Otóż mieszkam na wsi Cięciwa obok Wołomina i poszukuje jakiegoś dobrego dostawcy internetu, mam tutaj 2 firmy takie jak BJM i Dar com , ale korzystanie z ich usług to jakaś kpina, internet w żaden sposób nie jest stabilny , ciągle jakieś lagi. Zastanawiałem się nad internetem mobilnym , bo chyba w moich rejonach nic lepszego nie da się dostać, bardzo dobry zasięg mam z orange i t mobile , lte na kilka kresek. Dosyć blisko mnie położone jest miasto Wołomin. Także inne z innymi dostawcami komórkowymi też nie powinno być problemu. Play , plus, cyfrowy polsat. Prosił bym was o pomoc jaki internet wybrać , jakieś opinnie , najlepsze oferty , powiem tylko że zakupiłem sobie taki modemik od alcatela za 300zł i wsadziłem karte od orange free i internet działa ale sa czasem skoki pingu ale rzadko ,ale najdziwniejsze jest to ,że ping pokazuje mi 60 a mam tak jakby utracone pakiety , i czuje jak mi teleportuje postać np w League Of legends. Może jeżeli zastosował bym internet z jakieś sieci + antena zewnętrzna to by jakoś pomogło.Czasem mam tak ,że wchodzę na komputer chciałbym sobie w spokoju pograć ale się nie da i wyłączam komputer

Wytłumaczcie mi też o co chodzi z tymi ofertami, no limit w play czy t-mobile , czy to jest prawda czy np po 100gb transferu nie dostane lejka który mi ograniczy tak internet ,że na nic nie będe mógł wejść.