Pytanie z prośbą.

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Sylwester1983
Początkujący użytkownik forum

Pytanie z prośbą.

Post autor: Sylwester1983 »

Witam nie tak dawno założyłem sobie internet z kolegą w pokoju i z racji tego że obydwaj mamy laptopy to mam do Was prośbę otóż mam zamiar zakupić Routera z tym że byłem na dniach w jednym ze sklepów internetowych i tam sprzedawca powiedział mi że Router który mi pokazał dzieli owszem sygnał powiedzmy na dwa komputery lecz do obydwu tych komputerów wysyła taką samą moc sygnału jak też to stwierdził może być sygnał słabszy o 15%. I przykładowo 512kb/s wyśle do jednego jak i drugiego komputera a ja zawsze myślałem że to urządzenie dzieli ten sygnał na dwa czyli wspomniane 512 podzieli na dwa i po tyle wyśle do jednego z tych dwóch komputerów i teraz mam pytanie czy prawdą to jest czy sprzedawca mi próbował wcisnąć przysłowiowy kit i sprzedać Routera.

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2007-11-25, 16:56 ]
Poprawiłem ort.
Ostatnio zmieniony 2007-11-25, 16:56 przez Sylwester1983, łącznie zmieniany 1 raz.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Pytanie z prośbą.

Post autor: zDaleKi »

Jak to ładnie i prosto opisać...
Router podzieli Ci tak sygnał, ze każdy ile zdoła "zassać" tyle będzie miał. Czyli jeden komp może mieć od zera do max przepustowości łącza zależnie od tego co robi drugi.

Tylko droższe routery dzielą pasmo (bo tak to się nazywa) na dwa.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ