Antena do LTE 800Mhz Internet CP PowerLTE
Moderator: Moderatorzy
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Antena do LTE 800Mhz Internet CP PowerLTE
Brak drugiej anteny w odwrotnej polaryzacji. Sprawdź jak będzie działał download jak zmienisz polaryzację z pionowej na poziomą. W ATK20 łatwo to zrobić bez ruszania azymutu.
-
- Stały użytkownik forum
Nie mam teraz czasu na sprawdzenie tego,ale czy oznaczałoby konieczność zakupu drugiej ATK 20?Wtedy jedna ustawiona w polaryzacji poziomej,druga w pionowej i powinno być ok. 

Pozdrawiam.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak. Z doświadczenia własnego i z informacji w sieci wynika, że do pierwszego wejścia podpinamy antenę w polaryzacji pionowej, a do drugiego w poziomej.
-
- Stały użytkownik forum
Nie sądziłem,że ATK 20,która ma już z 10 lat i była zakupiona do zawrotnych prędkości EDGE
,teraz przyda się do LTE 

Pozdrawiam.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Bo antena jest na daną częstotliwość a nie technologię. 

-
- Stały użytkownik forum
Tak wiem,ale kiedyś można było pomarzyć o takich prędkościach Internetu,a tu wow
jak szybko technologia idzie do przodu,a my wciąż narzekamy 

Pozdrawiam.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
"Ciężar internetu" również się zwiększa więc lepsze łącza to konsekwencja. Nie szukałem tego, ale ciekawe czy ktoś obliczał medianę szybkość łączy internetowych - ilość i wielkość danych np. stron internatowych.
yaro11, sam zaczynałem przygodę z własnym internetem od GPRS użyciem Siemensa MT50 podłączonym przez COM i taryfą Era TakTak z kosztem ponad 7 zł za 1 MB. Potem był blueconnect i EDGE o realnej prędkości koło 100 kbps i w efekcie poznanie tego forum. Niby tak dawno a tak niedawno.
yaro11, sam zaczynałem przygodę z własnym internetem od GPRS użyciem Siemensa MT50 podłączonym przez COM i taryfą Era TakTak z kosztem ponad 7 zł za 1 MB. Potem był blueconnect i EDGE o realnej prędkości koło 100 kbps i w efekcie poznanie tego forum. Niby tak dawno a tak niedawno.

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
kupujemy dwie anteny atk i umieszczamy pionowo i poziomo na jednym uchwycie?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Może być na jednym. 

- dmgary
Antena ATK 10 nie jest tą samą anteną co ta do GPRS/UMTS na 900 MHz .
Dokupiłem jedną a drugą mam od lat na dachu , okazuje się że się różnią !
Stara dedykowana od 850 MHz
Nowa dedykowana jest od 800 MHz
Inny rozstaw direktorów , jeszcze nie sprawdziłem tylko czy czasem dipol też nie różni się minimalnie wymiarami .
Dokupiłem jedną a drugą mam od lat na dachu , okazuje się że się różnią !
Stara dedykowana od 850 MHz
Nowa dedykowana jest od 800 MHz
Inny rozstaw direktorów , jeszcze nie sprawdziłem tylko czy czasem dipol też nie różni się minimalnie wymiarami .
Xperia Z5, E5186s-22a+ATK10 Play, Aero2. Światłowód od Multimedia
-
- Stały użytkownik forum
Jak najszybciej musisz pisac do DIPOLA o tym fakcje bo oni pewnie o tym nie wiedza jestes jedyna ooba co wie o tym fakcje. Nie podlanczaj jej bo spali ci modem. I napisz o tym wszedzie gdzie sie da jestes pierwszy co to odkryl poinformuj wszyskich koniecznie bo spala koncowki mocy. ooo aaa co to bedzie ale sie bedzie dzialo
- dmgary
Nie wiem ale wyczuwam taki lekki zakamuflowany (i niczym nie uzasadniony ) sarkazm w Twojej wypowiedzi.
Wiem, że większość ludzi nie dostrzega i nie ma nawet potrzeby znania się na czymkolwiek,
ale nie mam zamiaru nikogo na siłę uczyć czy uświadamiać.
A wracając do Twojej wypowiedzi , spece z Dipola o tym wiedzą doskonale bo właśnie w celu uzyskania większego zysku na paśmie 800 MHz wprowadzili te zmiany. ( Co zresztą jest napisane na opakowaniu - nowa wersja ATK10 ) .
Końcówkę może spalić samoróbka z niedopasowaniem współczynnikiem fali stojącej , ale to chyba wiesz. A wiesz ?
Ps. Poza tym, czasem Twoją wesołą wypowiedz, ktoś nie obeznany w temacie może potraktować poważnie ...

Wiem, że większość ludzi nie dostrzega i nie ma nawet potrzeby znania się na czymkolwiek,
ale nie mam zamiaru nikogo na siłę uczyć czy uświadamiać.
A wracając do Twojej wypowiedzi , spece z Dipola o tym wiedzą doskonale bo właśnie w celu uzyskania większego zysku na paśmie 800 MHz wprowadzili te zmiany. ( Co zresztą jest napisane na opakowaniu - nowa wersja ATK10 ) .
Końcówkę może spalić samoróbka z niedopasowaniem współczynnikiem fali stojącej , ale to chyba wiesz. A wiesz ?

Ps. Poza tym, czasem Twoją wesołą wypowiedz, ktoś nie obeznany w temacie może potraktować poważnie ...
Xperia Z5, E5186s-22a+ATK10 Play, Aero2. Światłowód od Multimedia
-
- Początkujący użytkownik forum
Cześć!
Wybaczcie, ale podepnę sie pod wątek. Potrzebuję anteny do 800MHz i zastanawiam się nad ATK10 oraz ATK20. ATK20 ma lepsze parametry, aczkolwiek na stronie Dipola ma informację iż pracuje od 850MHz do 960MHz. W postach wyżej piszecie że to działa, ale byćmoże jest teraz jakaś nowsza wersja tej anteny, która już ma inny zakres?
Wybaczcie, ale podepnę sie pod wątek. Potrzebuję anteny do 800MHz i zastanawiam się nad ATK10 oraz ATK20. ATK20 ma lepsze parametry, aczkolwiek na stronie Dipola ma informację iż pracuje od 850MHz do 960MHz. W postach wyżej piszecie że to działa, ale byćmoże jest teraz jakaś nowsza wersja tej anteny, która już ma inny zakres?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
ATK10 tez ma zakres 850-950, spisuje się super na LTE800 (tym bardziej że przecież nie masz LTE800 na 800Mhz tylko więcej). Zysk jest podobny jak na utms900.