linksys wag 200

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
the_one!!
Początkujący użytkownik forum

linksys wag 200

Post autor: the_one!! »

witam
Czy ktos z was moze napisac jak mozna podzielic lacze tzn chodzi mi o to ze mam lacze 6/mb neo na 2 komputery jeden kablem ethernet a drugi wifi no i chodzi o to zeby na ten jeden(ten wifi) mial nie wiecej jak 1/mb downloade i 128/kb upload, bo mi zarabiscie ping+pl skacza i grac nie mozna
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: linksys wag 200

Post autor: Jo_gurt »

1. Sprobuj poustawiac dostepny na tym routerku QoS - bidny ale jest. Ustawi High Priority dla HTTP i portu gry i low priority dla portu uzywanego przez sciagadlo zjadajace lacze.

2. Mozesz zainstalowac np. NetLimiter na ten ktory chcesz limitowac i ustawic co i jak. Dobrym rozwiazaniem jest tez cFosSpeed na obu kompach.

3. Jesli chodzi o bardziej scentralizowane i uniwersalne rozwiazanie to bys musial wymienic router na cos lepszego, z lepszym QoSem.
the_one!!

to 3 rozwiazanie jest ciekawe a co bys polecil
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Najtaniej to chyba Linksys WRT54GL (albo GS wersje 1-4 lub G wersje 2-4) + Tomato firmware, a ten router jaki masz jako modem
the_one!!

Jo_gurt pisze:Najtaniej to chyba Linksys WRT54GL (albo GS wersje 1-4 lub G wersje 2-4) + Tomato firmware, a ten router jaki masz jako modem
tak
ODPOWIEDZ