matyss pisze:KraKra mi chodziło o to info zamieszczone na forum play przez niejakiego "janmie" i jak dla mnie to jest trochę dziwaczna odpowiedz... bo albo jest to router cat 11 o czym chyba wszyscy jesteśmy święcie przekonani i co by znaczyło, że jednak wspiera agregację... albo ktoś tu zwyczajnie nie zna specyfikacji tego urządzenia..."
Tak. Też trafiłem na ten post i wzbudził on moje zdziwienie, z Twoimi wnioskami się zgadzam. I liczę że przynajmniej w podstawowych kwestiach wsparcie techniczne podaje prawidłowe odpowiedzi.
Niezależnie od tego przeczytaniu całego wątku na waszym forum jestem w zasadzie na ten router zdecydowany, licząc się z ewentualnym brakiem agregacji pasma 2100 czy innymi ograniczeniami (brak VoIP), jedyne co mnie powstrzymuje, to te trzy kwestie o których pisałem, bo chciałem uniknąć podwójnego NAT (właściwy router jest / ma być "za" routerem LTE), czy "świecenia" sobie WiFi z którego nic by nie korzystało (znowu, net rozdziela właściwy router), dhcp mogłoby działać na którymkolwiek routerze, choć wolałbym też wyłączyć na B618.
Przemawia za tym to, że net od Play wsadzony w B593-s22 w mojej obecnej lokalizacji zasuwa jak dziki, często zbliżając się do maksymalnych możliwych osiągów dla pojedynczego pasma, więc liczę że B618 będzie się spisywał co najmniej nie gorzej...
dla potomnych. gdyby ktoś kiedyś tego szukał, na B593-s22
DMZ jest,
możliwość wyłączenia WiFi jest,
możliwość wyłączenia DHCP jest,
bo go w takie ustawienia wprowadziłem, działa stabilnie.