Kurcze GG sie wiesza przez router bezprzewodowy DI-524

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
alann78
Początkujący użytkownik forum

Kurcze GG sie wiesza przez router bezprzewodowy DI-524

Post autor: alann78 »

Czesc kupilem router DI-524, podłaczylem go do modemu i 2 komputerów- jeden przez kabel a drugi przez połączenie bezprzewodowe.

Chodzi o to że jest fajnie, ale oprócz tego, że internet wszystkie strony wchodzą, to niestety GG,Tlen, Skype się wiesza. Jak jeden komp.ma włączone GG, to drugiemu nie chodzi GG z innym numerem, ze skype, i tlen jest tak samo. Czasem chodzą 2 komputery na GG ale zawsze jeden wyłącza. Może ktoś wie co z tym fantem zrobić? Wiem że być może trzeba wyłączyć jakieś blokadty, albo firewall. Tylko firewall nie wiem jak zrobić.

Pod spodem zamieściłem kilka fotek co w tym routerku są ustawienia które trzeba dobrze poprzełancząć, może ktoś coś może mi pomóc jak to zrobić by gg dzialalo w 2 kompach z innymi numerami gg?

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Zauważyłem że w ADVANCED - FILTER po włączeniu tu TCP 80 można gadać przez 2 kompy, lecz nie można stron internetowych włączać (http://........)

Proszę o pomoc.
ODPOWIEDZ