Promocje operatorów - za rejestrację?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Promocje operatorów - za rejestrację?
Witam,
Oreintujecie sie moze czy operarorzy maja jeszcze jakies promocje na wieksze pakiet danych nawet na krotki czas np jak za rejestracje ?
Potrzebuje potestowac transfer danych roznych sieci w dwoch miejscach aby wybrac cos najbardziej sensownego.
Do testow potrzebuje po ok 10GB z kazdej sieci
Dzieki za pomoc
Oreintujecie sie moze czy operarorzy maja jeszcze jakies promocje na wieksze pakiet danych nawet na krotki czas np jak za rejestracje ?
Potrzebuje potestowac transfer danych roznych sieci w dwoch miejscach aby wybrac cos najbardziej sensownego.
Do testow potrzebuje po ok 10GB z kazdej sieci
Dzieki za pomoc
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Promocje operatorów - za rejestrację?
W Orange 100 GB. Nie ma mniejszego priorytetu, działa jak w abonamencie (osobiście porównywałem u siebie).
W Plusie 50 GB. Podobno przez ten bonus spada priorytet, ale osobiście tego nie sprawdzałem.
W Play nie ma już bonusów (z tego co widzę), ale w przypadku prepaida typowo internetowego można aktywować np. dzień bez limitu za 5 zł (10GB w pełnej prędkości, a potem lejek 1 Mbps do końca dnia). Najtańszy starter ze złotówkami na koncie kosztuje 9 zł.
W Plusie 50 GB. Podobno przez ten bonus spada priorytet, ale osobiście tego nie sprawdzałem.
W Play nie ma już bonusów (z tego co widzę), ale w przypadku prepaida typowo internetowego można aktywować np. dzień bez limitu za 5 zł (10GB w pełnej prędkości, a potem lejek 1 Mbps do końca dnia). Najtańszy starter ze złotówkami na koncie kosztuje 9 zł.
-
- Stały użytkownik forum
Co oznacza sformułowanie "przez ten bonus spada priorytet"?
Że plus obniża prędkości na karcie z aktywowanym bonusem 50GB a na abonamencie jest pełnia prędkości?
Że plus obniża prędkości na karcie z aktywowanym bonusem 50GB a na abonamencie jest pełnia prędkości?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak. I to nawet nie tyle różnica między abonamentem a prepaidem, a nawet między bonusem 50 GB, a zwykłymi GB za doładowanie w prepidzie. Sam tego niestety nie sprawdzałem, przekazuję informacje, które ludzie w sieci zostawili.
-
- Stały użytkownik forum
Może i faktycznie coś w tym może być bo testuję sobie czasami prędkości między routerem z agregacją (karta z bonusem 50 GB) a zwykłym telefonem i prędkości w telefonie są lepsze. Wiadomo, że w grę wchodzi łączenie po WiFi i to też może wpływać ale jednak różnice zdarzają się nawet 10mb/s
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Włóż SIM z telefonu do rutera i zobacz jaka będzie różnica.
W Orange promocja za rejestrację skończyła się 1 marca(co jest trochę wbrew ich własnemu regulaminowi, ale to szczegół). Można dostać 100 GB za pierwsze podanie danych adresowych i zgodę na molestowanie z ich strony przez telefon. Jest też 50 GB na 14 dni na start.
Co do prędkości - w LTE dobijam do 50 mb/s.
Co do prędkości - w LTE dobijam do 50 mb/s.
-
- Guru bezprzewodowy
jak ktoś zarejestrował kartę orange/nju do końca lutego, to nadal może włączyć bonus - ma na to 60 dni.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- Stały użytkownik forum
Niestety padłem ofiarą ich regulaminu mam 3 karty zarejestrowane przed końcem Lutego ... chce aktywować je w Marcu i wyskakuje komunikat, że aktywacja również była do 28 lutego ...dzejk pisze:jak ktoś zarejestrował kartę orange/nju do końca lutego, to nadal może włączyć bonus - ma na to 60 dni.
Więc kto nie aktywował bonusu przed końcem Lutego temu przepada bonus wbrew regulaminowi Orange gdzie była mowa o 2ch miesiącach na aktywacje.
- onken
- ** Moderator **
Dzwonisz do Orange, reklamujesz i muszą Ci włączyć ręcznie poprawnie
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Miałem na przeniesionym numerze problem z aktywacją w lutym. Na chacie nie było problemu, jeszcze przedłużyli bonus o kolejne 30 dni.
Mam jeszcze jeden numer z nieaktywnymi bonusami, zobaczymy co będzie za kilka dni.

-
- Guru bezprzewodowy
włączałem bonus kilka dni temu, na pewno już w marcu i przeszło.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
A i zapytałem czemu tak się dzieje to odp. "że widocznie system źle działa". Też mi odpowiedź...
Tak, czy siak - z jednej karty można wyciągnąć ponad 40 dni(14 dni z 50 GB na start, później aktywacja bonusu i 100 GB na 30 dni).
Tak, czy siak - z jednej karty można wyciągnąć ponad 40 dni(14 dni z 50 GB na start, później aktywacja bonusu i 100 GB na 30 dni).
-
- Użytkownik forum
nie trzeba doładowywać konta żeby sim była aktywna 14 dni + 30 dni?
50 GB na 14 dni przywitało mnie od razu, niczego nie aktywowałem. Stąd wniosek 14 dni z tej promocji i pod koniec aktywacja za rejestrację. Tak mi to zadziałało na starterze. Za ponad miesiąc przećwiczę to raz jeszcze 
"Dla nowych klientów
Kup starter Orange Free na kartę z bonusem 50 GB na start lub Kup dowolny starter Orange na kartę i zmień ofertę na Orange Free"
A i trzeba w Free trafić, a Orange ma kilka starterów. Pewno zmiana taryfy wystarczy - tak czy siak: poprzedni starter to jakiś "Kid protect" był. Od razu mi się w oczy rzuciło, że bezpieczny starter pod dzieciaki i z ciekawości wyszukałem treści dla dorosłych i blokada. Zadzwoniłem, odblokowali i git. Ale tam 50 GB mi nie wpadło na dzień dobry. No ale też i nad taryfą nie myślałem, bo byłem skoncentrowany na 100 GB za rejestrację - może zmiana taryfy też by dała 50 GB:)
Tak czy siak - miałem starter bez przypisanego numeru i musiałem go sobie wybrać po aktywacji - mieszałem, mieszałem, coś tam wybrałem. Później próbowałem skorzystać z Bonusu za rejestrację - przychodzi odpowiedź: dooooooooooopa, promocja zakończona i dziękujemy. Ale zaraz po tym przyszedł sms, że mam 50 GB na 14 dni, do 16 marca. Na tym jechałem na zasadzie "jak już kupiłem - to wykorzystam".
Dzisiaj za poradą kolegi Dzejk zadzwoniłem do tego pomarańczowego kołchozu, przedstawiłem sytuację, że numer rejestrowany w lutym, chcę aktywować Bonus i odmowa na mojego smsa, stąd dzwonię.... i aktywowane!
do 13 kwietnia.

"Dla nowych klientów
Kup starter Orange Free na kartę z bonusem 50 GB na start lub Kup dowolny starter Orange na kartę i zmień ofertę na Orange Free"
A i trzeba w Free trafić, a Orange ma kilka starterów. Pewno zmiana taryfy wystarczy - tak czy siak: poprzedni starter to jakiś "Kid protect" był. Od razu mi się w oczy rzuciło, że bezpieczny starter pod dzieciaki i z ciekawości wyszukałem treści dla dorosłych i blokada. Zadzwoniłem, odblokowali i git. Ale tam 50 GB mi nie wpadło na dzień dobry. No ale też i nad taryfą nie myślałem, bo byłem skoncentrowany na 100 GB za rejestrację - może zmiana taryfy też by dała 50 GB:)
Tak czy siak - miałem starter bez przypisanego numeru i musiałem go sobie wybrać po aktywacji - mieszałem, mieszałem, coś tam wybrałem. Później próbowałem skorzystać z Bonusu za rejestrację - przychodzi odpowiedź: dooooooooooopa, promocja zakończona i dziękujemy. Ale zaraz po tym przyszedł sms, że mam 50 GB na 14 dni, do 16 marca. Na tym jechałem na zasadzie "jak już kupiłem - to wykorzystam".
Dzisiaj za poradą kolegi Dzejk zadzwoniłem do tego pomarańczowego kołchozu, przedstawiłem sytuację, że numer rejestrowany w lutym, chcę aktywować Bonus i odmowa na mojego smsa, stąd dzwonię.... i aktywowane!

-
- Stały użytkownik forum
Ja zadzwoniłem do konsultanta, że nie działa mi bonus aktywacyjny, ktory można aktywować d0 60 dni po zarejestrowaniu numeru przed końcem Lutego ....
i tak się zastanawiam co wymyśli tym razem pomarańczowy kołchoz, żeby mi nie odblokować bonusu ... no i ZNALEŹLI kruczek !!!
oczywiście nie słowo w słowo ale podobnie:
"Fakt, że Pan zarejestrował kartę przed końcem lutego ale nie uruchomił jej pan w Lutym i dlatego bonus przepada" ... a ja mówie do gościa, że prześledziłem regulamin i pisało o samej rejestracji do konca lutego, ale nie było nic o uruchomieniu karty przed końcem lutego ... na co on, że "mogą na bieżącą edytować regulamin i on już nic w systemie nie może zrobić po takich ogólnych edycjach systemu ... "
Czyli potwierdzili NIGDY NIE PAKOWAC SIĘ W ABONAMENTY W ORANGE BO NA KAŻDYM KROKU ZNAJDĄ KRUCZEK JAK ZEDRZEĆ Z KLIENTA !!!
Dobrze, że to tylko był starter 5zł z bonusem za rejestracje ... bu już widzę moje nerwy po podpisaniu jakiejść umowy na 2 lata i doliczaniu dodatkowych kosztów, bo zmieni sobie regulamin
i tak się zastanawiam co wymyśli tym razem pomarańczowy kołchoz, żeby mi nie odblokować bonusu ... no i ZNALEŹLI kruczek !!!

oczywiście nie słowo w słowo ale podobnie:
"Fakt, że Pan zarejestrował kartę przed końcem lutego ale nie uruchomił jej pan w Lutym i dlatego bonus przepada" ... a ja mówie do gościa, że prześledziłem regulamin i pisało o samej rejestracji do konca lutego, ale nie było nic o uruchomieniu karty przed końcem lutego ... na co on, że "mogą na bieżącą edytować regulamin i on już nic w systemie nie może zrobić po takich ogólnych edycjach systemu ... "
Czyli potwierdzili NIGDY NIE PAKOWAC SIĘ W ABONAMENTY W ORANGE BO NA KAŻDYM KROKU ZNAJDĄ KRUCZEK JAK ZEDRZEĆ Z KLIENTA !!!
Dobrze, że to tylko był starter 5zł z bonusem za rejestracje ... bu już widzę moje nerwy po podpisaniu jakiejść umowy na 2 lata i doliczaniu dodatkowych kosztów, bo zmieni sobie regulamin

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Na bałwana trafiłeś i tyle. Muszą przyznać bonus bo tak stanowi regulamin. Kilka osób po reklamacji i dalszej odmowie przyznania bonusu zgłosiło skarge do UKE i nagle operator przyznaje rację, przeprasza i odpala bonus. Moja karta zarejstrowana 27 lutego czeka do 59 dnia na próbę aktywacji
i niech spróbują nie przyznać 

-
- Stały użytkownik forum
Wiesz co ?
Też myślałem o przedzwonieniu do BOK/UKE ale o te 5zł bić się nie będę ... po prostu dali mi do zrozumienia, że są najgorszymi krętaczami na rynku mobilnym ;D
Też myślałem o przedzwonieniu do BOK/UKE ale o te 5zł bić się nie będę ... po prostu dali mi do zrozumienia, że są najgorszymi krętaczami na rynku mobilnym ;D
Tak na bieżąco to było zapytać o dane tego typa z którym rozmawiałeś i zrobić raban - myślę, że szybko zmieniłby zdanie, wręcz "na bieżąco" 
I jakoś nie widzę zmian w regulaminie:
https://www.zarejestrujnumer.pl/Regulam ... .01.17.pdf

I jakoś nie widzę zmian w regulaminie:
https://www.zarejestrujnumer.pl/Regulam ... .01.17.pdf
-
- Stały użytkownik forum
Poważnie, mówie charlie112 nie będę się poniżał o te 5zł ... i dałem sobie spokój ;D
Dane konsultanta z sms po rozmowie:
"Dziękuje za rozmowę - Dariusz Mularczyk. Dodardca Orange. Zachęcam do udziału w krótkiej ankiecie po naszej rozmowie".
Nie zawitałem w tej "jego" ankiecie, bo wiem że jako pracownik ma takie wytyczne od firmy, mało tego śmiał się zapytać czy chce skorzystać z jakiegoś abonamentu za 59.90zł ... po czym podziękowałem
Wiem, że takim postem na tym popularnym mobilnym forum mogę mu zaszkodzić (choć na to są potrzebne dowody), bo takie korporacje jak "pomarańczowi" cały czas inwigilują internet od strony marketingowej, ale z drugiej strony co innego zrobić jak gość się tak zachowuję ;D
Dane konsultanta z sms po rozmowie:
"Dziękuje za rozmowę - Dariusz Mularczyk. Dodardca Orange. Zachęcam do udziału w krótkiej ankiecie po naszej rozmowie".
Nie zawitałem w tej "jego" ankiecie, bo wiem że jako pracownik ma takie wytyczne od firmy, mało tego śmiał się zapytać czy chce skorzystać z jakiegoś abonamentu za 59.90zł ... po czym podziękowałem

Wiem, że takim postem na tym popularnym mobilnym forum mogę mu zaszkodzić (choć na to są potrzebne dowody), bo takie korporacje jak "pomarańczowi" cały czas inwigilują internet od strony marketingowej, ale z drugiej strony co innego zrobić jak gość się tak zachowuję ;D
Ja Ciebie doskonale rozumiem 
Pewno zauważyli za duży ruch na kartach pre-paid, ale... taką metodą klienta nie zyskają. Co z resztą sam potwierdzasz. To już lepiej było powiedzieć "panie, tam był błąd w regulaminie, promocji już nie ma, co ja panu poradzę?" - inaczej brzmi. A nie, że "my to se możemy regulaminy edytować jak nam pasuje". Strach z taką siecią umowę zawierać

Pewno zauważyli za duży ruch na kartach pre-paid, ale... taką metodą klienta nie zyskają. Co z resztą sam potwierdzasz. To już lepiej było powiedzieć "panie, tam był błąd w regulaminie, promocji już nie ma, co ja panu poradzę?" - inaczej brzmi. A nie, że "my to se możemy regulaminy edytować jak nam pasuje". Strach z taką siecią umowę zawierać