Mam LiveDVD Gentoo który można zainstalowac na dysku. Nawet mi się podoba. Mam teraz pytanie: jak tam zainstalować BT i podłączyć Sagema my411x? Albo może mi ktoś dokładnie opisac co trzeba zrobić z tymi skryptami od Ed77 bo to co jet na stronce www.tl2000.com.pl/ed77 to mi nie wychodzi!
Post zdubowany z http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=54468#54468 Chyba będzie lepiej jak będzie w osobnym temacie, więc proszę modów o usunięcię tamtego posta.
Gentoo & Ed77 - BT i my411x & Instalacja
Moderator: Moderatorzy
- Darecky
- Stary wyga bezprzewodowy
-
- Użytkownik forum
Re: Gentoo & Ed77 - BT i my411x & Instalacja
Wejdz na forum www.gentoo.org i tam troszke poszprtaj bo byly wątki o podobnej tematyce. Skrypty tak po prostu ci nie zadziałają, musisz wcześniej zainstalować BT, sparowac razem z telefonem i dopiero potem musisz wprowadzić zmiany w tych skryptach żeby to zadziałało. Ale wszystko tam jest opisane. A miałeś już styczność z jakimś linuxem?
- Darecky
- Stary wyga bezprzewodowy
Tak ogólnie to miałem dystrybucje LiveCd: PLD, DownSmallLinux, Puppy itp. Teraz nabyłem Gentoo i dopiero on mi się spodobał. Chodzi mi tylko o podłączenie tam jako takiego neta, resztą spraw z systemem to sobie poradzę. Jestem nowym użytkownikiem Linuxa i jeszcze długa droga przede mną, ale net jest mi niezbędny to nauki reszty 

-
- Użytkownik forum
No to wybrales na poczatek najtrudniejsze distro, pierwsze je zainstaluj na dysku i skonfiguruj a potem mozesz myslec o instalacji netu na tym, używam gentoo już ponad 2 lata a jeszcze mnie zaskakuje w różny sposób. Na początek polecam http://www.gentoo.org/doc/pl/list.xml bo to jest najbardziej rozbudowane i konfigurowalne distro. Jak sie dowiesz co to flagi,emerge,make.conf,gcc itp. to mozesz wtedy zaczac konfiguracje netu, bez tej wiedzy niestety nikt ci nie pomoże bo od tych rzeczy należy zacząć poprawna instalacje gentoo. Musisz wiedziec jaki masz dokladnie sprzet i powinienes do niego skonfigurowac gentoo podczas instalacji.