Witam
mam pytanie dotyczące transferu wewnętrznego sieci bezprzewodowej mianowicie o prędkość ściągania z dysku komputera podłączonego skrętką do udostepnionego dysku z laptopa (tu jest juz wi-fi) u mnie transfer jest maxymalnie 1 MB ne znam sie za bardzo ale wydaje mi sie ze jest to troszkę mało jak na standard sieci g po lanie też nie osiąga wiecej jak 4,5 MB
Mój ruter to DLINK DI- 524 szyfrowanie wpa/psk a laptop Fujitsu simens amilo
karta sieciowa pokazuje jakość sygnału znakomita prędkość 54Mb/s
za jakąkolwiek podpowiedz bede ogromnie wdzieczny
transfer wewnątrz sieci wi-fi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
transfer wewnątrz sieci wi-fi
Ostatnio zmieniony 2007-11-29, 23:22 przez marcinkoz1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: transfer wewnątrz sieci wi-fi
54Mb/s (megabity/s) to jest jakieś 6,75MB/s (MegaBajty/s).marcinkoz1 pisze:karta sieciowa pokazuje jakość sygnału znakomita prędkość 54Mb/s
Należy tu zauważyć, że maksymalne prędkości udaje się osiągnąć dla warunków idealnych, które nie istnieją w naturze

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
wyłaczyłem wszystko i dalej to samo
problem jest gdzie indziej
problem jest gdzie indziej
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Zobacz jeszcze to: >KLIK - Pogorszył mi się sygnał WiFi. Zrywa mi połączenie WiFi. Pogorszył mi się transfer przez sieć 'radiową'. Co mam robić?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)