Witam
Tydzień testów za mną niestety dużo nie udało się protestować,udało mi się znaleźć T-mobile który obsługiwał LTE jednak pani w kiosku mi go nie sprzedała,gdy zapytałem czemu uzasadnienie było - Bo nie ... Trochę dziwne myślałem że jak ktoś ma w obiegu statery T-mobile chce je sprzedać ale jednak się myliłem troszkę ,Play I Plus kupiłem bez żadnego problemu.
Play- Nie udało mi się złapać LTE w żadnym punkcie w domu na zewnątrz również to samo.Sam internet chodził tak sobie prędkość max 2-3 mb często telefon gubił sieć..
Plus- Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie ta sieć od samego włączenia internet chodził bardzo dobrze,mimo że nie udało mi się złapać zasięgu LTE to i tak był to najlepszy testowany internet prze moją osobę ,prędkość 7-12 mb w dzień również w nocy prędkość nieznacznie spadła co nie zdarzyło mi się nawet na Orange bo w Orange mam w dzień 3-4 mb w nocy czasami uda się wyciągnąć max 10 mb ale to musi dobrze wiać w stronę Albinowa
( Sygnał poza budynkiem,w budynku nieznacznie spadło do -91)

(speedtest w domu )

(speedtest poza budynkiem )
Podsumowując - Plus działał najlepiej pod względem internetu mimo że nie udało mi się złapać zasięgu LTE to moim zdaniem dział bardzo przyzwoicie , w plusie mógłbym mieć internet z telewizją ponieważ mam cyfrowy Polsat i zapewne dałoby to radę jakoś połączyć ,z tego co patrzyłem mógłbym mieć za 25 zł 20 GB a za 50 zł 40 GB.... Co wybrać ?Jeżeli zdecyduje się na Plusa będę musiał coś dokupić od siebie ? Jeżeli tak to co to będzie? Lepiej iść w Orange czy lepiej plusa i połączyć to z Cyfrowym Polsatem ?
P.S , wytłumaczy mi ktoś jak działają te całe pakiety internetowe ? 40 GB bez limitu -czyli dostaje 40 GB a po wykorzystaniu ich płace czy jak to wygląda ? Chciałbym mieć coś bez limitu ponieważ dużo oglądam,gram przez internet i czasem zdarzy się ściągnąć kilka filmów na wieczór
Z góry dzięki za porady