Orange- nowa oferta internetu mobilnego
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Orange- nowa oferta internetu mobilnego
Wychodzi 30 zł za nolimit z lejkiem 5Mb/s. Wielu osobom, które w grudniu lub styczniu skończą Grunwald, to wystarczy.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ładnie poprawili ten internet domowy. Pakiet 250 GB już jest na prawdę niezły przy tej cenie, a jeszcze można odpalić Szczęśliwe godziny.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Oferta była dobra, teraz jest tylko nieco lepsza (210Gb za 59 vs 250 za 69), osobiście wolałem pierwszą opcje. Mam nadzieje, że Orange wprowadzi nowe routery, bo te w nich ofercie to dobry żart.

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jak dla mnie oferta gorsza od poprzedniej. Podniesli cene w opcji z ponad 200 gb dodajac troche gigabajtow ktore i tak od lat systematycznie zwiekszaja sie u operatorow
-
Jeden wieczór z Netflixemi i lejek techniczny. Gdzie tu sens nakładania lejków jeśli stacja stoi niemalże pusta?

-
Nie wiem jakim cudem po jednym wieczorze oglądając serial na Netflixie wykorzystasz 250 GB. Korzystam z tej platformy jakiś czas w Full HD i naprawdę umieram z ciekawości jak sobie to wyobrażasz?
-
To jest lejek techniczny dla tzw. "heavy userów". Pobrałem w jeden dzień ponad 30GB i dostałem ograniczenie następnego dnia w godzinach 7:00 - 23:00.
Nie myl z lejkiem po wykorzystaniu transferu. Udaje mi się wykorzystywać ledwo połowę limitu w okresie rozliczeniowym (560GB - LTE dla firm).
Taki lejek nie jest straszny bo to nadal 10Mb/s i tylko na 12h, ale mam asa w rękawie w postaci Orange Free na kartę z pakietem 1410GB.
Nie myl z lejkiem po wykorzystaniu transferu. Udaje mi się wykorzystywać ledwo połowę limitu w okresie rozliczeniowym (560GB - LTE dla firm).
Taki lejek nie jest straszny bo to nadal 10Mb/s i tylko na 12h, ale mam asa w rękawie w postaci Orange Free na kartę z pakietem 1410GB.

-
A gdzie w linku jest informacja o tym? Do tego oglądam na netflixie seriale i nie zdarzyło mi się zrobić 30 GB w jeden wieczór. W full hd przecież jeden odcinek ma 2-3 GB, a chyba 10 nie zdąży się obejrzeć w jeden wieczór 

-
Z lejka 5 Mb/s można skorzystać tylko w planie optymalnym, no i jak na razie nic nie ma o szczęśliwych godzinach gratis przy zakupie przez internet. Teraz zacznę używać DIL a karta z Grunwaldem sobie poczeka w szafie, w końcu ma prawie dwa lata ważności plus potem ewentualne przedłużanie ważności tych GB
-
- Mistrz bezprzewodowy
Żebyś się nie oszukał karta ma dwa lata ważności lecz pakiet tylko 5 miesięcy bez przedłużania.Zgubisz klucz do szafy i bonus przepadnie.poz Hermogenes
-
Zdaję sobie sprawę, że mogą mi pakiet zdjąć pomimo tego że jest ważny razem z kontem niby.
- MarcinNS
- Stały użytkownik forum
Też tak myślę. Dla osób które dużo ściągają może i owszem jest lepiej ale ja wyrabiam się w ok. 100GB miesięcznie i co mi ze tych następnych GB a ceny wzrosły.kedi pisze:Jak dla mnie oferta gorsza od poprzedniej. Podniesli cene w opcji z ponad 200 gb dodajac troche gigabajtow ktore i tak od lat systematycznie zwiekszaja sie u operatorow
Słyszałem że ten router MF286 obsługuje agregacje pasma. Jak sprawdzić czy nadajnik wspiera tą technologię?