Dzień dobry
Zwracam się z takim oto problemem; w pewnym bardzo górniczym mieście na górnym śląsku stoi sobie jeden z setek 10-cio piętrowych bloków, a w jednym z nich, na poziomie 0 mieszkam ja

, a blok jest z tzw wielkiej płyty. Posiadam router TP-Link TL-WR1043 v3 z trzema standardowymi antenami. Na tym samym poziomie co me mieszkanie, w linii prostej po ukosie ok 15 stoi komputer z Windowsem XP, któremu staram się udostępnić internet, bym co 5 minut nie musiał biegać do domu. I tu zaczynają się schody, bo sygnał z mego routera jest tam ledwie wykrywalny, a próbowałem już u siebie w domu przestawiać AP w inne miejsce, inne wersje oprogramowania, oryginalne, opewnwert, dd-wrt etc i wciąż bardzo, bardzo źle, Karta wifi jaka tam była podłączona to 8level WUSB-300AS (nie polecam), a nie niej co chwila gubił się sygnał, a dzisiaj podłączyłem wysłużoną kartę TP-LINK-a TL-W722n; na niej lepiej, jednakże jeszcze ciut brakuje do jako takiego zadowolenia.
Do tej karty podłączyłem jaką antenę no-name 8dbi.
Chciałbym do karty, a w jak by to przyniosło lepsze rezultaty to do routera lepsza anteny/a.
Jakie/jaką?
Proszę o jakieś rady.