matek451 pisze:Co to znaczy doskonały zasięg, robiłeś testy, mierzyłeś parametry sygnału LTE u operatorów?
Testowałem "Internet LTE bez limitu" z T-Mobile przez kilka dni. Prawie bym się na niego zdecydował, ale ze względu na bandyckie sformułowania w umowie i pokrętne wyjaśnienia w korespondencji e-mail odpuściłem sobie. Kolejnym był Orange LTE testowany od znajomego. Jedno i drugie jakość 95-98 przy wysokim transferze danych j.w. Maszty w odległości niecałego kilometra bez większych przeszkód. Play w roamingu, chyba z T-Mobile, bez zastrzeżeń.
matek451 pisze:No i skąd ta pewność ze prędkości będą stale 60-100Mb/s?
Takiej pewności nikt mieć nie może, bo żaden operator nie gwarantuje więcej niż jakieś 1 Mbps/s. Te 60-100 to rzeczywisty transfer jaki udało mi się osiągnąć podczas testów. Tak było, jest, ale nie wiadomo czy będzie. Gdyby operator gwarantował min 20 Mbps/s już dawno wyrzuciłbym radiówkę i podpisał z nim umowę. Ale firmom od mobilnego netu nie wierzę jak wściekłym psom.
matek451 pisze:Wybór właściwie jeden jeśli ma to być pre-paid, czyli LTE w Play na karcie RBM...
Właśnie utwierdzasz mnie w wyborze, bo temat RBM z DIL przeczytałem i byłoby to coś dla mnie.
Dzięki