Wzmocnienie sygnału LTE w cyfrowym polsacie
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: Wzmocnienie sygnału LTE w cyfrowym polsacie
Ładny " piorunochron ".

-
- Mistrz bezprzewodowy
ale skuteczny, nikt więcej na mojej wsi nie odbiera UMTS2100, a na UMTS900 jest kicha, strasznie zapchana
a i w LTE jeszcze nie skończyłem, tylko czekam na lepsze dni w pogodynce
a i w LTE jeszcze nie skończyłem, tylko czekam na lepsze dni w pogodynce

założyć antenę kierunkową dobre mają z yagi.pl. osobiście sprawdzone nawet do 5 km od nadajnika łapie LTE
- onken
- ** Moderator **
Dobre anteny w yagi ??
Pierwsze słyszę, słyszałem wręcz przeciwne opinie i to bardzo wiele tych opinii....
Pierwsze słyszę, słyszałem wręcz przeciwne opinie i to bardzo wiele tych opinii....
-
- Guru bezprzewodowy
Nie traktujmy takich wpisów poważnie. Zero konkretów, typowy spam.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Może zamiast pisać bzdury szanowny użytkownik odniesie się do kwestii "homologacji" sprzedawanych przez niego urządzeń?hipnotyze pisze:założyć antenę kierunkową dobre mają z yagi.pl. osobiście sprawdzone nawet do 5 km od nadajnika łapie LTE
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Homologację wystawia producent dystrybutor, czyli w przypadku sprzętu który my instalujemy jest to Dipol. To na sprzedawcy spoczywa obowiązek wydania oświadczenia o spełnianiu norm ja tylko je przyjmuje do wiadomości i przekazuje użytkownikowi końcowemu z informacją o obowiązujących przepisach od 20 12 roku
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
No i co z tego, skoro i tak nie ma żadnego znaczenia, bez zezwolenia na korzystanie z częstotliwości.hipnotyze pisze:Homologację wystawia producent dystrybutor,
Jak ja bym chciał zobaczyć fakturę na usługę montażu takie urządzenia.hipnotyze pisze: przekazuje użytkownikowi końcowemu z informacją o obowiązujących przepisach od 20 12 roku
Ale ja się zupełnie z Panem zgadzam. Przepisy to przepisy. Każdy klient jest informowany o nich i używa sprzętu na własną odpowiedzialność. A na fakturze jest nazwa sprzętu użytego oraz usługa montażu. Proszę i wierzyć że jest wiele firm oraz domów gdzie w mieszkaniach nie ma totalnie sygnału, budynki mieszczą się na odludziu i co Ci ludzie mają zrobić? Operatorzy mają ich w nosie. Montujemy anteny tak że sygnał wewnętrzny nie opuszcza budynku. Nie wpływamy na otoczenie.
Ostatnio zmieniony 2017-01-27, 15:38 przez hipnotyze, łącznie zmieniany 1 raz.
jeżeli taki użytkownik nie powoduje zakłóceń w sąsiedztwie, to dlaczego go karać?
matek451 pisze:Nie traktujmy takich wpisów poważnie. Zero konkretów, typowy spam.
myli się Pan. To nie jest spam to jest prawda. Proszę sprawdzić moje filmy na youtube i sam się Pan przekona, fakt że większość sprzętu mają do kitu ale jest kilka anten naprawdę skutecznych. Po co tak od razu ignorować i oceniać? Miał Pan osobiście do czynienia? Ja zamontowałem ponad setkę takich anten i wiem o czym mówię.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Są sposoby zgodne z prawem:hipnotyze pisze:Proszę i wierzyć że jest wiele firm oraz domów gdzie w mieszkaniach nie ma totalnie sygnału, budynki mieszczą się na odludziu i co Ci ludzie mają zrobić? Operatorzy mają ich w nosie.
0. Zmiana operatora, mało jest miejsc gdzie nie ma kompletnie nic w znośnej jakości.
1. Bramki gsm/telefony "stacjonarne" gsm z możliwością podłączenia anteny zewnętrznej.
2. Telefonia IP.
3. Jeszcze nie u wszystkich operatorów: Wifi Calling.
Tak? A repeater TX nie ma? Może i jesteście poważną firmą (choć moja przeglądarka twierdzi inaczej i blokuje stronę), macie poważny sprzęt pomiarowy, ale to nadal jest łamanie prawa.hipnotyze pisze:Montujemy anteny tak że sygnał wewnętrzny nie opuszcza budynku.
Jak nie zapnę pasów w samochodzie to na pewno nikomu obcemu krzywdy nie zrobię, a mandat dostanę.hipnotyze pisze:jeżeli taki użytkownik nie powoduje zakłóceń w sąsiedztwie, to dlaczego go karać?
Filmy, na youtubiehipnotyze pisze:. Proszę sprawdzić moje filmy na youtube i sam się Pan przekona,

-
- Guru bezprzewodowy
Warto jeszcze dodać, że brak zasięgu w wielu miejscach ci użytkownicy GSM zawdzięczają sobie, sąsiadom, różnej maści nawiedzonym ekologom, itp niedouczonym macherom, którzy skutecznie blokują budowę nowych stacji bazowych i protestują jak opętani. Normy promieniowania mamy najniższe w Europie a lud najciemniejszy. Stąd na rynku pseudofirmy montują nielegalne repeatery, które Januszom już nie szkodzą i przeciw nim nie protestują.Obwinianie operatorów GSM za wszelkie zło to gruba przesada i bezczelność, szczególnie gdy nielegalnie ingeruje się w ich sieć na koncesjonowanych pasmach , za które płacą grube miliony.
- dmgary
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jak ze wszystkim w życiu. Co za dużo to niezdrowo.Nieuczciwe praktyki stosowane przez operatorów komórkowych potwierdza prof. Marek Zmyślony z Instytutu Medycyny Pracy w Łodzi. - Jeśli raz uzyskają pozwolenie na budowę anteny, to potem już bez zgłaszania zmian ciągle zwiększają moc nadawania - wyjaśnia ekspert, który jednocześnie stwierdza, że nie zna wiarygodnych badań, które potwierdzałyby szkodliwość promieniowania stacji bazowych.
Dla użytkownika telefonu większym źródłem promieniowania jest terminal przy uchu "podgrzewający" głowę niż stacja bazowa.
Z drugiej strony nikt nie chce mieszkać w bloku na którym stoi stacja BTS.
Co do zwiększania zasięgu przez chińskie badziewia to fakt to wtedy nie przeszkadza bo spełnia rolę a że sieje zakłóceniami, że na TV widać to już nieistotne.
NIK ma (miał ? ) przeprowadzać wybiórcze badania mocy wypromieniowanych przez stacje bazowe ale jakoś o tym cicho, może kasa poszła na jakiś socjale i brakło

http://orka.sejm.gov.pl/zapisy8.nsf/0/9 ... 037008.pdf
Xperia Z5, E5186s-22a+ATK10 Play, Aero2. Światłowód od Multimedia