Tutaj nie trzeba pieniędzy, liczy się wiedzadzejk pisze:Każda z tych stron, to klony jednej i tej samej, gdzie chcą duże pieniądze za ściągnięcie czegokolwiek.

http://4pda.ru/forum/index.php?showtopi ... ry60384484
Moderator: Moderatorzy
Tutaj nie trzeba pieniędzy, liczy się wiedzadzejk pisze:Każda z tych stron, to klony jednej i tej samej, gdzie chcą duże pieniądze za ściągnięcie czegokolwiek.
kaefpe pisze:Hej, ja właśnie zamówiłem niebrandowany przez Play B618 z Duńskiej dystrybucji.
To wiem... Tylko który to router z tym duńskim softem? Wszystkie nie z Play?amstat pisze:https://allegro.pl/listing?string=Huawe ... e-1-1-0403
Nie wyświetla zdjęć.darekka pisze:Poniżej screen odpowiedzi wraz z WSZYSTKIMI możliwymi konfiguracjami agregacji 2 PASM
Zdjęcia
Przeczytaj ten wątek. W sieci Play nie ma uzasadnienia dla tego rutera. Oczywiście można, ale za połowę osiągnie się dokładnie to samo z B525.krystianl pisze:Witam serdecznie,
Korzystajac z tematu dotyczacego B618 w Play mam kilka pytan, poniewaz chcialbym ten router zakupic w Play w abonamencie.
<font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> na ile oprogramowanie z Play jest rozne od orginalnegoale zalezy mi na kilku informacjach.
Czy router ten posiada serwer VPN? jesli nie to czy jest tam przekierowanie portow aby moc przekierowac ruch na inny serwer VPN zktorego bede mogl sie laczyc z siecia?
Co ogolnie jest okrojone w oprogramowaniu Play? czy jest to cos "waznego" ?
Wg mapy zasiegu play jestem w zasiegu LTE ultra na zewnatrz budynkow, wiec <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy nie bede musial miec anteny, jaka antene polecacie?
Do nadajnika play po linii prostej mam okolo 4km. W zalaczeniu przesylam dane nadajnika.
Ogolnie to jestem ciekaw ile moglbym wyciagnac na tym LTE, czy te minimum 20Mbit da rade?
Z gory dziekuje za info i pozdrawiam.
Raczej odwrotnie, no chyba że faktycznie zanika Ci xDSL, ale to takie łącze jest nie warte ani grosza. Na filmiku wyżej masz zarządzanie wieloma wanami z rutera na OpenWrt. Na filmie wybieram ręcznie, ale nacodzeń ruter dzieli łącze równo na wany. Jak któryś padnie to leci przez aktywny.kaefpe pisze:Podłączyłem i mogę polecić ten router jeśli ktoś szuka podobnie jak ja routera do internetu kablowego z opcją LTE w przypadku gdy nam padnie główne łącze xDSL.
Przetestowałem i działa tak jak powinno, automatycznie przełącza się na GSM jak tylko zaniknie sygnał na porcie WAN.
Być może wyświetla ale osobom które są tam zarejestrowane.darekka pisze:@caffe23 Wyświetla-wystarczy kliknąć w niebieski napis "Zdjęcia"
Nie rozumiem na co miałbym wspomagać LTE kablem?robertnik pisze: Raczej odwrotnie, no chyba że faktycznie zanika Ci xDSL, ale to takie łącze jest nie warte ani grosza. Na filmiku wyżej masz zarządzanie wieloma wanami z rutera na OpenWrt. Na filmie wybieram ręcznie, ale nacodzeń ruter dzieli łącze równo na wany. Jak któryś padnie to leci przez aktywny.
Dla mnie liczy się efekt, a koszt 500zł nie jest tak wielki za kawał dobrego routerarobertnik pisze:Mając porządne łącze kablowe kupiłeś stacjonarny ruter za 7 stów do backupowego łącza raz na 4 miesiące? Cóż... no można, można. Jak kupił byś mifi to pewnie wyszło by taniej, a internet mógłbyś brać z sobą. Oczywiście trzeba by mieć trzecie urządzenie, które używało by mifi jako backup, co skomplikowało by konfiguracje. Tak czy siak raczej niewielu użyje tego rutera jak Ty, bo koszty spore a pożytek rzadziej niż na kwartał.
Obecnie szukam anteny pod agregacje 2 pasm - mam kilka nadajników w bliskiej okolicy, ale chciałbym się ustawić na ten z najmniejszym obciążeniemkaefpe pisze:Dla mnie liczy się efekt, a koszt 500zł nie jest tak wielki za kawał dobrego routerarobertnik pisze:Mając porządne łącze kablowe kupiłeś stacjonarny ruter za 7 stów do backupowego łącza raz na 4 miesiące? Cóż... no można, można. Jak kupił byś mifi to pewnie wyszło by taniej, a internet mógłbyś brać z sobą. Oczywiście trzeba by mieć trzecie urządzenie, które używało by mifi jako backup, co skomplikowało by konfiguracje. Tak czy siak raczej niewielu użyje tego rutera jak Ty, bo koszty spore a pożytek rzadziej niż na kwartał.![]()
MiFi mam od TP-Link, ale używam tylko na wyjazdach.