MOTOROLA V547 a EDGE
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
MOTOROLA V547 a EDGE
Witam.
Prosze napiszcie jak Wam sie spisuje ta Motorola jesli chodzi o polaczenia EDGE i jakiej klasy ona ma EDGE. pozdrawiam
Prosze napiszcie jak Wam sie spisuje ta Motorola jesli chodzi o polaczenia EDGE i jakiej klasy ona ma EDGE. pozdrawiam
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: MOTOROLA V547 a EDGE
Chyba jednak 6.maku73 pisze:Ta motka ma edge kl. 4
Pozdro.
Back to the Future 

-
- Początkujący użytkownik forum
mam i działa bez rewelki ale da sie żyć 
Szybka transmisja danych EDGE
GPRS : klasa 10 (2U/4D)
WAP : 2.0 / MIB 2.2
Łączność : CE Bus / Bluetooth®
-

Szybka transmisja danych EDGE
GPRS : klasa 10 (2U/4D)
WAP : 2.0 / MIB 2.2
Łączność : CE Bus / Bluetooth®
-
W niewielu bazach telefonów można znaleźć klasę EDGE, przeważnie podawana jest tylko klasa GPRS.
Najczęściej używam tej:http://mgsm.mobile.net.pl/katalog/motorola/v547/
ale też nie mam 100% pewności.
Najczęściej używam tej:http://mgsm.mobile.net.pl/katalog/motorola/v547/
ale też nie mam 100% pewności.
Też mam 547. Nie ma rewelacji, ale jakoś chodzi. Pliki ściągam z szybkością około 10kB/s. Zaczyna oczywiścia z większą, czasem nawet 45-60 kB/s, ale potem zwalnia. Problem mam z baterią przy dłuższej pracy. Mam kabel usb z ładowaniem, ale czasami nie wydoli i bateria pada. Reszta ok.
-
Czy kabel usb powinien ładować baterię??
Bo mój jakoś tego nie robi : (
-
z forevera polecam k. usb z ladowaniem
- MaciekAdv
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Motka V547
Miałem ten telefon pożyczony od kumpla na 1 dzien, aby sprawdzic czy jestem w zasiegu EDGA, połaczyłem sie z predkoscia 115kb/s, przy prubie sciagania plikow miałem cały czas 14KB/s całkiem przyzwoicie naprawde, az sie sam zdziwiłem. Nie moge powiedziec ze polecam ten telefon bo mialem go za krotko, na pewno wiem ze łaczac sie poprzez ta motke trzeba pomyslec na kabelkiem usb z opcja zasilania, bateria (jak to w motorolach nie jest za rewelacyjna) do tego takie połaczenie wysysa energie dosc szybko:)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
MaciekAdv:iPlus EDGE na Comander
Kom. Nokia 6021
Kom. Nokia 6021
-
Ja ja uzywam zamienie z v980 jak mi padnie bateria i jest roznie.
Maksymalnie co da sie wycisnac to 170kb/s i czasami udaje sie zblizyc do tego wyniku jednak srednia predkosc jest na poziomie 128 kb/s. Pingi do wp.pl czy onet.pl rzedu 800 czasami udaje sie zejsc ponizej 600. Czesto zdarza sie ze telefonu sciaga bardzo wolno dane i wtedy pomaga wylaczenie go i wlaczenie na nowo :-). Ja podlaczam go do kompa przez bluetootha i laduje w tym momencie telefon zeby przez cala noc sciagnal i raczej sie nie zawiesza.
Generalnie do www,gg jest ok - da sie nim nawet sciagac przez mula czy torrenta ale jesli trzeba wyslac jakis wiekszy zalacznik to jest makabra ;-).
Jesli masz tylko zasieg EDGE to raczej szukalbym telefonu z wyzsza klasa ktory wyciagnie 230 kb/s
Maksymalnie co da sie wycisnac to 170kb/s i czasami udaje sie zblizyc do tego wyniku jednak srednia predkosc jest na poziomie 128 kb/s. Pingi do wp.pl czy onet.pl rzedu 800 czasami udaje sie zejsc ponizej 600. Czesto zdarza sie ze telefonu sciaga bardzo wolno dane i wtedy pomaga wylaczenie go i wlaczenie na nowo :-). Ja podlaczam go do kompa przez bluetootha i laduje w tym momencie telefon zeby przez cala noc sciagnal i raczej sie nie zawiesza.
Generalnie do www,gg jest ok - da sie nim nawet sciagac przez mula czy torrenta ale jesli trzeba wyslac jakis wiekszy zalacznik to jest makabra ;-).
Jesli masz tylko zasieg EDGE to raczej szukalbym telefonu z wyzsza klasa ktory wyciagnie 230 kb/s
-
Witamix1 pisze:Czy kabel usb powinien ładować baterię??
Mam ten sam problem, orginalny kabel ale nie ładuje z USB. Wgrane sterowniki.
Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem.
Pozdrawiam.