Hyperterminal - pin
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Hyperterminal - pin
witam
kupiłem iplusa z modemem Huwei E630. W iplus menager nie moge zlikwidować pinu, tylko go zmienić na nowy.
Pytanie jest, jeżeli nie można skasować pinu, to jak go wpisać w hyperterminalu aby muc sprawdzić zasięg itp.
i druga sprawa, czy w tym modemie działa komeda : AT+CSQ oraz AT+CREG? at+CREG=2 aby sprawdzić CID btsa?
kupiłem iplusa z modemem Huwei E630. W iplus menager nie moge zlikwidować pinu, tylko go zmienić na nowy.
Pytanie jest, jeżeli nie można skasować pinu, to jak go wpisać w hyperterminalu aby muc sprawdzić zasięg itp.
i druga sprawa, czy w tym modemie działa komeda : AT+CSQ oraz AT+CREG? at+CREG=2 aby sprawdzić CID btsa?
Toshiba Core 2 Duo 2 ghz/2 GB ram/GF 7600/100 GB
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Hyperterminal - pin
Może wyłącz go w telefonie?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
W samej aplikacji rzeczywiście nie da się wyłączyć kodu PIN. Zrób to w telefonie, tak jak pisze Sundance_kid. Co dziwne, nie każdy telefon na to pozwoli, np. Motorole i Samsungi mogą wyrzucać komunikat, że nie ma takiej możliwości. Inna kwestia to karta SIM, te sprzed 2000 roku teoretycznie mogą nie mieć możliwości pracy bez kodu PIN. Jak sprawdzić jaką masz kartę? odpowiednio trzecia i czwarta cyfra numeru seryjnego to rok produkcji, np. 9507[...], czyli karta jest z 2007 roku.am_warszawa pisze:Pytanie jest, jeżeli nie można skasować pinu, to jak go wpisać w hyperterminalu aby muc sprawdzić zasięg itp.
Co do samego hyperterminalu - a nie da się tego standardowo zrobić przez komendę AT+CPIN=1234, gdzie 1234 to Twój PIN?

-
- Stały użytkownik forum
i o tą komędę mi chodziło. Dzięki.
Toshiba Core 2 Duo 2 ghz/2 GB ram/GF 7600/100 GB
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
A wszystko jest wam_warszawa pisze:i o tą komędę mi chodziło. Dzięki

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.