W tej cenie ten router powinien mieć cat11 ze względu na to, że opcje są minimalistyczne. Na netgarach są kłopoty z wi-fi i sprzętem np. życzę powodzenia z podłączeniem połowy aparatów fotograficznych.
Ja musiałem wgrać tomato do netgear 7000 bo moja cyfrówka nie łączyła się poprzez router jak i drukarka, problem był z zestawieniem połączenia. Support netgear dawał mi jakieś firmware testowe ale i tak klapa była
Ciekawe czy działa tomato na tym 7100 bo jak nie to szkoda kasy lepiej kupić badziwiaka jakiegoś i tyle.