Blueconnect w komputerze

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
GeLoo
Początkujący użytkownik forum

Blueconnect w komputerze

Post autor: GeLoo »

Jak w temacie. Chciałem się dowiedzieć coś o blueconnect 39, ponieważ w ofercie istnieje coś takiego jak :Zmiana prędkości po 500 MB, co to oznacza? Wg niektórych oznacza to, że mogę ściągnać 500mb miesięcznie, a potem za kolejne MB będę musiał dopłacać.. co mi się wydaje farsą... 500mb to nawet nie jest połowa filmu :szok:
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Blueconnect w komputerze

Post autor: Sundance_kid »

Po przekroczeniu takiej ilości wysyłanych (i odbieranych) danych prędkość netu ulega zmniejszeniu. Nic nie płacisz po tej granicy tylko działa Ci wolniej.
GeLoo
Początkujący użytkownik forum

Post autor: GeLoo »

Sundance_kid pisze:Po przekroczeniu takiej ilości wysyłanych (i odbieranych) danych prędkość netu ulega zmniejszeniu. Nic nie płacisz po tej granicy tylko działa Ci wolniej.

Czy wiadomo cokolwiek, do ilu się prędkość zmniejszy ?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Do prędkości GPRSu. Albo i mniej.
Awatar użytkownika
pluskwa_skarzysko
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: pluskwa_skarzysko »

Mi np po obcięciu transferu nie chcą sie niektóre strony zaladowac..muszę kilkukrotnie odświeżać.
Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają ;)
Jarek no.1

Post autor: Jarek no.1 »

Moja interpretacja jest taka: w abonamencie otrzymujesz 500MB transferu danych, po przekroczeniu dopłacasz tyle ile ci doliczą za dodatkowe MB (te ponad 500MB) i równocześnie spada prędkość przesyłu.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Tak więc jeśli bierzesz "normalnego" BC to żadne dodatkowe opłaty Cię nie obowiązują. Chyba, że wydzwonisz or wyesemesujesz.
Jarek no.1 pisze:abonamencie otrzymujesz 500MB transferu danych, po przekroczeniu dopłacasz tyle ile ci doliczą za dodatkowe MB (te ponad 500MB) i równocześnie spada prędkość przesyłu.
To chyba jako dodatkowy pakiet do abonamentu. Bo sensu i logiki w takim czymś nie widzę.
Jarek no.1

Post autor: Jarek no.1 »

Ja się nie upieram że mam rację, ale dam przykład:
mam limit 4GB, wykorzystałem z niego 1,2GB oraz wysłałem jednego smsa (chciałem zobaczyć czy działa). Dlaczego mimo niewykorzystania 2,8GB doliczyli mi 16gr za smsa do rachunku? Mam wpis na fakturze.
Dlatego uważam że za przekroczenie limitu coś się dopłaca. Przy dobrych chęciach 4GB wykorzystam w 1 dzień a przez kolejne 29 nawet na GPRS też trochę da się sciągnąć.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Smsy i rozmowy sa płatne osobno, niezależnie od wykorzystanego limitu. Nie ma zamiany jak np 1 minuta to cztery smsy z darmowego pakietu, w tym przypadku na dane. Ja np dziś otrzymałam fakturę w kwocie 36 złotych z czego zet to był abonament za usługę, 15 zeta za niepłacenie a reszta czyli 12 złotych za smsy i rozmowy (rachunek sie nie zgadza bo jedno jest orientacyjnie brutto a drugie netto).
Ja nagminnie przekraczam limit a za net jak na razie płacę złotówkę. Takie coś by nie miało sensu.
RUMCAJS

Post autor: RUMCAJS »

Ja tylko dodam że dane pakietowe w usłudze Blueconnect nie rozliczają się na sms czy rozmowy i za to jest dodatkowa opłata zgodna z cennikiem. Poczytaj sobie regulamin usługi.
GeLoo pisze: 500mb to nawet nie jest połowa filmu
Ty chcesz filmy ssać na BC 39 :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Transfer tak ci spadnie że jak tu koledzy i koleżanki :cfaniak: powyżej piszą ciężko nawet stronę będzie otworzyć .

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2007-11-28, 13:54 ]
Reszta tematu tutaj
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Ja miałem ten pakiet 30 dni tylko i zrezygnowałem bo te 500 MB w ciągu 10 dni poszło na zwykłe przeglądanie stron i parę plików mp3. Po przekroczeniu limitu jak wszyscy inni :klnie: bo stonki po minucie się wczytywały i niekiedy dłużej.
ODPOWIEDZ